ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/7/17

Διασώστης του ΕΚΑΒ ξεγέννησε 27χρονη μέσα σε ασθενοφόρο, Βίντεο


Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Διασώστης του ΕΚΑΒ ξεγέννησε 27χρονη μέσα σε ασθενοφόρο
newpost.gr

Σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι μια 27χρονη γυναίκα,ο διασώστης που την ξεγέννησε κατά την διάρκεια της μεταφοράς της στο νοσοκομείο μίλησε στην τηλεόραση του "Alpha" για τον σπάνιο αυτό περιστατικό.

27χρονη ΕΚΑΒ
Newpost GR 

Δημοσιεύτηκε στις 28 Ιουλ 2017

Ο κ. Παναγιώτης Πετρίδης τόνισε πως αυτή η βάρδια θα του μείνει αξέχαστη σε όλη του την ζωή. Ο 37χρονος διασώστης επεσήμανε: "Κατά την διάρκεια της διαδρομής αντιληφθήκαμε πως δεν είναι δυνατόν  να φτάσουμε μέχρι το νοσοκομείο. Αποφασίσαμε να την βοηθήσουμε να γεννήσει μέσα στο όχημα αφού δεν θα προλάβαινε να φτάσει στο νοσοκομείο"  για να συμπληρώσει : "Όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο όλοι μας χειροκροτούσαν, είναι μια βάρδια που δεν θα ξεχάσω ποτέ μου. Εάν και δεν είμαι ο ίδιος πατέρας, εκείνη την στιγμή ένιωσα πως το παιδί που γέννησε αυτή η γυναίκα ήταν σαν δικό μου."

Δημοσιεύτηκε 28/7/2017

Πηγή: newpost.gr


Διασώστης του ΕΚΑΒ ξεγέννησε 27χρονη μέσα σε ασθενοφόρο (aud)
cnn.gr

Ειρήνη Ανδρουλάκη

Ήταν το πρώτο σήμα που έλαβε από το κέντρο του ΕΚΑΒ το πλήρωμα του ασθενοφόρου Β19 το βράδυ της Δευτέρας 24 Ιουλίου.

Μια 27χρονη στην περιοχή του Ρέντη είχε ωδίνες τοκετού και έπρεπε να μεταφερθεί σε μαιευτήριο.
Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος, κατέβασαν τη νεαρή γυναίκα από το σπίτι στο ασθενοφόρο με το ειδικό κάθισμα μεταφοράς ασθενούς.
Όταν διαπίστωσαν ότι η στιγμή του τοκετού πλησιάζει άνοιξαν σειρήνα και φάρο προκειμένου να φτάσουν όσο πιο γρήγορα γινόταν στο Αλεξάνδρας.
Ο Γιώργος ανέλαβε να οδηγήσει και ο Παναγιώτης έμεινε πίσω με την ετοιμόγεννη.

«Ήμασταν στη μέση της διαδρομής όταν προέβαλλε το κεφάλι του παιδιού και κατάλαβα ότι θα πρέπει να ξεκινήσουμε τον επείγοντα τοκετό. Είχα άγχος γιατί είχα την ευθύνη για δύο ζωές. Μπορούσαν να υπάρξουν πάρα πολλές επιπλοκές» λέει στο CNN Greece o διασώστης του ΕΚΑΒ, Παναγιώτης Πετρίδης.


Ο διασώστης ακολούθησε πιστά όσα είχε μάθει και κατά την διάρκεια της εκπαίδευσης του. Ήταν η πρώτη φορά που βοηθούσε σε έναν τοκετό και μάλιστα κάτω από αυτές συνθήκες.

«Η γυναίκα πονούσε αφόρητα αφού δεν της είχε χορηγηθεί κάτι. Σκεφτείτε ότι ήταν σε ένα κινούμενο όχημα. Ήταν ρίσκο να σταματήσουμε για να κάνουμε τον τοκετό. Αν το παιδί γεννιόταν και δεν ανέπνεε ή αν συνέβαινε κάποια επιπλοκή θέλαμε να ήμασταν όσο πιο κοντά γινόταν στο νοσοκομείο» δηλώνει ο Παναγιώτης.

Υπήρξαν όμως μια στιγμή κατά την διάρκεια της διαδρομής που οι γονείς του νεογνού και ο διασώστης του ΕΚΑΒ λαχτάρησαν.

«Για κάποια δευτερόλεπτα τρόμαξα γιατί το παιδί δεν έκλαψε κατευθείαν, αυτό συμβαίνει βέβαια, έπρεπε να καθαρίσω τον αεραγωγό του από το αμνιακό υγρό. Μόλις έκλαψε ένιωσα ανακούφιση, αρχίσαμε να χαμογελάμε. Είχε γεννηθεί ένα υγιέστατο κοριτσάκι» λέει συγκινημένος στο CNN Greece, o Παναγιώτης Πετρίδης.


Δημοσιεύτηκε 28/7/2017

Πηγή: cnn.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews