ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/6/17

Ο συντονισμός των δομών υγείας σώζει ζωές!


Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017
ΕΚΑΒNews

Συνδετικός κρίκος το ΕΚΑΒ και στη συγκεκριμένη περίπτωση το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος που εκτελεί εναέριες διακομιδές στη Χαλκιδική και το φετινό καλοκαίρι.

Χαλκιδική: Ο συντονισμός των δομών υγείας σώζει ζωές
halkidikifocus.gr

Οι ενέργειες που αποτρέπουν τη μοιραία κατάληξη περιστατικών

Η επιτυχής διαχείριση του πρόσφατου περιστατικού στη Χαλκιδική με τα δύο αδερφάκια που τραυματίστηκαν το πρωί της Κυριακής σε τροχαίο ατύχημα στην περιοχή της Μεταμόρφωσης επαναφέρει στο προσκήνιο το ζήτημα του συντονισμού των μονάδων δημόσιας Υγείας.

Τα δύο ανήλικα παιδιά από τη Βουλγαρία διακομίστηκαν αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, όπου διαπιστώθηκε ότι το πρώτο έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και το δεύτερο θλαστικό τραύμα. Ωστόσο, κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή τους σε νοσηλευτικά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης καθώς στον Πολύγυρο δεν υφίσταται παιδοχειρουργικό τμήμα.

Αφού σταθεροποιήθηκε η κατάσταση της υγείας τους υπήρξε άμεση κινητοποίηση και συντονισμός με τριτοβάθμιες μονάδες υγείας της Θεσσαλονίκης για τη μεταφορά των περιστατικών. Συνδετικός κρίκος το ΕΚΑΒ και στη συγκεκριμένη περίπτωση το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος που εκτελεί εναέριες διακομιδές στη Χαλκιδική και το φετινό καλοκαίρι. Άμεσα τα δύο μικρά παιδιά διακομίστηκαν με το αεροσκάφος και με ασφάλεια στα Νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Παπανικολάου».

«Η διακομιδή του περιστατικού με το ελικόπτερο είχε καθοριστική σημασία ως προς την αμεσότητα της αντιμετώπισής του, καθώς δεν χάθηκε πολύτιμος χρόνος σε βάρος της υγείας των δύο παιδιών» σχολίασε στο halkidikifocus.gr η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Χαλκιδικής Ναταλία Κεσίδου.

Με ανάλογη επιτυχία αντιμετωπίστηκε πρόσφατα επείγον περιστατικό τοκετού μιας 30χρονης στο Κέντρο Υγείας Κασσάνδρειας, όταν η γυναίκα προσήλθε με έντονους πόνους και χάρη στην εμπειρία, την κατάρτιση και την έγκαιρη ανάληψη πρωτοβουλιών ήρθε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί της Χαλκιδικής τονίζουν την ανάγκη συνεργασίας και ανταπόκρισης των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Θεσσαλονίκης όταν από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Πολυγύρου κρίνεται ότι ένα περιστατικό χρήζει άμεσης διακομιδής και ιδιαίτερης αντιμετώπισης από τριτοβάθμιες νοσηλευτικές μονάδες.

Γράφτηκε από τον  Χρήστος Πέτρου

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews