ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/7/17

Αλλάζει στέγη και εκσυγχρονίζεται το ΕΚΕΠΥ!


Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Αλλάζει στέγη και εκσυγχρονίζεται το ΕΚΕΠΥ! Όλες οι πληροφορίες
healthreport.gr

Γράφει: Δήμητρα Ευθυμιάδου

Αλλάζει στέγη το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας και εξοπλίζεται με σύγχρονα τεχνολογικά μέσα προκειμένου να αναλάβει και νέες υπηρεσίες.

Πρόκειται για το Κέντρο το οποίο έχει αναλάβει να συντονίζει όλες τις υπηρεσίες υγείας αλλά και τα νοσοκομεία της χώρας, παρέχοντας ταυτόχρονα όλη τη στήριξη σε περιπτώσεις υγειονομικής κρίσης.

Παράλληλα πραγματοποιεί τους τελευταίους μήνες συστηματικά και Ασκήσεις Ετοιμότητας στα νοσοκομεία ώστε να είναι προετοιμασμένα για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Το ΕΚΕΠΥ εδρεύει σήμερα στη Λεωφόρο Κηφισίας στο κτίριο όπου βρισκόταν παλιά και ο ΕΟΠΥΥ. Ωστόσο φαίνεται ότι κρίθηκε σκόπιμο να μετακινηθεί κοντά στο υπουργείο Υγείας στην οδό Μακεδονίας, προκειμένου να γίνεται πιο αποτελεσματικά ο συντονισμός των υπηρεσιών και να υπάρχει καλύτερη και πιο στενή συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο Υγείας προχωρά και σε αγορά νέου εξοπλισμού όπως σύγχρονες τηλεοράσεις και άλλες συσκευές παρακολούθησης των Μονάδων Υγείας, για την λεπτομερή καταγραφή όλων των συμβάντων στο δημόσιο σύστημα υγείας.

Πάντως το ΕΚΕΠΥ έχει μπει και στο στόχαστρο των ελεγκτών του υπουργείου Υγείας για την οικονομική του διαχείριση στο παρελθόν. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις πληροφορίες του HealthReport.gr: «Αποκλειστικό: Έτοιμο το πόρισμα φωτιά για το ΕΚΕΠΥ! Τι βρήκαν οι ελεγκτές»

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη φορά που επιχειρούνται αλλαγές στο ΕΚΕΠΥ, καθώς και επί υπουργίας Π. Κουρουμπλή είχε επιχειρηθεί να γίνει εκκαθάριση στο Κέντρο και αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας του.

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν ότι επιχειρείται εκ νέου αναβάθμιση του ΕΚΕΠΥ, προκειμένου να αναλάβει και την παρακολούθηση των νέων μονάδων που θα δημιουργηθούν με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Δημοσιεύτηκε 11/7/2017

Πηγή: healthreport.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews