ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/7/17

Αεροδιακομιδή 6χρονου από τη Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη


Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Η ιατρός και Δ/ντρια του ΕΚΑΒ-2 Χρυσή Ματσικούδη με την διασώστρια Δήμητρα Πατούκα κατά την διάρκεια αεροδιακομιδής (φωτογραφία αρχείου)

Αεροδιακομιδή 6χρονου από τη Χαλκιδική στη Θεσσαλονίκη
halkidikifocus.gr

Τραυματίστηκε σε τροχαίο με δίκυκλο

Στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης διακομίστηκε με το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος που υλοποιεί το πρόγραμμα αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, ένα 6χρονο αγοράκι, το οποίο τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα στη Βόρεια Χαλκιδική.

Όπως δήλωσε στο halkidikifocus.gr, η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Χρυσή Ματσικούδη, ο 6χρονος ήταν αναβάτης σε δίκυκλο συγγενικού του προσώπου όταν για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, έπεσε από τη μηχανή. «Το παιδάκι έφερε μία ήπια κρανιοεγκεφαλική κάκωση, θλαστικό τραύμα στο άνω χείλος και πολλά εγκαύματα τριβής στο σώμα του, ενώ ανέφερε ότι πονούσε στο αριστερό ημιθωράκιο», είπε χαρακτηριστικά η κ. Ματσικούδη.

Ο 6χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου και κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή του σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Θεσσαλονίκης. Έτσι, στήθηκε ακόμη μία επιχείρηση αεροδιακομιδής.

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, με ασθενοφόρο διακομίστηκε στον Πολύγυρο και από το γήπεδο της πόλης το περιστατικό παρέλαβε το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής για να το μεταφέρει στο Νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Το αγοράκι έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ωστόσο κρίνεται αναγκαία η παρακολούθησή του λόγω της κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης.

Γράφτηκε από τον  Χρήστος Πέτρου


Φωτογραφίες Facebook Dimitra PatoukaAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews