ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/6/17

Επίθεση σε Διασώστρια του ΕΚΑΒ!


Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017
ΕΚΑΒNews

Επίθεση σε Διασώστρια του ΕΚΑΒ!!

Το περιστατικό σημειώθηκε ξημερώματα Σαββάτου όπου θύμα επίθεσης έπεσε μια Διασώστρια του ΕΚΑΒ στην στάση του μετρό Ευαγγελισμός (Αθήνα) όταν αυτή και ο συνάδελφος της κλήθηκαν για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες σε ασθενή που βρίσκονταν εκεί.

Ο "ασθενής" υπό την επήρεια μέθης επιτέθηκε στην Διασώστρια του ΕΚΑΒ που μαζί με τον συνάδελφο της εκείνη την ώρα προσπαθούσαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Ο υποτιθέμενος ασθενής κατάφερε να χτυπήσει με μπουνιές και κλωτσιές την Διασώστρια η οποία όμως δεν έχασε την ψυχραιμία της και κάλεσε σε βοήθεια μέσω του ασύρματου. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά κατέφθασαν τρία ασθενοφόρα που έσπευσαν να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους. Στη θέα των Διασωστών που έσπευσαν σε βοήθεια ο δράστης ξαναμετατράπηκε σε ασθενή προσποιούμενος κοιλιακό άλγος. Όσο συνέβαιναν όλα αυτά το κέντρο του ΕΚΑΒ είχε καλέσει ήδη την αστυνομία που όμως άργησε να έρθει με αποτέλεσμα να τραπεί σε φυγή ο δράστης καθώς τα πληρώματα που ήταν εκεί δεν είχαν το νομικό δικαίωμα να τον καταστείλουν. Για κακή του τύχη όμως ξέχασε μέσα στον πανικό του μια τσάντα που παραδόθηκε στην αστυνομία από τους Διασώστες του ΕΚΑΒ και έτσι θα ακολουθηθεί η νομική διαδικασία που προβλέπεται. Αναμένεται να κατατεθεί μήνυση από την υπηρεσία κατά του συγκεκριμένου κυρίου που θέλησε να ευχαριστήσει με μπουνιές και κλωτσιές τους επαγγελματίες υγείας που βρέθηκαν εκεί για να τον βοηθήσουν.

Τέτοια περιστατικά είναι δυστυχώς αρκετά και πολλές φορές απλά δεν καταγράφονται όπως θα έπρεπε. Οι Διασώστες του ΕΚΑΒ διακινδυνεύουν καθημερινά την σωματική τους ακεραιότητα καθώς καλούνται να επιληφθούν σε δύσκολες καταστάσεις όπου δεν μπορεί να υπάρχει ουσιαστικά κανένα μέτρο προφύλαξης. Θα πρέπει η νομική υπηρεσία να εξαντλεί κάθε νομικό μέσο ώστε να αισθάνονται τουλάχιστον οι Διασώστες της ότι θα έχουν την απαραίτητη στήριξη όταν αυτή χρειάζεται.

Ευχόμαστε καλή ανάρρωση σωματική και ψυχική στην Διασώστρια που δέχτηκε επίθεση και καλή δύναμη για την συνέχεια.

Πηγή:  Facebook Διασώστης-Πλήρωμα Ασθενοφόρου (ΕΚΑΒ)
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews