ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/7/17

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ για τις έξτρα βάρδιες 4/7/2017


Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 04-07-2017
Αρ. πρωτ. 663

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε εκ νέου συνάντηση του Σωματείου με τη Διοίκηση για το θέμα των έξτρα καλοκαιρινών βαρδιών με τη θέση του Σωματείου να είναι σταθερή στη μία και μόνο βάρδια, όπως έγινε και πέρυσι.

Έγινε ξανά προσπάθεια ώστε να γίνει κατανοητό, ότι τα πληρώματα ασθενοφόρων και λόγω προγράμματος εργάζονται κατά μέσο όρο κάθε χρόνο πάνω από 10 ίσως και περισσότερες βάρδιες, ότι οι συνάδελφοι είναι καταπονημένοι από τις συνθήκες και τον όγκο εργασίας και αυτό επιβαρύνεται περισσότερο τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της ζέστης και της παλαιότητας των ασθενοφόρων και καλό θα είναι, ότι αφού είχαμε και επιπλέον ενίσχυση από πέρυσι σε προσωπικό, να παραμείνει αυτή η μία βάρδια και όχι να μπει και δεύτερη.

Όταν κλείνουν τομείς στην Αττική λόγω βλαβών των ασθενοφόρων και μειώνεται η δύναμη απολογείται κανείς στην κοινωνία ή τότε σφυρίζουμε αδιάφορα; Όταν χαλάσει ένα ασθενοφόρο και δοθεί υποχρεωτικό ρεπό στο πλήρωμα, λόγω του ότι δεν υπάρχει εφεδρικό όχημα για να εργαστούν, εκεί ποιος έχει ευθύνη απέναντι στην Κοινωνία; Όταν υπάρχουν μετακινήσεις, αποσπάσεις, παρατάσεις αποσπάσεων με αποτέλεσμα την μείωση της δύναμης των πληρωμάτων, ποιος πρέπει να απολογηθεί προς την Κοινωνία ;

 Όπως η  πολιτική ηγεσία ψηφίζει και εφαρμόζει με "πόνο καρδιάς" τα μνημόνια, στα βήματά της και η διοίκηση του ΕΚΑΒ που ύστερα από τα δικαστήρια και τις απειλές συνεχίζει να "κατανοεί" την αυταπάρνηση και την υπευθυνότητα των συναδέλφων βάζοντάς τους κι άλλες έξτρα βάρδιες.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Θυμίζουμε πως η απόφαση πάρθηκε μονομερώς, κυριολεκτικά την ύστατη ώρα μιας και ο προγραμματισμός από το Γρ. Κίνησης ήταν ελλιπέστατος και με πρωτοφανή καθυστέρηση με αποτέλεσμα να μην υπάρξει το χρονικό περιθώριο πρόκλησης Γενικής Συνέλευσης διότι ξεκινούσε η πρώτη περίοδος αδειών. Δυστυχώς, έχουμε να κάνουμε με μαθητευόμενους μάγους οι οποίοι δεν συμμερίζονται ούτε κάποιες φωνές λογικής που ακούγονται.

Τα χρονικά περιθώρια δεν μας επιτρέπουν περαιτέρω κινήσεις και δεν είμαστε σωματείο «τζάμπα επαναστατών». Ο Εκαβίτης ξέρει τι πρέπει να κάνει για τον ίδιο και την κοινωνία, περισσότερο από κάθε τυχάρπαστο περαστικό που σήμερα είναι και αύριο θα εξαφανιστεί από τον χώρο του ΕΚΑΒ.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος     Ο Γεν. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος   Μπαρκονίκος ΧρήστοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

 1. Οι μαθητευόμενοι "μάγοι" του ανήμπορου πλέον Σωματείου άρχισαν να ρίχνουν τα βάρη των ευθυνών τους για άλλη μια φορά σε όλους τους άλλους εκτός από την "καμπούρα" τους!!!

  Πέρσι όπως και όλα τα χρόνια γιατί προλάβαιναν τα Σωματεία να μας ενημερώσουν κάνοντας Γ.Σ.???
  Φέτος τι έγινε κύριοι του Σωματείου???
  Είχαμε δουλειές και έγνοιες με την μονιμοποίηση των διοικητικών που έγιναν την Μ. Πέμπτη και ξεχάσατε να πάτε στην Διοίκηση όπως πήγατε πέρσι τον Μάιο???
  Εσείς οι μεγάλοι συνδικαλιστές πόσες βάρδιες θα κάνετε το καλοκαίρι μιας και νοιάζεστε τόσο πολύ για όλους εμάς έξω???
  Αλήθεια τα ονοματάκια σας γιατί δεν παίζουν στα ταμπλό των extra βαρδιών???
  Τέλος είναι αλήθεια ότι όταν πήγατε στην συνάντηση με την Διοίκηση για να διαπραγματευτείται τις extra βάρδιες την προηγούμενη είχατε καταθέσει μηνύσεις ενάντια της απόφασης που σας έβγαζε έξω στην δουλειά???

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews