ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/6/17

Ποιος κρατά το κόκκινο τηλέφωνο για μεταθέσεις στο Υπ. Υγείας;


Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ποιος κρατά το κόκκινο τηλέφωνο για μεταθέσεις στο Υπ. Υγείας;
ygeionomikoi.gr

Ανάστατο είναι τις τελευταίες μέρες το Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης με την ξαφνική μετακίνηση-απόσπαση έξι (!) εργαζομένων σε άλλες υπηρεσίες. Ο Σύλλογος Εργαζομένων απάντησε δυναμικά με διήμερη κατάληψη των γραφείων της διοίκησης, ο δε διοικητής κ. Αδαμίδης παραδέχτηκε, μιλώντας στην κρατική ΕΡΤ Ορεστιάδας, ότι «οι αποσπάσεις αυτές έγιναν μετά από προφορική εντολή του υπουργείου» και θα χρειαστεί να περικόψει κανονικές άδειες για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι, ώστε να βγαίνουν οι υπηρεσίες (δείτε εδώ).

Εύλογα τίθεται το ερώτημα: Για ποιο λόγο και με ποια λογική παρεμβαίνει η πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας για να πραγματοποιηθούν συγκεκριμένες αποσπάσεις εργαζομένων;


Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία γνωρίζουμε καλά ότι τέτοιες παρεμβάσεις για ρουσφετολογικές μεταθέσεις και αποσπάσεις ήταν καθεστώς στο παρελθόν και, βεβαίως, συνεχίζονται και σήμερα με την ίδια ένταση. Διότι μπορεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταγγέλλει σε κάθε ευκαιρία τους προηγούμενους, αλλά και τις ίδιες πολιτικές εφαρμόζει και τις ίδιες πελατειακές πρακτικές χρησιμοποιεί. Μάλιστα τέτοιες μετακινήσεις φαίνεται ότι δεν αποτελούν προνόμιο μόνο του Υπ. Υγείας, αλλά συχνά σχετίζονται με αιτήματα τοπικών βουλευτών που δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα «δικά τους παιδιά» στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας. Απλώς, στην περίπτωση αυτή, η απαράδεκτη πρακτική ήρθε να επιβεβαιωθεί με τον πιο επίσημο τρόπο από το διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ. Αδαμίδη.

Τέλος, μάλλον θα μείνουμε με την απορία για το ποιος κρατά το… κόκκινο τηλέφωνο και δίνει οδηγίες για την πραγματοποίηση αυτών των ρουσφετολογικών μετακινήσεων.

Πηγή: ygeionomikoi.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews