ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/6/17

ΣΑΝ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΟΥΘΕΝΑ: Πουθενά όμως....!


Σάββατο, 24 Ιουνίου 2017
ΕΚΑΒNews

ΣΑΝ ΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΟΥΘΕΝΑ: Πουθενά όμως....!

ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΕΡΑΣ...

Σήμερα το πρωί δεν είχε βάρδια το ασθενοφόρο της Κασσάνδρας.
Ενώ ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ερευνά ακόμη τους 2 θανάτους στη Χαλκιδική λόγω ίσως της τραγικής έλλειψης Διασωστών και ασθενοφόρων, συνέβησαν 2 δραματικά περιστατικά που μόνο απογοήτευση φέρνουν στον κόσμο αλλά και σε εμάς που εργαζόμαστε στο ΕΚΑΒ.
Το πρωί συνέβη εργατικό ατύχημα με πτώση ενός άντρα από τον 3ο όροφο (10-12 μέτρα), ο οποίος αν και πολυτραυματίας-πολυκαταγματίας (ο οποίος απαιτούσε όλα όσα μαθαίνουμε μέσα
από τους διεθνούς φορείς που μας εκπαιδεύουν), μεταφέρθηκε τελικώς στο κοντινότερο Κέντρο Υγείας στην καρότσα ενός αγροτικού οχήματος...
Είναι ένα μόνο από παρόμοια περιστατικά που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια στην κατά τα άλλα εξωτική Χαλκιδική.
Το κοντινότερο ασθενοφόρο ήταν ήδη σε άλλο περιστατικό (μέθης)..(?).
Πριν λίγο συνέβη καρδιακή ανακοπή γυναίκας στην Νέα Σκιώνη, ενώ το κοντινότερο ασθενοφόρο βρισκόταν πάνω από 50 χλμ μακριά, η οποία δεν επιβίωσε.
Μόνο μια δόση ελπίδας μπορεί να υπάρχει μέσα από αυτό το κείμενο.
Στην καρδιακή ανακοπή της γυναίκας, έφτασαν ντόπιοι απλοί πολίτες - πιστοποιημένοι από το Ευρωπαικό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, οι οποίοι προσπάθησαν να την επαναφέρουν στην ζωή με τον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή που είχαν ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ να προμηθευτούν για το χωριό τους, όπως άλλα 25 χωριά του Νομού Χαλκιδικής μέσα από τεράστια εθελοντική προσπάθεια δεκάδων ανθρώπων!!!
Και μόνο για την πρόληψη τους, για τον αγώνα που έκαναν, για την αγάπη που έχουν μέσα στην καρδιά τους για τον συνάνθρωπο, τους αξίζουν θερμά συγχαρητήρια.
Η καρδιά μπορεί να ξεκινήσει, χρειάζεται όμως η έγκαιρη άφιξη και της εκπαιδευμένης κοινότητας και της Υπηρεσίας Προνοσοκομειακής Φροντίδας.
Η ελπίδα μας, μετά από 11 χρόνια εργασίας στη Χαλκιδική, είναι δυστυχώς ΜΟΝΟ στην κοινότητα, ΜΟΝΟ στους μαθητές και τους απλούς πολίτες που εκπαιδεύονται καθημερινά, πολύ απλά γιατί το ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΕΡΑΣ δεν μπορεί να πολεμηθεί με τίποτα.
Τόσες πορείες, τόσες επιστολές σε Προέδρους, Διευθυντές, Υπουργούς, Εισαγγελείς και ακόμη τα ίδια πράγματα.
Χρειαζόμαστε 30 περίπου ΜΟΝΙΜΟΥΣ διασώστες ΕΚΑΒ για να γυρίσει η ζυγαριά προς το μέρος της ζωής.
Όχι σήμερα, ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...
Άρα, γιατί δεν γίνεται αυτό??
Όλα τα άλλα που μόνο για εντυπωσιασμό γίνονται, είναι κοροϊδία για τον άρρωστο και τους συγγενείς του.
Λυπάμαι που θα το πω, αλλά τέτοια περιστατικά θα ξαναζήσουμε ίσως αρκετές φορές το επόμενο διάστημα.
Θερμή παράκληση για σοφότερη χρήση του ενός ασθενοφόρου της περιοχής.
Είναι άλλο το δικαίωμα χρήσης του ασθενοφόρου και άλλο η ισοπέδωση όλων εις βάρος των συνανθρώπων μας που πραγματικά κρίνεται η ζωή τους ή η μετέπειτα ποιότητα της ζωής τους από αυτό.

Σ.Α.
Ένας καλός συνάδελφος....


Πηγή: Facebook diasostis.com


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews