ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/7/17

Η Αλυσίδα της Επιβίωσης, σε πλήρη εφαρμογή!


Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

diasostis.com

Το σήμα που διαβιβάστηκε σήμερα στην Μηχανή που κάλυπτε το Τομέα Συντάγματος (Μ9), ανέφερε λιποθυμικό επεισόδιο στο δρόμο.

Η άφιξη στο σημείο έγινε σε τρία λεπτά και διαπιστώθηκε πως ένας 52χρονος άνδρας είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή (άσφυγμος και χωρίς αναπνοή).

Στο σημείο είχε ξεκινήσει ΚΑΡΠΑ ένας νεαρός Ελληνοαμερικανός πυροσβέστης.

Το Κέντρο ενημερώθηκε άμεσα και έστειλε το Α14, ενώ ζητήθηκε και η έτερη μηχανή (Μ26) να συνδράμει, η οποία και κάλυπτε τον Τομέα Πεδίου Άρεως.
Εν τω μεταξύ, βρέθηκε και δεύτερος ανανήπτης στο σημείο (το καλό του να ζητάς δυνατά αυτό που θέλεις),ώστε να ξεκουράσει τον πρώτο και για να μου δώσει τα απαραίτητα δευτερόλεπτα για να βάλω έναν στοματοφαρυγγικό αεραγωγό και να κάνω το απαραίτητο monitoring του ασθενούς.

Απινιδώσιμος ρυθμός (Κοιλιακή Μαρμαρυγή), επάλειψη με ζελέ, φόρτιση και απινίδωση (1η). Σειρά μου για συμπιέσεις επί ένα δίλεπτο,monitoring απινιδώσιμος ρυθμός (Κοιλιακή Μαρμαρυγή), απινίδωση (2η)…

Τις συμπιέσεις συνέχισε ο πρώτος ανανήπτης ώστε να μου δώσει το χρόνο να βάλω Λαρυγγική Μάσκα (LMA), να συνδέσω την AMBU με το οξυγόνο για να αερίζει ο δεύτερος ανανήπτης και να εξασφαλίσω φλεβική προσπέλαση.

Το αποτέλεσμα της ΟΜΑΔΙΚΗΣ αυτής προσπάθειας ήταν το περιστατικό να παραδοθεί με σφυγμό, δική του αναπνοή (υποστηριζόμενη από την AMBU), με πίεση 140/70 και χωρίς μυδρίαση, στους συναδέλφους του Α14 και στη συνέχεια, συνοδεία της Μ26, στα ΤΕΠ του Ευαγγελισμού.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν σε όλους τους συναδέλφους που ενεπλάκησαν έμμεσα ή άμεσα σε αυτό το περιστατικό (Γιώργο Ζυγούρη, τους συναδέλφους του Α14, τους συναδέλφους του τηλεφωνικού και ασυρματικού κέντρου, τους ιατρούς βάρδιας καθώς και το ιατρο-νοσηλευτικό προσωπικό του καρδιολογικού ΤΕΠ του Ευαγγελισμού).

Το μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και ΜΠΡΑΒΟ όμως, πρέπει να πάει σε αυτούς τους δύο άγνωστους Ανανήπτες, οι οποίοι με τα χέρια τους, κράτησαν κυριολεκτικά την καρδιά ενός νέου ανθρώπου στη ζωή και έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο σε όλους εμάς να κάνουμε τα υπόλοιπα…

Η Αλυσίδα της Επιβίωσης, σε πλήρη εφαρμογή!!!

Από εκεί κα πέρα , ας αφήσουν στο Υπουργείο Παιδείας τις θεματικές εβδομάδες για τις έμφυλες ταυτότητες και ας κοιτάξουν να εκπαιδεύσουν όλες τις μαθήτριες και μαθητές στην ΚΑΡΠΑ.

Το ίδιο ισχύει βέβαια για φοιτητές και φοιτήτριες καθώς και για τους νέους που υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία.

Το όφελος θα είναι πραγματικά μεγάλο…

Πηγή: Facebook diasostis.comAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΡΑΣΗ, Η ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟ ΧΩΡΟ, ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΣΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ ΣΤΟΝ ΔΙΑΣΩΣΤΗ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΤΟ ΤΕΠ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ

    ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΓΕΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑΤΙ Η ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΟΤΑΝ Ο ΔΙΠΛΑΝΟΣ ΜΑΣ η ΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ...ΑΣ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝ ΔΥΝΑΜΕΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ!!! ΣΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews