ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/7/17

Κιλκίς: παίρνουν εξιτήριο αλλά μένουν στο Νοσοκομείο λόγω….ΕΚΑΒ


Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ-2 ΤΟΜΕΑ ΚΙΛΚΙΣ

ΚΙΛΚΙΣ: ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΞΙΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΟΓΩ…. ΕΚΑΒ
voria.gr

Αιτία είναι ότι οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης απέχουν από τα δευτερογενή τους καθήκοντα, υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κιλκίς.

Στο νοσοκομείο Κιλκίς παραμένουν ασθενείς που έχουν βγάλει εξιτήρια και δεν μπορούν να μετακινηθούν προς τις οικίες τους, λόγω της δυσλειτουργίας του ΕΚΑΒ. Αποτέλεσμα είναι να παραμένουν στο νοσοκομείο σε κατάσταση «φιλοξενίας» και να μην ελευθερώνονται άμεσα κλίνες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι ασθενείς αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν ιδιωτικό ασθενοφόρο.

Την κατάσταση αυτή καταγγέλλουν εργαζόμενοι του νοσοκομείου Κιλκίς, οι οποίοι αποδίδουν το πρόβλημα στην μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ-2 τομέα Κιλκίς στο παράρτημα Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν, μέχρι και πριν δυο μήνες τα περιστατικά του νομού και του νοσοκομείου σε ότι αφορά τα εξιτήρια τις επιστροφές και τις επανεξετάσεις εξυπηρετούνταν άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση. Ωστόσο, μετά τη μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου καθημερινά τα περιστατικά εντός και εκτός του νομού φεύγουν με καθυστέρηση ακόμη και 24ωρου γιατί οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης που δέχονται τις τηλεφωνικές κλήσεις των τμημάτων του Νοσοκομείου και των πολιτών απέχουν από τα δευτερογενή τους καθήκοντα.

Εκτελούν, δηλαδή μόνο τα επείγοντα και δεν μεταφέρουν άμεσα εξιτήρια, επιστροφές και επανεξετάσεις ασθενών που χρειάζονται ασθενοφόρο.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΑΒ-2 τομέας Κιλκίς έχει 36 διασώστες και 7 ασθενοφόρα. Με το υπάρχον προσωπικό καθημερινά στον νομό επιχειρούν 10 ασθενοφόρα: 4 το πρωί, 3 το απόγευμα και 3 την νύχτα.

Στη σχετική καταγγελία παρατίθενται και τρία περιστατικά:

Την Παρασκευή 14/07/2017 από την παθολογική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς ασθενής 91 ετών με αποκατασταθείσα ΟΝΑ - Ca ήπατος- ηλεκτρολυτικές διαταραχές- κατακεκλειμένη μεταφέρθηκε με ΙΧ αυτοκίνητο στην οικία της στο Κιλκίς.
Ασθενής 94 ετών με εμπύρετο σε αποδρομή - καρδιακή ανεπάρκεια- βηματοδότη και άνοια μεταφέρθηκε την επομένη 15/07/2017 με ιδιωτικό ασθενοφόρο στην οικία της στο Κιλκίς.
Ασθενείς από την ορθοπαιδική κλινική 84 και 85 ετών αντίστοιχα με χειρουγηθέντα κατάγματα ισχίων μεταφέρθηκαν την επομένη 18/07/2017 με το ΕΚΑΒ στην οικία τους στην Γουμένισσα Κιλκίς.

Δημοσιεύτηκε 24/7/2017

Πηγή: voria.grΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ-2 ΤΟΜΕΑ ΚΙΛΚΙΣ
thessbomb.blogspot.gr

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ: Αναφορά- Καταγγελία

Με την παρούσα σας αναφέρουμε ότι το ΕΚΑΒ-2 τομέας  Κιλκίς έχει 36 διασώστες και 7 ασθενοφόρα. Με το υπάρχον προσωπικό  καθημερινά στον νομό επιχειρούν 10 ασθενοφόρα: 4 το πρωί, 3 το απόγευμα και 3 την νύχτα.

Μέχρι και πριν δυο μήνες τα περιστατικά του νομού και του νοσοκομείου  σε ότι αφορά τα εξιτήρια τις επιστροφές  και τις  επανεξετάσεις  εξυπηρετούνταν άμεσα χωρίς καμία καθυστέρηση. Από την στιγμή όμως που το τηλεφωνικό κέντρο του ΕΚΑΒ-2 τομέας  Κιλκίς μεταφέρθηκε στο παράρτημα Θεσσαλονίκης σχεδόν καθημερινά τα περιστατικά εντός και εκτός του  νομού  φεύγουν με καθυστέρηση ακόμη και  24ωρου γιατί  οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης που δέχονται τις τηλεφωνικές κλήσεις των τμημάτων του Νοσοκομείου  και  των πολιτών απέχουν από τα δευτερογενή τους καθήκοντα. 

Δηλαδή, εκτελούν μόνο τα επείγοντα και δεν μεταφέρουν  άμεσα εξιτήρια, επιστροφές και επανεξετάσεις ασθενών που χρειάζονται ασθενοφόρο.  Ενδεικτικά την παρασκευή 14/07/2017 από την παθολογική κλινική του νοσοκομείου Κιλκίς ασθενής 91 ετών  με αποκατασταθείσα ΟΝΑ - Ca ήπατος- ηλεκτρολυτικές διαταραχές- κατακεκλειμένη  μεταφέρθηκε με ΙΧ αυτοκίνητο στην οικία της στο Κιλκίς . Ασθενής 94 ετών   με εμπύρετο σε αποδρομή - καρδιακή ανεπάρκεια- βηματοδότη και άνοια μεταφέρθηκε την επομένη 15/07/2017 με  ιδιωτικό ασθενοφόρο στην οικία της στο Κιλκίς. Ασθενείς  από την ορθοπαιδική κλινική  84 και  85 ετών αντίστοιχα με χειρουγηθέντα κατάγματα ισχίων μεταφέρθηκαν την επομένη 18/07/2017  με το ΕΚΑΒ στην  οικία τους στην Γουμένισσα Κιλκίς.  Παρακαλούμε  όπως αναδείξετε το πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί τους  ασθενείς τους συνοδούς και τις κλινικές του νοσοκομείου Κιλκίς.


Δημοσιεύτηκε 24/7/2017

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews