ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/6/17

Θα ακούτε σειρήνα και θα ξέρετε από πού έρχεται!, Βίντεο


Τετάρτη, 28 Ιουνίου 2017
ΕΚΑΒNews

Θα ακούτε σειρήνα και θα ξέρετε από πού έρχεται
prasinanea.gr

Επαναστατική τεχνολογία της Ford προειδοποιεί του οδηγούς από πού έρχονται οχήματα με σειρήνα, για να διευκολύνουν τη διέλευσή τους

Του Δημήτρη Μπαλή

Πόσες φορές σας έχει τύχει να ακούτε σειρήνα και να κοιτάζετε τους καθρέπτες προκειμένου να εντοπίσετε από πού έρχεται; Βέβαια, υπάρχουν πολλοί που δεν την ακούνε καν διότι έχουν δυνατά τη μουσική στο ηχοσύστημα, ενώ άλλοι δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και αγχώνονται. Κι όλα αυτά, τη στιγμή που ένα ασθενοφόρο θέλει να πάει γρήγορα ένα έκτακτο περιστατικό στο νοσοκομείο, ένα πυροσβεστικό πρέπει να επέμβει σε μια φωτιά, ένα περιπολικό που σπεύδει άμεσα σε ένα συμβάν.

Η Ford, πρόκειται να παρουσιάσει την τεχνολογία Emergency Vehicle Warning στο UK Autodrive, ένα πρόγραμμα δοκιμών για συνδεδεμένα οχήματα ύψους 20 εκατομμυρίων λιρών που χρηματοδοτεί η κυβέρνηση και υποστηρίζεται από 16 εταιρείες τεχνολογίας και αυτοκινήτων, τοπικές αρχές και ακαδημαϊκά ιδρύματα.

Αυτή η τεχνολογία, στέλνει σήμα από το ασθενοφόρο, το πυροσβεστικό ή το περιπολικό απευθείας σε οδηγούς που βρίσκονται στην περιοχή, για να γνωρίζουν ακριβώς από πού έρχεται η σειρήνα και πόσο απέχει, ώστε να προετοιμαστούν και να διευκολύνουν τη διέλευση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, το 2015, συνέβησαν 475 τροχαία ατυχήματα με εμπλοκή οχημάτων άμεσης επέμβασης. Εκτιμάται λοιπόν, ότι αυτή η τεχνολογία – που εκδίδει ηχητικές και οπτικές προειδοποιήσεις για τον οδηγό στο ταμπλό οργάνων – θα μπορεί κάποια στιγμή ακόμα και να συμβουλεύει τους οδηγούς για την καλύτερη σειρά ενεργειών ώστε να μην εμποδίζουν τη διέλευση.


Η Ford δοκιμάζει επίσης τεχνολογίες που προειδοποιούν τους οδηγούς για πιθανά ατυχήματα όταν πλησιάζουν σε μία διασταύρωση. Με το Intersection Collision Warning, το αυτοκίνητο μεταδίδει τη θέση του σε γειτονικά οχήματα τα οποία – εάν είναι εξοπλισμένα με την ίδια τεχνολογία – υπολογίζουν τον κίνδυνο σύγκρουσης. Εάν ο κίνδυνος είναι υψηλός τότε μία προειδοποίηση παροτρύνει και τους δύο οδηγούς να φρενάρουν ή να σταματήσουν. Για παράδειγμα, μπορεί να προειδοποιεί τους οδηγούς, όταν ένα όχημα που πλησιάζει από αντίθετη κατεύθυνση έχει αγνοήσει τον κόκκινο φωτεινό σηματοδότη.

Παλιότερα, η Ford είχε δοκιμάσει συστήματα που προειδοποιούν όταν προπορευόμενα αυτοκίνητα, που μπορεί να είναι κρυμμένα σε μία στροφή, φρενάρουν δυνατά, καθώς και τεχνολογίες που δείχνουν πώς τα αυτοκίνητα μπορούν να συγχρονίζονται με τα φανάρια για να ακολουθούν το «πράσινο κύμα», βελτιώνοντας τις διαδρομές μέσα σε αστικές περιοχές. Δοκιμές τεσσάρων τεχνολογιών πραγματοποιούνται στις περιοχές του Coventry και του Milton Keynes μέχρι το τέλος του 2018 που λήγει το UK Autodrive.

Οδηγίες ασφαλείας

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης συμβουλεύουν τους οδηγούς όταν ακούνε τη σειρήνα ενός σχετικού οχήματος να κάνουν τα εξής:

  • Παραμείνετε ήρεμοι, βλέπετε, ακούτε προσεκτικά. Εάν ακούσετε σειρήνα, υποθέστε ότι ένα όχημα έκτακτης ανάγκης έρχεται προς το μέρος σας και σκεφθείτε την επόμενη κίνηση.
  • Κλείστε τη μουσική μέσα στο αυτοκίνητο για να μπορείτε να ακούτε τη σειρήνα.
  • Αναζητήστε ένα μέρος ασφαλές για να σταματήσετε. Χρησιμοποιήστε τα φλας / αλάρμ για να δείξετε τις προθέσεις σας, ώστε να μην δημιουργηθεί κυκλοφοριακό χάος.
  • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετός χώρος για να περάσει το όχημα. Να είστε προετοιμασμένοι ότι μπορεί να ακολουθεί και άλλο όχημα έκτακτης ανάγκης.
  • Φροντίστε να είστε ασφαλείς και νόμιμοι. Μην παραβιάζετε το κόκκινο ούτε να εισέρχεστε σε λεωφορειόδρομο εκτός εάν σας κατευθύνει ένας αστυνομικός με στολή.
Δείτε πως λειτουργεί η τεχνολογία:

Σειρήνα

Taking the guesswork out of getting out of the way
Ford EuropeΔημοσιεύτηκε 27/6/2017

Πηγή: prasinanea.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews