ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/7/17

Τα επείγοντα περιστατικά χειρουργικής και τραύματος του Νομού Φλωρίνης θα μεταφέρονται από το ΕΚΑΒ απευθείας στα Νοσοκομεία Καστοριάς και Πτολεμαΐδας!!


Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Κλειστή για 14 ημέρες η χειρουργική κλινική Φλώρινας – Το ΕΚΑΒ θα μεταφέρει ασθενείς απευθείας στα Νοσοκομεία Καστοριάς και Πτολεμαΐδας!!

Κλειστή για 14 ημέρες η Χειρουργική κλινική και το αντίστοιχο ΤΕΠ του νοσοκομείου Φλώρινας απο έλλειψη Ιατρών
vetonews.gr

του Σπύρου Κουταβα

Κλειστή θα παραμείνει η Χειρουργική κλινική και το αντίστοιχο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Φλώρινας μετά από απόφαση του διοικητή του νοσοκομείου Νικόλαου Κοτοπούλη. Με έγγραφο της η διοίκηση του νοσοκομείου  ενημερώνει το ΕΚΑΒ ότι τα περιστατικά που χρήζουν

άμεσης φροντίδας από τις 18-31 Ιουλίου να μεταφέρονται απευθείας στα νοσοκομεία Καστοριάς και Πτολεμαΐδας χωρίς να μεσολαβεί το νοσοκομείο Φλώρινας. Πράγμα που σημαίνει ότι όλα τα περιστατικά από τροχαία η κάποια που χρήζουν άμεσης φροντίδας  της χειρουργικών ειδικοτήτων αφού δεν θα υπάρχει ούτε γιατρός στα ΤΕΠ χειρουργικής θα πρέπει να διακομίζονται σε αλλά νοσοκομεία.Από το έγγραφο φαίνεται ότι έχει ενημερωθεί η διοίκηση της 3ης ΥΠΕ ενώ ομολογείται  η αποτυχημένη προσπάθεια των εμπλεκομένων μερών βρουν ιατρική ειδικότητα που θα έδινε λύση στο πρόβλημα. «Το αίτημα για μετακίνηση χειρουργού στο ΓΝ Φλώρινας δεν κατέστη δυνατό να ικανοποιηθεί παρά τις προσπάθειες που κατέβαλλε τόσο το ΓΝ Φλώρινας όσο και η 3η ΥΠΕ, ενώ η προσπάθεια εξυπηρέτησης των αναγκών με γενικούς γιατρούς απέβη άκαρπη» σημειώνεται στην επιστολή προς το ΕΚΑΒ.

Ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κίρκος όταν ρωτήθηκε δήλωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και ότι υπάρχει επικοινωνία με τους διοικητές του Μαμάτσειου-Μποδοσάκειου και της Καστοριάς ώστε να συμβάλλουν περιοδικά με τους δικούς τους γιατρούς στην λειτουργία της Χειρουργικής κλινικής και των ΤΕΠ.

Ο διοικητής των δύο νοσοκομείων Μαματσειο Μποδοσάκειο Γιώργος Χιωτίδης δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί για το πρόβλημα και ότι τα επόμενα 24ωρα θα  γίνουν  προσπάθειες με συγκεκριμένο γιατρό ειδικότητας Xειρουργικής να συμβάλει με την παρουσία του στο κρίσιμο διάστημα του Ιουλίου oπου υπάρχει έλλειψη στο χειρουργικό τμήμα της Φλώρινας.

Η πιθανότητα να συμβάλλει γιατρός από τα υπάρχοντα χειρουργικά τμήματα της Κοζάνης και της Πτολεμαΐδας δεν φαίνεται να προκρίνεται ως κατάλληλη γιατί θα διαταρασσόταν η ομαλή λειτουργία δύο Χειρουργικών κλινικών που σηκώνουν μεγάλο ειδικό βάρος στην Περιφέρεια.

Πηγή: vetonews.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews