ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/6/17

«Απογυμνώνουν» και άλλο το ΕΚΑΒ στη Ρόδο!Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ενισχύουν τον στόλο με ένα ασθενοφόρο και διώχνουν προσωπικό από το ΕΚΑΒ Ρόδου!

«Απογυμνώνουν» και άλλο το ΕΚΑΒ στη Ρόδο!
dimokratiki.gr

Παραλογισμού συνέχεια στο ΕΚΑΒ Ρόδου… Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», έχει ληφθεί απόφαση για την μετάθεση δύο διασωστών, μεσούσης της θερινής περιόδου και με τις ανάγκες της υπηρεσίας να έχουν αυξηθεί κατακόρυφα!
Αντί να καταβληθούν προσπάθειες για να ενισχυθεί περαιτέρω το ΕΚΑΒ Ρόδου, προκειμένου να μπορούν να επιχειρούν τέσσερα ασθενοφόρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως πέρασε από το υπηρεσιακό συμβούλιο του ΕΚΑΒ η απόφαση για την μετάθεση ενός διασώστη στην Χαλκιδική και ενός στο Κιλκίς!
Η απόφαση αυτή, αν πράγματι υλοποιηθεί, θα προκαλέσει αρρυθμία στην λειτουργία του ΕΚΑΒ το οποίο είναι ήδη υποστελεχωμένο και προσπαθεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της περιόδου με τρία ασθενοφόρα για όλο το νησί που έχει πλημμυρίσει από τουρίστες, επιβαρυμένο και με την κάλυψη των αναγκών του αεροδρομίου όπου γιατρός υπάρχει μόνον τις πρωινές ώρες Δευτέρα με Παρασκευή!
Οι βάρδιες των πληρωμάτων γίνονται κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και παρά το γεγονός πως άλλες χρονιές είχε ληφθεί μέριμνα για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ Ρόδου με επιπλέον προσωπικό για τις ανάγκες της σεζόν, εντούτοις φέτος όχι μόνο αυτό δεν συνέβη ακόμα, παρά τις υποσχέσεις αλλά αντίθετα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την περαιτέρω αποδυνάμωση του έμψυχου δυναμικού με την μετάθεση δύο διασωστών!
Τα μόλις τρία (!) πλήρως επανδρωμένα ασθενοφόρα της Ρόδου καλύπτουν τα έκτακτα περιστατικά, τα τακτικά του Νοσοκομείου (επανεξετάσεις – εξιτήρια και μεταφορές από και προς σε λιμάνια και αεροδρόμια) καθώς και τις μετακινήσεις αιμοκαθαιρούμενων ασθενών από και προς την μονάδα αιμοκάθαρσης, πλέον των της κάλυψης των καθημερινών αναγκών που προκύπτουν λόγω της τουριστικής περιόδου.
Οι εργαζόμενοι περιόρισαν τα νόμιμα ρεπό τους, προκειμένου να καταφέρουν, έστω και για κάποιες ημέρες, να επανδρώνουν και τέταρτο ασθενοφόρο για να καλύψουν τις ανάγκες της περιόδου.
Αξίζει να σημειωθεί, πως αν και έχουν δοθεί διαβεβαιώσεις από διάφορες πλευρές πως επίκειται ενίσχυση με εποχικό προσωπικό εντούτοις φαίνεται πως αν δεν ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, τότε πολύ γρήγορα, το προσωπικό θα μειωθεί περαιτέρω!
Ηδη με τους δύο διασώστες που μετατίθενται και τους δύο ακόμα που συνταξιοδοτήθηκαν –ένας το 2016 και ένας το 2017- η ενίσχυση με τέσσερα επιπλέον άτομα το 2016, ουσιαστικά είναι σαν να μην έγινε ποτέ.

Ενίσχυση του στόλου
Ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του υπεύθυνου κ. Χ. Τσιμπλέκα και του Εργασιακού Σωματείου, ο στόλος του ΕΚΑΒ Ρόδου ενισχύθηκε με ένα ασθενοφόρο-κινητή μονάδα- το οποίο λόγω του μικρότερου του όγκου σε σχέση με τα άλλα ασθενοφόρα, αναμένεται να λύσει σε μεγάλο βαθμό τα προβλήματα που προκύπτουν στην προσέγγιση περιστατικών λόγω της χωροταξικής ιδιαιτερότητας της Μεσαιωνικής Πόλης αλλά και πολλών χωριών του νησιού μας.


Πηγή: dimokratiki.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews