ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/7/17

Παροπλισμένο παραμένει το ασθενοφόρο του Κ. Υ. Δικαίων λόγω έλλειψης προσωπικού


Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Χωρίς ασθενοφόρο το Κέντρο Υγείας Δικαίων
radioevros.gr

Παροπλισμένο παραμένει το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Δικαίων, το οποίο είναι αδύνατον να κινηθεί καθώς δεν υπάρχουν οδηγοί.

Το Κέντρο Υγείας Δικαίων παρόλο που διαθέτει στον εξοπλισμό του ασθενοφόρο δυστυχώς είναι αδύνατη η χρήση του για τις ανάγκες των ασθενών του καθώς στο ανθρώπινο δυναμικό του Κέντρου Υγείας δεν υπάρχει κανένας οδηγός.

Απάντηση για το θέμα έδωσε στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος. Μιλώντας για τα νομοσχέδια για την Πρωτοβάθμια και την Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας, που χαρακτήρισε ως “εξέλιξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας”, και τα οποία πρόκειται να προχωρήσουν μέχρι το θερινό κλείσιμο της Βουλής, ο κ. Ρίζος ρωτήθηκε για το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Δικαίων και πως μπορεί να επιλυθεί.

Όπως ανέφερε ο σχεδιασμός του ΕΚΑΒ έγινε με κάποια κριτήρια τα οποία “πρέπει να τα ξαναδούμε, να δούμε τις αστοχίες του συστήματος και να τις διορθώσουμε” και συνέχισε λέγοντας πως για να λειτουργήσει ένα ασθενοφόρο δεν απαιτείται μόνο ένας οδηγός αλλά περισσότεροι ώστε να καλύπτονται και οι τρεις βάρδιες για όλη την εβδομάδα.
Αυτό σημαίνει ότι για να κινηθεί το ασθενοφόρο χρειάζονται περίπου τρεις με τέσσερις οδηγοί ώστε να διεξάγονται κανονικά και οι βάρδιες αλλά και να καλύπτονται και τα ρεπό και οι άδειες των οδηγών. Ο διορισμός αυτού του αριθμού ατόμων σε πολύ σύντομο διάστημα είναι λίγο δύσκολος.

Παρόλα αυτά ο κ. Ρίζος είπε ότι γίνεται προσπάθεια ώστε να ενταχθεί τουλάχιστων σε νέους σχεδιασμούς όλος ο σχεδιασμός του ΕΚΑΒ στον νομό Έβρου. “Που θα είναι η βάση των ασθενοφόρων και των πληρωμάτων, αυτό μπορούμε να το ξαναδούμε και το βλέπει η ηγεσία του ΕΚΑΒ” ολοκλήρωσε ο κ. Ρίζος.

Ακούστε όλα όσα είπε για το θέμα ο Δημήτρης Ρίζος, βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην Σούλα Καπετανίδου: ΕΔΩ

Πηγή: radioevros.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews