ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/6/17

«Η ποινικοποίηση των αγώνων και η απάντηση των εργαζομένων»: Εκδήλωση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης


Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017
ΕΚΑΒNews

Εκπαιδευτικοί και Εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης σήμερα στο ΕΚΘ για τα προβλήματα των κλάδων τους
thestival.gr

Το Σωματείο Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β. σας προσκαλούν, σήμερα Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, σε εκδήλωση με θέμα «Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ».

Στα 7 χρόνια μνημονίων η ελληνική κοινωνία δέχεται αλλεπάλληλα χτυπήματα με μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου. Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουμε καθημερινά την απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Οι χιλιάδες αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια σε αυτήν την πραγματικότητα συχνά προσκρούουν στο λεγόμενο «κράτος έκτακτης ανάγκης» που έχει στηθεί (από κυβερνήσεις και εργοδότες) με σκοπό, την περιστολή των δικαιωμάτων μας και το χτύπημα του συνδικαλισμού.

Αντιμέτωποι με αυτήν την προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων βρέθηκαν τόσο οι εργαζόμενοι και το Σωματείο των εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β., όσο και οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί σε φροντιστήρια κ.α. μέλη του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (Σ.Μ.Ε.Θ.). Κοινός τόπος και στις δύο περιπτώσεις, είναι η αγωνιστική διεκδίκηση των εργατικών δικαιωμάτων και η απαίτηση καταβολής των δεδουλευμένων. Η αντίδραση τόσο από την διοίκηση του ΕΚΑΒ (επί της ουσίας του δημοσίου) όσο και από την εργοδοσία των φροντιστηρίων Μπαχαράκη ήταν η δικαστική δίωξη των εργαζομένων και των Σωματείων, η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και η επιβολή εξοντωτικών χρηματικών ποινών.

Το Σωματεία εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β. και το Σ.Μ.Ε.Θ. συνδιοργανώνουμε την Τετάρτη στις 21 Ιουλίου στις 7μ.μ. στο ΕΚΘ εκδήλωση με τίτλο «Η ποινικοποίηση των αγώνων και η απάντηση των εργαζομένων» και καλούμε κάθε εργαζόμενη/ο και νέα/ο να συμμετέχει και να στηρίξει τους αγώνες των Σωματείων.

ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: thestival.gr

Η αγωγή της διοίκησης του ΕΚΑΒ κατά των εργαζομένων

Δείτε στο ΕΚΑΒNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews