ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/7/17

Μονάδες Νεογνών Αγ. Σοφία: Να ανατεθεί πλήρως η μεταφορά των νεογνών στο ΕΚΑΒ!


Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη και να αναθέσει πλήρως τη μεταφορά των νεογνών στο ΕΚΑΒ, καταργώντας την αναχρονιστική Υπουργική Απόφαση που μεταθέτει την ευθύνη αυτή στο συγκεκριμένο νοσοκομείο Παίδων.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Διεκδικεί ασφαλή μεταφορά των νεογνών από τον αρμόδιο φορέα
rizospastis.gr

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για άμεση στελέχωση των μονάδων και των κλινικών του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» και του ΕΚΑΒ και άμεση μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων απαιτεί με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» «Η Πρόοδος». Παράλληλα ζητά συνάντηση με το υπουργείο Υγείας, διεκδικώντας λύση που να καλύπτει πλήρως τόσο τις ανάγκες για ασφαλή μεταφορά των νεογνών από το ΕΚΑΒ, όσο και για τη σύγχρονη και ασφαλή νοσηλεία των ασθενών στις μονάδες.

Τα παραπάνω διατυπώνονται με αφορμή τη διαμαρτυρία των εργαζομένων στις Α και Β μονάδες νεογνών του νοσοκομείου, οι οποίοι δουλεύουν σε συνθήκες αυξημένης εντατικοποίησης, καλύπτοντας αφενός τις ανάγκες των μονάδων, αφετέρου τη διακομιδή νεογνών με κινητή μονάδα σε όλο το λεκανοπέδιο. Οι διακομιδές αυτές γίνονται καθημερινά όλο το 24ωρο και εναλλάξ με το ΕΚΑΒ.

«Η σοβαρή υποστελέχωση, ο αριθμός και η βαρύτητα των νοσηλευόμενων νεογνών στις μονάδες καθιστούν επικίνδυνη αυτή την πρακτική πια. Δεν είναι δυνατό με τρεις νοσηλευτές και την προϊσταμένη στην πρωινή βάρδια, τρεις στην απογευματινή και τρεις στη βραδινή βάρδια με 15 ή 17 ασθενείς, να υπάρχει απαίτηση να απουσιάσει νοσηλευτής από τη μονάδα για όσο διαρκέσουν οι μεταφορές. Έτσι κι αλλιώς το προσωπικό είναι κάτω από το όριο ασφαλείας και χωρίς την κλήση για διακομιδή», σημειώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι μόνοι που δεν φταίνε είναι οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς. Τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η σημερινή, διαιωνίζουν την υποστελέχωση στα νοσοκομεία, διατηρούν την Υπουργική Απόφαση που μεταθέτει την ευθύνη στο νοσοκομείο να στελεχώσει με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό την κινητή μονάδα νεογνών».

Τέλος, επισημαίνει στη διοίκηση του νοσοκομείου ότι δεν μπορεί να απαιτεί από τους εργαζόμενους «να γίνουν χίλια κομμάτια σε διαφορετικά πόστα και εκτός νοσοκομείου, να αφήνουν βαριά περιστατικά σε μονάδες και κλινικές, όταν γνωρίζουν πόσο επικίνδυνο είναι αυτό». Καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας να αναλάβει επιτέλους την ευθύνη και να αναθέσει πλήρως τη μεταφορά των νεογνών στο ΕΚΑΒ, καταργώντας την αναχρονιστική Υπουργική Απόφαση που μεταθέτει την ευθύνη αυτή στο συγκεκριμένο νοσοκομείο Παίδων.

Πηγή: rizospastis.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews