ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/7/17

Ερώτηση στην Βουλή με αφορμή περιστατικά σε χωριά της Ρόδου-Άμεση η ανάγκη πρόσληψης εργαζομένων στο ΕΚΑΒ


Τετάρτη, 5 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Τα περιστατικά σε χωριά της Ρόδου επικαλείται ο κ. Κόνσολας και ζητά την άμεση πρόσληψη εργαζομένων στο ΕΚΑΒ
topika-nea.gr

Το ζήτημα της υποστελέχωσης του τομέα του ΕΚΑΒ στη Ρόδο αναδεικνύει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Ο Μάνος Κόνσολας επικαλείται, μάλιστα, τα περιστατικά σε χωριά της Ρόδου, όπου λόγω της υποστελέχωσης του τομέα του ΕΚΑΒ Ρόδου υπάρχει καθυστέρηση στην ανταπόκριση του ασθενοφόρου και στην μεταφορά των ασθενών στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

Ο κ. Κόνσολας τονίζει ότι κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, ενώ είναι αδύνατον να καλυφθούν οι βάρδιες και οι ανάγκες, λόγω της έλλειψης προσωπικού.

Συγκεκριμένα η δύναμη του ΕΚΑΒ Ρόδου σε προσωπικό είναι:
– 50 άτομα, εκ των οποίων 7 άτομα στο τηλεφωνικό κέντρο,
– 4 άτομα στο τμήμα αεροδιακομιδών και
– 5 άτομα σε μακροχρόνιες άδειες (εκ των οποίων ο ένας αποχωρεί σε σύνταξη).
Μένουν 34 διασώστες για να καλύψουν 3 ασθενοφόρα (2 για Ρόδο, 1 Νότιας Ρόδου και σε κάποιες βάρδιες 1 στην Σορωνή).

Για να καλυφθεί ένα ασθενοφόρο χρειάζονται 10 με 11 διασώστες, όποτε χρειάζονται, τουλάχιστον, άλλα 16 μόνιμα άτομα, ώστε να καλυφθούν 5 ασθενοφόρα (3 στη Ρόδο, 1 στη Νότια Ρόδο, 1 στον Τομέα Έμπωνα).

Η δύναμη του ΕΚΑΒ Ρόδου σε οχήματα είναι 7 ασθενοφόρα (2 στην Ρόδο, 1 Αρχάγγελο, 1 Σορωνή, 1 αεροδιακομιδών), όποτε μένουν μόνο 2 εφεδρικά, ενώ χρειάζονται άλλα 2 και ένα μικρού όγκου για την παλιά πόλη.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι θα πρέπει να ενισχυθεί και με επιπλέον οχήματα, αλλά και να αντιμετωπιστεί άμεσα και το κτιριακό πρόβλημα του τομέα του ΕΚΑΒ με τη μεταφορά του σε μια αυτόνομη δομή, ώστε να εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία του.


Πηγή: topika-nea.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews