ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/6/17

Πρόταση για την αποδοχή της δωρεάς του πολύπαθου ασθενοφόρου της ΤΚ Δημητσάνας


Τρίτη, 6 Ιουνίου 2017
ΕΚΑΒNews

Πρόταση για την αποδοχή της δωρεάς του πολύπαθου ασθενοφόρου της ΤΚ Δημητσάνας
arcadiaportal.gr

Η γραφειοκρατία, δυστυχώς, είναι η αιτία που το Κέντρο Υγείας Δημητσάνας δεν είναι δυνατόν να επωφεληθεί από τη σπουδαία δωρεά ενός ασθενοφόρου που τόσο πολύ ανάγκη η Γορτυνία.
Τον Ιανουάριο του 2017 ο κ.Αναστάσιος Βλάχος, πρώην δήμαρχος Δημητσάνας, προέβη σε δωρεά ασθενοφόρου. Δυστυχώς όμως, η ολοκλήρωση της δωρεάς δεν κατέστη εφικτή, κατόπιν αρνητικής σχετικής απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Έτσι λοιπόν, ο πρόεδρος της ΤΚ Δημητσάνας κ. Χρήστος Ραδαίος και ο εθελοντής διασώστης Αθανάσιος Κάλλας προτείνουν τη δωρεά του ασθενοφόρου στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να αναλάβει, όπως επισημαίνουν στην επιστολή τους, τη διεκπεραίωση των διαδικασιών και το ασθενοφόρο να φθάσει, επιτέλους, στους πολίτες της Γορτυνίας.

Η επιστολή προς την Οικονομική Επιτροπή έχει ως εξής:

Αγαπητοί κύριοι,

Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Γορτυνίας με την 417/2016 απόφασή της και το Δημοτικό Συμβούλιο με την 272/2016 απόφασή του έχουν αποδεχτεί τη δωρεά ασθενοφόρου του πρώην δημάρχου Δημητσάνας κ. Αναστάσιου Βλάχου.
Η ιστορική και μείζονος σημασίας αυτή δωρεά έχει μέχρι στιγμής προσκρούσει σε γραφειοκρατικά εμπόδια τα οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα και τις προθέσεις του δωρητή, της δημοτικής διοίκησης και, φυσικά, των δημοτών.
Το ασθενοφόρο αυτή τη στιγμή βρίσκεται ακινητοποιημένο χωρίς να μπορεί να μετακινηθεί ούτε λίγα μέτρα, προκειμένου να συνδράμει στο έργο του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της περιοχής μας.
Να σημειωθεί ότι το υπάρχον παλαιάς τεχνολογίας ασθενοφόρο λειτουργεί περιστασιακά και αυτό χάρη στις παρεμβάσεις εθελοντών και υπό την ανοχή της διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Δημητσάνας.
Μέσα από δελτίο Τύπου του Δήμου Γορτυνίας της 5ης Απριλίου 2017 έγιναν και δημοσίως γνωστές όλες οι έως τώρα ενέργειες από την πρώτη ημέρα της δωρεάς έως σήμερα. Ο λαός της Γορτυνίας έμαθε ότι η απρόσωπη γραφειοκρατία δεν τον αφήνει να χαρεί ένα πολύτιμο δώρο ζωής.
Οι παρακάτω υπογράφοντες προτείνουμε την παραχώρηση του δωρηθέντος ασθενοφόρου στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας  που ως αρμόδιο διοικητικό όργανο και πλησιέστερα ιεραρχικά στο υπουργείο Υγείας, θα αναλάβει την τελική διεκπεραίωση, προκειμένου η δωρεά με τη σειρά της να καταλήξει εκεί που ανήκει, δηλαδή στον Δήμο Γορτυνίας και στο Κέντρο Υγείας Δημητσάνας.
Οι υπογράφοντες: Ραδαίος Χρήστος, πρόεδρος Δημητσάνας
Κάλλας Αθανάσιος, εθενοντής διασώστηςΠηγή: arcadiaportal.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews