ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/7/17

Την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή των Βατίκων ζητάει ο Δήμος Μονεμβασιάς


Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Την δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στην περιοχή των Βατίκων στήριξε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μονεμβασιάς στην συνεδρίαση της Δευτέρας 10 Ιουλίου.
adelinfm.blogspot.gr

Την δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στην περιοχή των Βατίκων στήριξε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μονεμβασιάς στην συνεδρίαση της Δευτέρας 10 Ιουλίου.

Με απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Νεάπολης κατατέθηκε αίτημα που το συνυπογράφουν όλοι οι φορείς, σύλλογοι, τοπικές κοινότητες και κάτοικοι, τονίζοντας την ανάγκη δημιουργίας σταθμού ΕΚΑΒ για πολλούς λόγους αλλά κυρίως όπως ανέφερε ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Νεάπολης κύριος Ιωάννης Μιχαλέτος, οι απαιτήσεις λόγω της απόστασης από τα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα του Νομού, (σκεφτείτε ότι για να πάει Βελανίδια ένα ασθενοφόρο και να γυρίσει να πάει Σπάρτη χρειάζεται 2 ώρες και 30 λεπτά) της αύξησης του πληθυσμού ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες στην περιοχή που φτάνει τις 30.000, συμπεριλαμβάνοντας Ελαφόνησο και Κύθηρα, επίσης των έκτακτων συμβάντων υποδοχής μεταναστών στην περιοχή και το κυρίως σημαντικό η έλλειψη οδηγών που θα προκύψει σε τρία χρόνια λόγω συνταξιοδότησης των τριών από τους τέσσερις και με ασθενοφόρα παλιάς τεχνολογίας (υπάρχουν μόνο 4 οδηγοί ενώ οι βάρδιες είναι τρεις υπολογίζοντας τα ρεπό και τις άδεις αυτών και να σημειωθεί ότι οι ίδιοι οδηγοί καλύπτουν και τις ανάγκες του Νοσοκομείου Μολάων όταν χρειαστεί).

Μάλιστα όπως ανέφερε το ένα δεν διαθέτει καν κλιματισμό και σε διακομιδή ασθενούς με καρδιολογικό πρόβλημα, ο οδηγός ήταν αυτός που πραγματικά είχε πρόβλημα, όταν χρειάστηκε να κάνει δύο ώρες να φτάσει Σπάρτη και δύο να γυρίσει σε συνθήκες καύσωνα, στην προσπάθεια του να γυρίσει στη βάση του εγκαίρως να μην μείνει η περιοχή χωρίς ασθενοφόρο αν σε περίπτωση συνέβαινε κάτι έκτακτο. 'Όλα αυτά μας προβληματίζουν και μας κάνουν να νιώθουμε ανασφάλεια και επειδή η υγεία είναι πάνω από όλα ελπίζουμε η φωνή όλων μας να εισακουστεί.

Δέσποινα Παπούλη Βαγγελόγλου
Δημοτική Σύμβουλος
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews