ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/6/17

Όλη η αλήθεια για το περιστατικό στην Ιτέα Ευρυτανίας


Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017
ΕΚΑΒNews

Όλη η αλήθεια για το περιστατικό στην Ιτέα Ευρυτανιας
dytikievritania.blogspot.gr

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε σε Αθηναϊκό σάιτ για μετακίνηση ασθενούς με αγροτικό  από την Ιτέα Ευρυτανίας. Κάποιοι γράψανε για την μεταφορά του ασθενούς στην καρότσα αγροτικού που όντως έγινε χωρίς όμως να αναφέρουν το τι πραγματικά συνέβη και πως το σύστημα υγείας την συγκεκριμένη μέρα λειτούργησε άψογα.
Επειδή δεν είναι ωραίο πράγμα  να κρίνουμε το σύστημα υγείας χωρίς να έχουμε ολοκληρωμένη και διασταυρωμένη πληροφόρηση θεωρήσαμε αναγκαίο να αναφέρουμε τις πραγματικές συνθήκες του περιστατικού που έχουν ως εξής: Οι άνθρωποι είχαν ειδοποιήσει το κέντρο υγείας Φραγκίστας και το ασθενοφόρο είχε ξεκινήσει άμεσα και  ήταν καθ' οδόν.
Μετά αποφάσισαν οι συγγενείς ότι έπρεπε να πάνε στο Αγρίνιο και κάλεσαν και το κέντρο Υγείας Χαλκιοπουλων όπου και το παρέλαβε στην περιοχή Πηγαδια Περδικακιου. Μόνοι τους οι άνθρωποι τον έβαλαν στο αγροτικό και όπως είπαν στο πλήρωμα ασθενοφόρου παραδέχτηκαν πως έγινε κακή συνεννόηση. Οπότε το ασθενοφόρο Φραγκιστας κινήθηκε άμεσα.
Έλεος πια μην κατηγορούμε άδικα ότι φταίει το σύστημα υγείας για να προκαλέσουμε εντυπώσεις...
Κάποιοι δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό..δεν μπορούν να την "πληρώνουν" όλοι..!!!!

Δείτε τι ακριβώς γράψανε στο παρακάτω σάιτ:

"Την περασμένη Τετάρτη, κάτοικος του χωριού Ιτέα έπεσε σε γκρεμό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι. Τον τραυματία ανέσυραν οι ίδιοι οι κάτοικοι του χωριού, τον τοποθέτησαν σε ράντζο και κατόπιν στην καρότσα ενός αγροτικού οχήματος μέχρι το Περδικάκι όπου τον παρέλαβε το ασθενοφόρο.
«Η κεντρική κυβέρνηση και οι θεσμικοί μας εκπρόσωποι όλων των εξουσιών, καθώς και τα πολιτικά κόμματα αδιαφορούν, όταν οι ασθενείς στην Ευρυτανία συνεχίζουν να μεταφέρονται με αγροτικά αυτοκίνητα, φορτωτές ή τρακτέρ», δηλώνει στα «Παραπολιτικά» ο ο πρόεδρος της Αδελφότητας Γρανιτσιωτών Ευρυτανίας κ. Αλέξης Καρδαμπίκης.
Να σημειωθεί ότι προ ημερών ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ επισκέφθηκε τη Δυτική Ευρυτανία όπου ενημερώθηκε τόσο για τα μέσα μεταφοράς των ασθενών, όσο και για τον χρόνο διακομιδής τους (ξεπερνά τις 6 ώρες).
«Αναμένοντας να δώσουν τα στελέχη του ΕΚΑΒ τη λύση που υποσχέθηκαν, συνέβη το παραπάνω περιστατικό. Προ ημερών είχαμε ένα ακόμη περιστατικό με δύο τραυματίες από τροχαίο στο Λιθοχώρι. Ευτυχώς εκείνη τη μέρα υπήρχε ασθενοφόρο στη Φραγκίστα και επειδή το Λιθοχώρι είναι σε μέση απόσταση, το ασθενοφόρο έφθασε σε μια ώρα και οι τραυματίες διακομίστηκαν αρχικά στο Καρπενήσι και στη συνέχεια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στη Λάρισα», προσθέτει.
Θυμάται όμως, και τον περσινό θανάσιμο τραυματισμό του προέδρου της Πανευρυτανικής στην Πρασιά Ηλία Λιάσκου. «Το ασθενοφόρο», λέει ο κ. Καρδαμπίκης, «έκανε 3,5 ώρες για να φθάσει και ας μη μιλήσουμε για την μετέπειτα πολυήμερη ταλαιπωρία με τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες»."

Δημοσιεύτηκε 10/6/2017


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews