ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/7/17

Κινδυνεύουν ζωές στην Αιτωλοακαρνανία από τη έλλειψη ασθενοφόρων-Τραυματίας τροχαίου περίμενε 40 λεπτά ασθενοφόρο στο Αιτωλικό!, Βίντεο


Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017

ΕΚΑΒNews

Κινδυνεύουν ζωές στην Αιτωλοακαρνανία από τη έλλειψη ασθενοφόρων

Συνέντευξη οι διοικητές των Νοσοκομείων Μεσολογγίου κ. Πάνος Παπαδόπουλος και Αιτ/νίας κ. Δημήτρης Μιχάλης

Τραυματίας από τροχαίο περίμενε 40 λεπτά ασθενοφόρο πεσμένος στον δρόμο στο Αιτωλικό!
onairnews.gr

Πριν από λίγη ι.χ. παρέσυρε πεζό , στο κέντρο του Αιτωλικού .Ο πεζός είναι χτυπημένος στο κεφάλι και δυστυχώς περίμενε 40 λεπτά στο οδόστρωμα να έρθει ασθενοφόρο από το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά η περιοχή Μεσολογγίου ήταν ακάλυπτη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μιας και του Μεσολογγίου κάλυπτε την περιοχή ευθύνης του ασθενοφόρου  της Ναυπάκτου. Ο τραυματίας βρίσκεται αυτή την ώρα στο νοσοκομείο Μεσολογγίου και θα μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου μιας και η κατάσταση του είναι σοβαρή.

Αυτήν την ώρα το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ Μεσολογγίου μεταβαίνει στο Νεοχώρι για παράσυρση πεζού από ι.χ. και στην συνέχεια θα μεταφέρει τον τραυματία από το τροχαίο του Αιτωλικού.

Θα πρέπει η διοίκηση του ΕΚΑΒ επιτέλους να καταλάβει ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι μεγάλος νομός και τα ασθενοφόρα δεν επαρκούν για την υγειονομική κάλυψη των πολιτών.

Πηγή: onairnews.gr


ΑΙΤ/ΝΙΑ: TΡΑΥΜΑΤΙΑΣ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕ 45′ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ-ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΖΩΕΣ-ΛΥΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ(ΒΙΝΤΕΟ)
agriniosite.gr

Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές στην Αιτ/νία από την έλλειψη ασθενοφόρων. Τελευταίο παράδειγμα, σήμερα, Σάββατο όταν  τραυματίας  στο Αιτωλικό, που παρασύρθηκε από ΙΧ περίμενε περίπου 45 λεπτά για να έρθει το ασθενοφόρο να τον μεταφέρει στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου.
Το ζήτημα αυτό ανέδειξε και ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ.Πάνος Παπαδόπουλος ο οποίος σε ανακοίνωσή του πρόσφατα κατήγγειλε τα προβλήματα αυτά λέγοντας ότι  «συνεχώς και αδιαλείπτως αναδεικνύεται η ανεπάρκεια του ΕΚΑΒ αναφορικά με την κάλυψη του Νοσοκομείου Μεσολογγίου σε καθημερινή βάση με τουλάχιστον δύο (2) ασθενοφόρα. Μάλιστα  μετά από βλάβη και στο δεύτερο ασθενοφόρο του ΚΥ Ναυπάκτου, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ πήρε χωρίς καμία ενημέρωση το δεύτερο ασθενοφόρο που καλύπτει την Ν.Μ. Μεσολογγίου για την εξυπηρέτηση του ΚΥ Ναυπάκτου, με αποτέλεσμα στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου ανά πάσα ώρα και στιγμή να κινδυνεύουν ζωές» ενώ επέρριψε  ευθύνες ΚΑΙ  στην Περιφέρεια που δεν ολοκλήρωσε  τον διαγωνισμό ΕΣΠΑ για νέα ασθενοφόρα.

Επίσης και ο Διοικητής των Νοσοκομείων Αιτ/νίας κ.Μιχάλης σε δηλώσεις του στο agriniosite.gr  ανέφερε ότι τα προβλήματα αυτά με την έλλειψη ασθενοφόρων θα πρέπει να επιλυθούν διότι δεν είναι δυνατόν μία μεγάλη περιοχή, όπως είναι το Αγρίνιο, να εξυπηρετείται με 2 μόνο ασθενοφόρα.

Το πρόβλημα βεβαίως εντοπίζεται σε όλη τη Δυτική Ελλάδα αφού τα ασθενοφόρα είναι του 2003 που κινούνται τα πληρώματα του ΕΚΑΒ  Πρόκειται για ένα στόλο δηλαδή γερασμένο, που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις μεγάλες ανάγκες της 6ης  υγειονομικής περιφέρειας, ενώ τα ασθενοφόρα δεν διαθέτουν κλιματισμό , με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι ασθενείς  από τις υψηλές θερμοκρασίες και τα πληρώματα να εργάζονται σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

ΕΚΑΒ
Agriniosite TV 

Δημοσιεύτηκε στις 15 Ιουλ 2017

Δημοσιεύτηκε 15/7/2017

Πηγή: agriniosite.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews