ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/6/17

Στη βουλή τα προβλήματα του ΕΚΑΒ!


Τρίτη, 27 Ιουνίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ερώτηση στην Βουλή με θέμα: «Άμεση επίλυση των προβλημάτων του ΕΚΑΒ» κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου.
Στη βουλή το ρεπορτάζ για το ΕΚΑΒ από τη Νέα Κρήτη
neakriti.gr

Στη βουλή τα προβλήματα του ΕΚΑΒ όπως αναδείχθηκαν μέσα από την εφημερίδα Νέα ΚΡΗΤΗ από το βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου.


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ: Υγείας, κ. Α. Ξανθό.

ΘΕΜΑ: «Άμεση επίλυση των προβλημάτων του ΕΚΑΒ».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα Κρήτη» για το ΕΚΑΒ Κρήτης αλλά και άλλων μέσων ενημέρωσης για το ΕΚΑΒ σε πανελλήνιο επίπεδο, τα προβλήματα λειτουργίας του είναι πολλά.

Το ΕΚΑΒ προσφέρει σημαντικό έργο στην κοινωνία με τη διάσωση και την Προ- νοσοκομειακή φροντίδα που παρέχει.

Το ΕΚΑΒ είναι υπηρεσία έκτακτης ανάγκης και η επίλυση των προβλημάτων που σας έχουν τεθεί, κατ' επανάληψη από τους εργαζόμενους, αποτελεί και κοινωνικό αίτημα.

Οι τραγικές ελλείψεις εγκυμονούν δεκάδες κινδύνους σε καθημερινή βάση σύμφωνα με τους εργαζομένους στο ΕΚΑΒ.

Συγκεκριμένα, -μεταξύ άλλων- η πρόσληψη προσωπικού και ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός είναι αναγκαίες προϋποθέσεις προκειμένου να υποστηριχθεί η εύρυθμη λειτουργία του ΕΚΑΒ.

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα, τουλάχιστον 22 νησιά του Αιγαίου βρίσκονται χωρίς ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους κατοίκους και τους επισκέπτες τους - που σημειωτέον θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο εφεξής, καθώς έχει ξεκινήσει δυναμικά η τουριστική περίοδος.

Επειδή ολοένα και αυξάνουν οι καταγγελίες και οι διαμαρτυρίες των πολιτών, οι οποίοι αναγκάζονται ακόμη και να μισθώνουν ιδιωτικά οχήματα προκειμένου να μεταφερθούν στα νοσοκομεία,

επειδή ήδη βρισκόμαστε στο μέσο της τουριστικής περιόδου,

επειδή η έλλειψη γιατρών, νοσηλευτών αλλά και πληρωμάτων του ΕΚΑΒ ουσιαστικά δεν επιτρέπουν να λειτουργήσει η προνοσοκομειακή φροντίδα και

επειδή οι φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων, είναι ίσως οι μόνες που κρατούν ζωντανό το ΕΚΑΒ

Ερωτάστε κ. Υπουργέ,

1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό του ΕΚΑΒ;

2. Τι προτίθεστε να πράξετε για την άμεση επίλυση των προβλημάτων του ΕΚΑΒ; Υπάρχει σχεδιασμός για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του;


Ο ερωτών Βουλευτής Βασίλης Κεγκέρογλου

Πηγή: neakriti.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews