ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/6/17

Χωρίς εφεδρικά οχήματα οι Τομείς ΕΚΑΒ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου!


Δευτέρα, 26 Ιουνίου 2017
ΕΚΑΒNews

Αναπληρωτής Διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Πάνος Παπαδόπουλος: «Η ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ βάζει σε κίνδυνο τη λειτουργία του νοσοκομείου Μεσολογγίου»

Χωρίς εφεδρικά οχήματα οι Τομείς ΕΚΑΒ Μεσολογγίου και Ναυπάκτου!

Το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου το ΕΚΑΒ Μεσολογγίου έμεινε με ένα μόνο ασθενοφόρο όχημα εικοσαετίας! παρότι το προσωπικό του Τομέα επαρκούσε για να βγαίνει και δεύτερο ασθενοφόρο τις πρωινές βάρδιες.
Το θέμα αναδείχθηκε και βρέθηκε λύση. Για λίγες ημέρες μόνο.... καθώς μετά από μία εβδομάδα ξαναέμεινε με ένα μόνο ασθενοφόρο όχημα. Ξαναβρέθηκε λύση για λίγες ημέρες όμως.

Δύο Τομείς του ΕΚΑΒ στον ίδιο νομό χωρίς εφεδρικά οχήματα!
Από την Κυριακή 25 Ιουνίου ο Τομέας ΕΚΑΒ Μεσολογγίου έμεινε πάλι με ένα ασθενοφόρο εικοσαετίας. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Τομέα ΕΚΑΒ Ναυπάκτου.
Η λειτουργία των δύο Τομέων βασίζονται σε ένα μόνο ασθενοφόρο όχημα με ότι αυτό συνεπάγεται σε μια πιθανή βλάβη!

Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην χαλάσουν!

Με ένα ασθενοφόρο ξαναέμεινε το νοσοκομείο Μεσολογγίου
aixmi-news.gr

Δύσκολο καλοκαίρι περιμένει το νοσοκομείο Μεσολογγίου το οποίο έμεινε και πάλι, από χθες, με ένα ασθενοφόρο, αφού το δεύτερο που είχε, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου.

Το Κ.Υ. Ναυπάκτου είχε δυο ασθενοφόρα, από τα οποία το ένα υπέστη βλάβη εδώ και πολύ καιρό και ακόμα δεν έχει επισκευαστεί. Όμως χθες έπαθε  βλάβη και το δεύτερο και προκειμένου να καλυφθεί, πήρε το ένα από το ΕΚΑΒ Μεσολογγίου. Έτσι τώρα το νοσοκομείο Μεσολογγίου θα πρέπει να καλυφθεί με το ένα και μοναδικό που έχει απομείνει και είναι το πιο παλιό. Αυτό σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί και αυτό να πάθει βλάβη και τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα, δεδομένου ότι τώρα που ξεκίνησε για τα καλά το καλοκαίρι, ο πληθυσμός αυξάνεται στην περιοχή λόγω διακοπών.

Επιπλέον αυξάνονται, δυστυχώς και τα τροχαία ατυχήματα, τα ατυχήματα στη θάλασσα, ενώ οι ζέστες δημιουργούν και άλλα προβλήματα σε ηλικιωμένους ανθρώπους που απαιτούν τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Με ένα ασθενοφόρο φυσικά είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν όλα αυτά. Από την άλλη πλευρά το ΕΚΑΒ Αγρινίου αντιμετωπίζει τα δικά του προβλήματα με τις ελλείψεις, οπότε προφανώς δεν θα μπορεί να στείλει βοήθεια στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Πηγή: aixmi-news.gr


Τελευταία ενημέρωση: 26/6/2017, 11:40
Παπαδόπουλος: «Η ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ βάζει σε κίνδυνο τη λειτουργία του νοσοκομείου Μεσολογγίου»
agrinionews.gr

Με ανακοίνωσή του ο Αναπληρωτής Διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου, Πάνος Παπαδόπουλος, αναφέρεται σε ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ αναφορικά με την κάλυψη των αναγκών του νοσοκομείου και τονίζει πως ανά πάσα ώρα και στιγμή κινδυνεύουν ζωές.

Η ανακοίνωση:

Οι πειραματισμοί και η ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ βάζουν σε κίνδυνο την λειτουργία του νοσοκομείου

Έχει παρέλθει σχεδόν ένας (1) μήνας που συνεχώς και αδιαλείπτως αναδεικνύεται η ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ αναφορικά με την κάλυψη του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε καθημερινή βάση με τουλάχιστον δύο (2) ασθενοφόρα.

Μάλιστα χθες μετά από βλάβη και στο δεύτερο ασθενοφόρο του ΚΥ Ναυπάκτου, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ πήρε χωρίς καμία ενημέρωση το δεύτερο ασθενοφόρο που καλύπτει την Ν.Μ. Μεσολογγίου για την εξυπηρέτηση του ΚΥ Ναυπάκτου, με αποτέλεσμα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ανά πάσα ώρα και στιγμή να κινδυνεύουν ζωές.

Αυτού του είδους η ανευθυνότητα και το αλαλούμ που χαρακτηρίζουν την Διοίκηση του ΕΚΑΒ ως προς την διαχείριση των ασθενοφόρων είναι απαράδεκτη και πρέπει να λάβει τέλος.
Ζητάμε ΑΜΕΣΑ:
  • Την επισκευή του Ασθενοφόρου που έχει φύγει εκτός ορίων Νομού και εξ όσων γνωρίζουμε καθυστερεί αδικαιολόγητα (ποιος να ενδιαφερθεί άραγε όταν βρίσκεται στην Βόρεια Ελλάδα?)
  • Την παρέμβαση της Διοίκησης του ΕΚΑΒ ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα
  • Την ενεργοποίηση του Υπουργείου Υγείας και της 6ης ΥΠΕ για καλύτερο συντονισμό των δράσεων με αντίστοιχες οδηγίες
  • Την εκ του ουκ άνευ ενημέρωση της Διοίκησης του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας, της Ν.Μ. Μεσολογγίου, όταν προκύπτει πρόβλημα το οποίο μπορεί να αντιμετωπισθεί

Σε κάθε περίπτωση μονομερείς και αποσπασματικές ενέργειες αποδεικνύουν ότι περισσότερα προβλήματα δημιουργούν παρά λύνουν. Δεν μπορούν οι πολίτες να πληρώνουν τον πειραματισμό και την ανεπάρκειά σας.

Πηγή: agrinionews.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews