ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/6/17

Έρχονται τρία πλωτά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Αιγαίο


Παρασκευή, 23 Ιουνίου 2017
ΕΚΑΒNews

Έρχονται τρία πλωτά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Αιγαίο
aigaio365.gr

Τις λεπτομέρειες για το χρονοδιάγραμμα, το κόστος, τον εξοπλισμό και τη στελέχωση των τριών σκαφών του Λιμενικού Σώματος που θα χρησιμοποιηθούν ως πλωτά ασθενοφόρα στο Αιγαίο, συζήτησαν σε συνάντηση που είχαν, ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και στελέχη της Β’ Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Ν. Σαντορινιός είχε προϊδεάσει για αυτή την πρωτοβουλία της κυβέρνησης από την επίσκεψή του στη Νάξο, τον Μάιο.

Τα τρία σκάφη, τα οποία θα κοστίσουν 1,5 εκατομμύριο ευρώ, θα χρησιμοποιηθούν από το επόμενο καλοκαίρι, και αναμένεται να ενισχύσουν τον άκρως ευαίσθητο τομέα της Υγείας στα νησιά. Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί από το διασυνοριακό πρόγραμμα Ελλάδας – Κύπρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα συγκεκριμένα σκάφη θα ανήκουν στο λιμενικό σώμα και εκτός από γιατρό και νοσηλευτή του ΕΚΑΒ, θα είναι εξοπλισμένα με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό που απαιτείται για τη μεταφορά των ασθενών, ενώ θα λαμβάνουν μέρος και σε επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών και προσφύγων.


Πηγή: aigaio365.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews