ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/6/17

Ασκήσεις ετοιμότητας ευρείας κλίμακας στα Νοσοκομεία Βέροιας και Έδεσσας από το ΕΚΕΠΥ με την συμμετοχή Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ, Βίντεο


Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017
ΕΚΑΒNews

Στα πλαίσια του πανελλαδικού επιχειρησιακού σχεδιασμού και διαπίστωσης της ετοιμότητας του προσωπικού των Νοσοκομείων, της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και διαχείρισης κρίσεων, καθώς επίσης και της βελτιστοποίησης της συνεργασίας με τους εμπλεκόμενους φορείς (Πυροσβεστικό Σώμα και ΕΚΑΒ), πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία Ασκήσεις Ευρείας Κλίμακας στο Γ.Ν Έδεσσας την Τετάρτη 7 Ιουνίου και στο Γ.Ν. Νάουσας και στο Γ.Ν. Ημαθίας (Βέροιας) την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017.

Τις Ασκήσεις επέβλεψε κλιμάκιο του ΕΚΕΠΥ, με επικεφαλής το Διοικητή, κο. Νικόλαο Παπαευσταθίου.


ΑΣΚΗΣΗ ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ 2017 - ΓΝ ΒΕΡΟΙΑΣ
sportorama

Δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουν 2017

Άσκηση Σώστρατος Νοσοκομείο Έδεσσας 2017 Video_1
Mpogiatzidis Panagiotis 

Δημοσιεύτηκε στις 8 Ιουν 2017


Με επιτυχία η άσκηση εκκένωσης στο Νοσοκομείο Βέροιας (φωτογραφίες, βίντεο)
pliroforiodotis.gr

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Νοσοκομείο Βέροιας άσκηση με κωδικό ονομασίας «Σώστρατος» που αφορά στον απεγκλωβισμό ατόμων κατόπιν σεισμού, ύστερα από σχετικό αίτημα και συνεννόηση με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.) και στα πλαίσια της εφαρμογής των Επιχειρησιακών Σχεδίων Εκτάκτων Αναγκών "ΣΩΣΤΡΑΤΟΣ" και "ΠΕΡΣΕΑΣ".

Την άσκηση επόπτευσε ο Διοικητής του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. κ. Παπαευσταθίου Νικόλαος και την παρακολούθησε κλιμάκιο του Ε.Κ.ΕΠ.Υ. Στόχος της άσκησης ήταν η διαπίστωση της ετοιμότητας του προσωπικού αλλά και η δυνατότητα συνεργασίας με άλλες υπηρεσίες όπως το ΕΚΑΒ, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία.

Το σενάριο προέβλεπε απεγκλωνισμό ασθενών μετά από μεγάλο σεισμό. Στην άσκηση, άμεσα το προσωπικό θέτει σε εφαρμογή τον σχέδιο, το προσωπικό λαμβάνει οδηγίες και ξεκινά την εκκένωση. Η αστυνομία παρεμβαίνει και απομακρύνει οχήματα που εμποδίζουν ενώ οι ασθενείς βγαίνουν με την βοήθεια του προσωπικού εκτός νοσοκομείου. Το προσωπικό παρεμβαίνει στα σοβαρά περιστατικά ενώ η εκκένωση συνεχίζεται. Από τον σεισμό, υπάρχει φωτιά εντός του νοσοκομείου και παρεμβαίνει η πυροσβεστική και απεγκλωβίζει τους τραυματίες. Η πυροσβεστική απεγκλωβίζει και ασθενείς με το καλάθι στους πάνω ορόφους.

Δείτε στιγμιότυπα από την άσκηση

Νοσοκομείο Βέροιας - Άσκηση

Antonios Chatzikiriakidis 
Δημοσιεύτηκε 8/6/2017
Με επιτυχία η άσκηση πολιτικής προστασίας «Σώστρατος» στο Νοσοκομείο Έδεσσας
marmaga.net

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση πολιτικής προστασίας «Σώστρατος» που οργάνωσε και υλοποίησε το Γενικό Νοσοκομείο Πέλλας και συγκεκριμένα, η Νοσοκομειακή Μονάδα της Έδεσσας. Στην έναρξη της Άσκησης παραβρέθηκε η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά η οποία ενημερώθηκε για το σενάριο και την εξέλιξη της Άσκησης.

Συγκεκριμένα, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας Χρήστος Σμίας και ο Διευθυντής Παναγιώτης Μπογιατζίδης, μαζί με το επιτελείο των ασκουμένων, ενημέρωσαν διεξοδικά την κα Αηδονά για το περιεχόμενο του σεναρίου, την επιχειρησιακή οργάνωση και κινητοποίηση του προσωπικού, τα υλικά και τις υποδομές που αναπτύχθηκαν και, τέλος, τους χώρους πραγματοποίησης της άσκησης. Στελέχη του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ) ήταν επίσης παρόντα.pyrosvestikiedessa2Η άσκηση προσομοίωσε τις συνθήκες ενός ισχυρού σεισμού κατά τον οποίο προσβάλλεται μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων της παλαιάς πτέρυγας του Νοσοκομείου και χρειάζεται να προσφερθούν ιατρικές υπηρεσίες σε εξωτερικό χώρο καθώς, επίσης, να απεγκλωβιστούν κάποια άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της Άσκησης, το Νοσοκομείο συνέχισε κανονικά τη λειτουργία του, εξυπηρετώντας πλήρως τις ανάγκες των ασθενών, των εξωτερικών ιατρείων, των συνοδών και νέων περιστατικών που έφτασαν στην Μονάδα Επειγόντων Περιστατικών.edessaekavΗ κα Αθανασιάδου – Αηδονά συνεχάρη τους οργανωτές, το ασκούμενο επιτελείο και όλους τους συμμετέχοντες φορείς που υποστήριξαν την πρωτοβουλία και συνέβαλλαν στην επιτυχία της άσκησης. Ενδεικτικά, η πυροσβεστική υπηρεσία πραγματοποίησε απεγκλωβισμούς ατόμων, η αστυνομία συνέβαλλε στην κυκλοφοριακή ρύθμιση και ασφάλεια των χώρων, οι εθελοντές ραδιοερασιτέχνες υποστήριξαν την επικοινωνία, ενώ ο στρατός διέθεσε μέσα και υλικά οργάνωσης του χώρου.  askisinosokomeioΗ Αν. Αντιπεριφερειάρχης, η οποία εκ του νόμου είναι επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, σε σύντομη δήλωσή της αναφέρει: «Η παρουσία μου στην Άσκηση ήταν συμβολική, αλλά και ουσιαστική καθώς στον πυρήνα της αντίληψης της πολιτικής προστασίας βρίσκεται η αλληλεγγύη, η αλληλοϋποστήριξη και η συνεργασία.

Τα στελέχη της πολιτικής προστασίας είναι οι θεματοφύλακες της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, καθώς και του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος που μπορεί να πληγούν από ένα έκτακτο περιστατικό. Βλέποντας από κοντά τον ενθουσιασμό, το υψηλό επίπεδο προετοιμασίας και την υπεύθυνη συμμετοχή στην άσκηση του ασκούμενου επιτελείου, των υποστηρικτών και των παρατηρητών, νιώθω σιγουριά και ασφάλεια για το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του μηχανισμού πολιτικής προστασίας».

Η υλοποίηση της άσκησης εξελίχθηκε ομαλά ενώ οι συμμετέχοντες και οι παρατηρητές κατέγραψαν σημαντικά στοιχεία για τη βελτίωση των επιχειρησιακών σχεδίων πολιτικής προστασίας του Νοσοκομείου και των φορέων τους. Μεταξύ των παρατηρητών ήταν και ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας Χρήστος Μπιμπίτσος, με το στέλεχος Πολιτικής Προστασίας Σίφη Παπαδόπουλο.
Πηγή: marmaga.net


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews