ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/7/17

Απόφαση Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕΔΗΝ 27/06/2017
Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Παραδίδουμε ασυμπλήρωτα τα Φύλλα Αξιολόγησης στα Σωματεία. Οι εργαζόμενοι συμμετέχουμε μαζικά – αποφασιστικά στην Απεργία – Αποχή της ΠΟΕΔΗΝ-ΑΔΕΔΥ.

ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 Πανελλαδική κινητοποίηση για την μονιμοποίηση του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης στο ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ.
5ωρη Στάση Εργασίας 10πμ – 3μμ για την ΑΤΤΙΚΗ για το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης.


Απόφαση Γενικού Συμβουλίου 27/06/2017ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

Η κυβέρνηση συμφώνησε με την ΤΡΟΪΚΑ η χώρα να βρίσκεται σε ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑ για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα (2060 και βλέπουμε).
Για την επίτευξη των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων η κυβέρνηση γονατίζει την ελληνική κοινωνία, τσακίζει εισοδήματα, κοινωνικά δικαιώματα και συντάξεις.
Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ για μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Είναι και της ΠΟΕΔΗΝ αίτημα η μονιμοποίηση των εργαζομένων με ελαστικές μορφές απασχόλησης που υπηρετούν στο ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ.
Θα οργανώσουμε δυναμικές κινητοποιήσεις για να δοθεί λύση έως 31/9/2017 που λήγουν οι πρώτες συμβάσεις.
Έχουμε πολλές ταχύτητες εργαζομένων στις υπηρεσίες στήριξης (συμβάσεις εργασίας (συμβάσεις έργου, εργολαβικοί εργαζόμενοι). Πολλοί από τους εν λόγω εργαζόμενους παραμένουν επί πολλούς μήνες απλήρωτοι. Οι αλλαγές στο διαγωνισμό που πετύχαμε για την σύναψη συμβάσεων εργασίας (συμμετοχή σε διαγωνισμό ανεξαρτήτου ορίου ηλικίας, συμμετοχή στο διαγωνισμό και των αλλοδαπών, αύξηση της μοριοδότησης στους ήδη απασχολούμενους κ.α.) καλύπτουν περισσότερους εργαζόμενους αλλά όχι όλους.

Διεκδικούμε την μονιμοποίηση όλων.

Ανακοινώθηκαν τα στοιχεία της εκτέλεσης του προϋπολογισμού του πρώτου τετραμήνου του μηνός (Ιανουάριος – Μάιος 2017) από το Υπουργείο Οικονομικών. Με βάση τα στοιχεία το δισθεόρατο πρωτογενές πλεόνασμα επετεύχθη και από τη μείωση 140 εκατ. ευρώ των δαπανών για Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας έναντι του στόχου που έθετε ο Προϋπολογισμός.
Κατέρρευσαν τα Δημόσια Νοσοκομεία από την αδυναμία κάλυψης των λειτουργικών δαπανών και την έλλειψη προσωπικού. Τίθονται κάθε ημέρα όλο και περισσότερο σε κίνδυνο οι ζωές των ασθενών.
Η κυβέρνηση αναδιοργανώνει τον Υγειονομικό χάρτη όχι με βάσει τις ανάγκες των πολιτών σε υπηρεσίες υγείας που είναι αυξανόμενες, αλλά με βάση τους δημοσιονομικούς στόχους για την επίτευξη των υψηλών πρωτογενών πλεονασμάτων.
Προσδιορίζει την λειτουργία του συστήματος στο τριτοκοσμικό ύψος Δημοσίων Δαπανών 5% του ΑΕΠ.
Γι’ αυτό αποδεκατίστηκαν τα Νοσοκομεία από προσωπικό (βλέπε σχετικό Δελτίο Τύπου).
Γι’ αυτό τα Νοσοκομεία οφείλουν 1 δις ευρώ σε ληξιπρόθεσμα και λόγω εξάντλησης των κωδικών του προϋπολογισμού δεν γίνονται εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις, χημειοθεραπείες (βλέπε σχετικά Δελτία Τύπου).
Ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός των Νοσοκομείων είναι για τα μπάζα (βλέπε Δελτία Τύπου).
Η ένταξη στα ΒΑΕ του κουρασμένου, του ελλιπέστατου και με προβλήματα υγείας υγειονομικού προσωπικού είναι προτεραιότητα για την ΠΟΕΔΗΝ που συνεχίζει τους αγώνες και μετά την Ολονύκτια Διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.
Τα Φύλλα Αξιολόγησης μοιράστηκαν στους εργαζόμενους σε πάνω από τα μισά Νοσοκομεία. Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν μαζικά – αποφασιστικά στην Απεργία – Αποχή της ΠΟΕΔΗΝ.
Όλοι παραδίδουν ασυμπλήρωτα τα Φύλλα Αξιολόγησης στα Σωματεία.
ΝΙΚΑΜΕ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΣΙΟ
  • Αύξηση δαπανών για την Δημόσια Υγεία
  • Προσλήψεις προσωπικού
  • Ένταξη στα ΒΑΕ
  • Μονιμοποίηση του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης
  • Κατάργηση Μνημονίων και ανάκτηση απωλειών

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ 2017 Πανελλαδική κινητοποίηση για την μονιμοποίηση του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης στο ΕΣΥ, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ (επικουρικό, κοινοτικά προγράμματα, εργολαβικοί ή πρώην εργολαβικοί εργαζόμενοι).

24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ για την ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ του προσωπικού που υπηρετεί με ελαστικές μορφές απασχόλησης.
5ωρη Στάση Εργασίας 10πμ – 3μμ για την ΑΤΤΙΚΗ επίσης για το προσωπικό με ελαστικές μορφές απασχόλησης που μπορεί να επεκταθεί και στο μόνιμο προσωπικό αν τα Σωματεία το επιθυμούν.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 10πμ έξω από το Υπουργείο Υγείας

  • ΠΟΡΕΙΑ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ παραμονή εγκαινίων της ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη με την εξής μορφή δράσης

8ωρη Στάση Εργασίας 7πμ έως 3μμ για τα όμορα Νοσοκομεία
4ωρη Στάση Εργασίας 8πμ έως 12μμ για τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 8πμ στο Νοσοκομείο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
Η πορεία θα διέλθει από την πόλη και θα καταλήξει
στο γραφείο του Πρωθυπουργού της Θεσσαλονίκης

  • ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ την ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ κατά της Αξιολόγησης. ΝΙΚΑΜΕ
  • Εξουσιοδότηση Εκτελεστικής Επιτροπής για νέες αποφάσεις

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews