ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/7/17

ΕΚΑΒ και γιατροί από τη Χαλκίδα επανέφεραν στη ζωή δύο γυναίκες...


Σάββατο, 1 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

ΕΚΑΒ και γιατροί από τη Χαλκίδα επανέφεραν στη ζωή δύο γυναίκες...
tvstar.gr

Δύο γυναίκες επανέφεραν στη ζωή διασώστες του ΕΚΑΒ, γιατροί και νοσηλευτές από το Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Την ημέρα που πνίγηκε σε παραλία της Χαλκίδας ο καρδιολόγος Γιώργος Βοσκός, άλλες δύο γυναίκες που κολυμπούσαν σε διαφορετκιά σημεία μεταφέρθηκαν σχεδόν ετοιμοθάνατες στο Νοσοκομείο. Η μία έκανε μπάνιο στην περιοχή Δέλτα, όπου την έβγαλαν έξω έχοντας χάσει τις αισθήσεις της. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ έφθασαν γρήγορα, όπου της προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια γιατροί και νοσηλευτές έπεσαν κυριολεκτικά από πάνω της για να την κρατήσουν στη ζωή.

Αυτόπτης μάρτυρας που ήταν εκείνη τη στιγμή στο νοσοκομείο, μιλά για στιγμές συγκλονιστικές και συγκινητικές. «Το να βλέπει κανείς γιατρούς, άνδρες και γυναίκες, κυριολεκτικά να πηδάνε στον αέρα από τη δύναμη που καταβάλλουν για να σώσουν έναν άνθρωπο, είναι ανατριχιαστικό...» περιγράφει στο tvstar.gr. Μετά από το Νοσοκομείο Χαλκίδας και αφού οι χτύποι της καρδιάς της επανήλθαν, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αθήνας, αλλά δυστυχώς τρεις μέρες μετά το περιστατικό κατέληξε. Η δεύτερη  γυναίκα κολυμπούσε στα Αλαμπέικα της Αμαρύνθου. Και εκεί, ήταν άμεση η επέμβαση του ΕΚΑΒ και χάριν των προσπαθειών των διασωστών και στη συνέχεια των γιατρών, η γυνάικα σώθηκε και είναι σταθερή η κατάστασή της.

Χρειάζεται πολλή προσοχή από πλευράς ηλικιωμένων, όταν κολυμπούν. Οι αρχές συνεχώς προειδοποιούν.

Δημοσιεύτηκε 30/6/2017


Πηγή: tvstar.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews