ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/6/17

Σχετικά με Μετατάξεις κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. που υπηρετούν στο ΕΚΑΒ


Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017
ΕΚΑΒNews

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ Ν.Π.
ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΩΝ Ε.Σ.Υ.

Αθήνα, 1 / 6 /2017
Αριθμ. πρωτ. Α2α/Γ.Π.οικ. 42344

Παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4461/2017 (ΦΕΚ 38 Α’)

Σας ενημερώνουμε ότι στο ΦΕΚ 38/τ.Α’/27-3-2017 δημοσιεύθηκε ο νόμος 4461/2017 «Μεταρρύθμιση της Διοικητικής Οργάνωσης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, Κέντρα Εμπειρογνωμοσύνης σπάνιων και πολύπλοκων νοσημάτων, τροποποίηση συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων του ν. 4387/2016 και άλλες διατάξεις», με τον οποίο μεταξύ άλλων ρυθμίζονται θέματα του ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού των νοσοκομείων και των μονάδων υγείας των Δ.Υ.Πε..

Ειδικότερα:……

Δ. Μετατάξεις κλάδου ιατρών Ε.Σ.Υ. που υπηρετούν στο Ε.Κ.Α.Β.
Με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 40 παρέχεται η δυνατότητα σε ειδικευμένους ιατρούς κλάδου Ε.Σ.Υ. που υπηρετούν στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) τουλάχιστον επί πέντε (5) συνεχή έτη, να μεταταχθούν με απόφαση του Υπουργού Υγείας και μετά από σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Α.Β. και του Διοικητή της αρμόδιας Υ.Πε., σε νοσοκομείο της Δ.Υ.Πε. όπου υπηρετούν, εφόσον υπάρχει αντίστοιχη κενή οργανική θέση (π.χ. ιατρός ο οποίος υπηρετεί στο Ε.Κ.Α.Β. – Παράρτημα Ιωαννίνων μπορεί να αιτηθεί μετάταξη σε νοσοκομείο της 6ης Υ.Πε.).
Ο ενδιαφερόμενος προς μετάταξη ιατρός υποβάλλει τη σχετική αίτησή του στο Ε.Κ.Α.Β., το οποίο στη συνέχεια τη διαβιβάζει στο Υπουργείο Υγείας (Δ/νση Ανθρωπίνων Πόρων Νομικών Προσώπων, Τμήμα Ιατρών Ε.Σ.Υ.) μαζί με πρόσφατο πιστοποιητικό υπηρεσιακών μεταβολών του ιατρού, σύμφωνη γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Κ.Α.Β. και σύμφωνη γνώμη του Διοικητή της αρμόδιας Υ.Πε., προκειμένου να εκδοθεί η απόφαση μετάταξης.

Δείτε την απόφαση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ

Δείτε στο ΕΚΑΒNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews