ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/6/17

Τραγικές ελλείψεις που εγκυμονούν δεκάδες κινδύνους σε καθημερινή βάση στο ΕΚΑΒ Λασιθίου, Ηχητικό


Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης,  Νίκος Καλογιαννάκης

Φωνή απόγνωσης την ίδια ώρα διασώστη του ΕΚΑΒ από το Λασίθι και τη Σητεία για τις τραγικές ελλείψεις που εγκυμονούν δεκάδες κινδύνους σε καθημερινή βάση.
neakriti.gr

Με επιστολή του προς το Ράδιο 9,84 επισημαίνει μεταξύ άλλων: ''Το έργο του ΕΚΑΒ αλλοιώνετε ως και εκμηδενίζεται από την κακή λειτουργία των νοσοκομείων του νομού. Αναγκάζουν το ΕΚΑΒ να κάνει διακομιδές από νοσοκομείο σε νοσοκομείο συνεχώς και τα όποια επείγοντα σήματα να μεταφέρονται με καρότσες, περιπολικά, πυροσβεστικά και αλλά οχήματα.

Ο τομέας Σητείας, εδώ και καιρό βρίσκεται με σχεδόν τις μισές βάρδιες ακάλυπτες. Το τραγικό είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν ενοχλεί κανένα , όλοι κοιμούνται ήρεμα τα βράδια.

Από τον Δήμαρχο μέχρι τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ μέχρι τους τοπικούς βουλευτές και τους αρμόδιους Υπουργούς.

Οι αρμόδιοι Υπουργοί βέβαια που είναι και συντοπίτες μας, φρόντισαν να ενδυναμώσουν (με πρόσφατες μεταθέσεις) το ΕΚΑΒ της περιοχής τους ΜΟΝΟ.

''Πριν από 20 ημέρες περίπου τους κατηγορούσα για αδιαφορία και με ρωτούσατε πολλάκις γιατί. Σήμερα ο συνάδελφός μου τους επαναλαμβάνει σε ποιο σημείο βρισκόμαστε και τους θέτει προ των ευθυνών τους. Αύριο τι;'' Διερωτάται ο Νίκος Καλογιαννάκης.

Ν.Καλογιαννάκης: Δύσκολες οι συγκυρίες για το ΕΚΑΒ και τους πολίτες
984radio

Δημοσιεύτηκε στις 22 Ιουν 2017

Αναλυτικά η Επιστολή του διασώστη έχει ως εξής:

Χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου

Αυτός και μόνο θα μπορούσε να είναι ο τίτλος για το τι συμβαίνει και το τι θα συμβεί στο ΕΚΑΒ Λασιθίου και ιδιαίτερα στο ΕΚΑΒ Σητείας.

Δεν φτάνει που το έργο του ΕΚΑΒ αλλοιώνετε ως και εκμηδενίζεται από την κακή λειτουργία των νοσοκομείων του νομού, αναγκάζουν το ΕΚΑΒ να κάνει διακομιδές από νοσοκομείο σε νοσοκομείο συνεχώς, Τα ασθενοφόρα Ιεράπετρας και Σητείας στο σύνολο σχεδόν της βάρδιας τους διακομίζουν περιστατικά προς Ηράκλειο και Άγιο Νικόλαο, με αποτέλεσμα τα όποια επείγοντα σήματα να μεταφέρονται με καρότσες ,περιπολικά ,πυροσβεστικά και αλλά οχήματα .

Σύμφωνα με τον οργανισμό του ΕΚΑΒ ο Σκοπός του ΕΚΑΒ είναι:

ο συντονισμός της παροχής σε έκτακτες περιπτώσεις άμεσης βοήθειας και επείγουσας ιατρικής φροντίδας στους πολίτες και η μεταφορά των πολιτών αυτών σε μονάδες παροχής υπηρεσιών υγείας

Ο οργανισμός του ΕΚΑΒ ορίζεται με το ΠΔ 376/1988 και τροποποιήθηκε με το ΠΔ 348/1996 ." . Στο νομό Λασιθίου δυστυχώς μόνο αυτό δεν συμβαίνει

Το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον τομέα Σητείας, εδώ και καιρό ο τομέας βρίσκεται με σχεδόν τις μισές βάρδιες ακάλυπτες, δηλαδή τις μισές μέρες του μήνα στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή δεν υπάρχει ασθενοφόρο ούτε για δείγμα αυτό σημαίνει ότι σ ένα τροχαίο η σ' έναν πνιγμό για παράδειγμα δεν θα πάει ασθενοφόρο , σε μια ανακοπή που πρωταρχικό ρόλο στην ανάνηψη παίζει η ταχύτητα ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ, το ασθενοφόρο.....δεν θα πάει πότε !!! ή θα πάει μετά από 1- 1,30 ώρα από την Ιεράπετρα ή τον Αγιο Νικόλαο , χρόνος που θα στοιχίσει μια ζωή , μια ζωή που ίσως να είναι ενός μικρού παιδιού ή ενός νεαρού ανθρώπου , μια ζωή που δεν θα είχε χαθεί αν το ΕΚΑΒ ήταν εκεί και έκανε το έργο του.

Το τραγικό είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν ενοχλεί κανένα , όλοι κοιμούνται ήρεμα τα βράδια.

Από τον Δήμαρχο μέχρι τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ μέχρι τους τοπικούς βουλευτές και τους αρμόδιους Υπουργούς .Οι αρμόδιοι Υπουργοί βέβαια που είναι και συντοπίτες μας φρόντισαν να ενδυναμώσουν(με πρόσφατες μεταθέσεις ) το ΕΚΑΒ της περιοχής τούς ΜΟΝΟ!!!!!

Όταν το κράτος φορολογεί αγρότες και άλλους κλάδους αυτοί κλείνουν δρόμους κάνουν κινητοποιήσεις, γιατί δεν τους φτάνουν τα χρήματα να ταΐσουν τα παιδία τους ..

αλήθεια η ζωή των παιδιών μας δεν είναι λόγος να κλείσεις ένας δρόμος , να γίνει μια κινητοποίηση, να πιέσεις τους αρμόδιους για να δοθεί λύση πριν να είναι αργά ???? Νομικά το θέμα δεν θα έπρεπε να απασχολήσει την εισαγγελική αρχή ??

Μετά που θα χαθεί μια ζωή και το θέμα φτάσει στα κανάλια τότε θα βγουν όλοι οι υπεύθυνο-ανεύθυνοι διοικούντες του ΕΚΑΒ να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, να μας πουν ότι δεν φταίνε αυτοί,

και ότι τώρα θα κάνουν ότι πρέπει για να λυθεί το πρόβλημα ,συνηθισμένη τακτική στην Ελλάδα!!!!

αλήθεια γιατί πρέπει να χαθεί μια ζωή για να λυθεί το πρόβλημα ???

γιατί μια φορά δεν μπορούμε να προλάβουμε το κακό ??? το κακό θα γίνει , είναι θέμα χρόνου . κρίμα!!!

Ένας διασώστης του ΕΚΑΒ Κρήτης

Πηγή: neakriti.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews