ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/7/17

Καταγγελία για καθυστέρηση κι ολιγωρία του ΕΚΑΒ Ρόδου


Δευτέρα, 3 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Καταγγελία συμπολίτη μας για καθυστέρηση κι ολιγωρία του ΕΚΑΒ Ρόδου
news12.gr

Καταγγελία με σκοπό την ευαισθητοποίηση των αρμοδίων ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά, έκανε στο news12, ο συμπολίτης μας κ. Γιάννης Συμιακός.

Συγκεκριμένα όπως ο ίδιος αναφέρει, χθες Κυριακή κατά τις 3 το μεσημέρι εκάλεσαν το ασθενοφόρο στου Αφάντου, να παραλάβει την 62χρονη θεία του, η οποία είχε επιβαρυμένο ιστορικό λόγω σακχάρου και παρουσίασε έντονο πρόβλημα δύσπνοιας.

Το ασθενοφόρο έφτασε τελικά  μια ώρα μετά και με την βοήθεια την δική τους επιβίβασαν την θεία του, που συνοδεία της μητέρας του ξεκίνησε για το νοσοκομείο στη Ρόδο.

Καθώς ο κ. Συμιακός βρισκόταν καθ’οδόν κι ο ίδιος για το νοσοκομείο, έλαβε κλήση από την μητέρα του που τον ενημέρωνε ότι εκείνοι με το ασθενοφόρο κατευθύνονται προς τον Αρχάγγελο!

Φθάνοντας στο νοσοκομείο κατευθύνεται στο κέντρο του ΕΚΑΒ προκειμένουνα ενημερωθεί για αυτήν την ταλαιπωρία κι ο άνθρωπος που ήταν στο τηλεφωνικό κέντρο του δήλωσε  ότι με δική του πρωτοβουλία βρίσκονται στον Αρχάγγελο, προκειμένου να αλλάξουν ασθενοφόρα γιατί το δικό τους στερείται κλιματισμού που μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση της ασθενούς.

Ωστόσο, άκουσε από την εδοεπικοινωνία ότι αυτό που αρχικά τους μετέφερε με τον κωδικό Μ2, είναι εφοδιασμένο με κλιματισμό, οπότε αναρωτιέται προς τι όλη αυτή η ταλαιπωρία.

Αποτέλεσμα αυτού και των επιπλέον χιλιομέτρων που έγιναν, ήταν η θεία του τελικά να φτάσει στο νοσοκομείο δυο ώρες μετά, δηλαδή στις 5 το απόγευμα και γύρω στις 7 δυστυχώς να καταλήξει.

Ο κ. Συμιακός έχει επίγνωση του γεγονότος ότι η θεία του είχε επιβαρυμένο ιστορικό αλλά κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πως θα είχαν εξελιχθεί τα πράγματα αν δεν υπήρχε εξ’αρχής η καθυστέρηση του ασθενοφόρου να φτάσει στου Αφάντου κι από εκεί μέσω Αρχαγγέλου, να καταλήξει στο νοσοκομείο.

Όπως μας είπε, θα προτιμούσε να του πουν ευθέως ότι το όχημα έχει βλάβη, ή δεν έχει καύσιμα να επιστρέψει στη Ρόδο, από το να τον κοροϊδεύουν με την δήθεν έλλειψη κλιματισμού.

Σε ερώτησή μας αν θα κινηθεί νομικά εναντίον του ΕΚΑΒ, μας ενημέρωσε ότι δεν πρόκειται γιατί αυτές οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες κι απαιτούν αρκετά χρήματα. Ο άνθρωπός τους είχε προβλήματα υγείας και το γνώριζαν.

Η δημοσιοποίηση γίνεται, έτσι ώστε οι αρμόδιοι να είναι πιο ευαισθητοποιημένοι την επόμενη φορά γιατί κάποιος συνάνθρωπός μας μπορεί να μπει σε περιπέτειες που ίσως έχουν και τραγική κατάληξη για την υγεία του.

Πηγή: news12.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews