ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/7/17

Τρίκαλα: Ακινητοποιημένα λόγω βλαβών 8 από τα 9 ασθενοφόρα


Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιώργος Ζαρογιάννης.

Τρίκαλα: Ακινητοποιημένα λόγω βλαβών 8 από τα 9 ασθενοφόρα
ert.gr

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά οκτώ από τα εννέα συνολικά ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στα Τρίκαλα παρέμειναν παροπλισμένα τις τελευταίες ημέρες, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες διακομιδής ασθενών και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.

Πριν από έναν μήνα όλα τα οχήματα ήταν σε κίνηση αλλά σταδιακά, λόγω της παλαιότητας των περισσοτέρων ή συντήρησης των νεότερων, τέθηκαν εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών, αφού κρίθηκε αναγκαία η επισκευή τους. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε στο σύνολό τους, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας Γιώργος Ζαρογιάννης, κάνοντας λόγο για “τραγική εικόνα που παρουσιάζει η νευραλγική Υπηρεσία του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας”, αλλά και για “δυσχερή θέση στην οποία έχουν περιέλθει τα πληρώματα του ΕΚΑΒ που αδυνατούν να εκτελέσουν στο έπακρο τα καθήκοντά τους”.

Η αποστολή, δε, μόλις χθες, ενός ασθενοφόρου που ανήκει στη δύναμη της Λάρισας προκειμένου να βρίσκονται σε ετοιμότητα δύο -και μόνο- οχήματα για την κάλυψη των αναγκών της πόλης και των περιφερειακών περιοχών που ανήκουν στον Δήμο Τρικκαίων, φαίνεται να αποτελεί προσωρινή αλλά όχι επαρκή λύση για την ομαλή λειτουργία του ΕΚΑΒ, όπως σημειώνει ο κ. Ζαρογιάννης.

Κι αυτό γιατί σε περιπτώσεις διακομιδής ασθενών σε άλλα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας, το δεύτερο ασθενοφόρο που παραμένει ενεργό στα Τρίκαλα, είναι προφανές ότι αδυνατεί να καλύψει περισσότερα του ενός περιστατικά που θα σημειωθούν την ίδια χρονική στιγμή, όπως για παράδειγμα τροχαία συμβάντα, περιστατικά εμφραγμάτων κ.λπ.

Θα πρέπει να τονισθεί ότι η όλη κατάσταση των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ είναι σε γνώση της Διοίκησης του φορέα, όπως φυσικά και η παλαιότητα των οχημάτων, κάποια εκ των οποίων θα έπρεπε να αποσυρθούν προ ετών λόγω των χιλιομέτρων που έχουν διανύσει, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα των ίδιων των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ.

Πηγή: ert.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Τι μας λέει τώρα ο γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας…. Αφού η διοίκηση με δελτίο τύπου λέει ότι «η βλάβη των δύο Ασθενοφόρων διήρκεσε μόνον μια μέρα και μόνον για 1-2 ώρες»…. Και όχι 3 ολόκληρες ημέρες!
    Τελικά ποιος λέει ψέματα… ψέματα… ψέματα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews