ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/7/17

Πιλοτική κίνηση μοτοσυκλέτας του ΕΚΑΒ στη Νότια Θάσο


Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Γράφει ο Δ/ντης του ΕΚΑΒ Καβάλας και Δ/ντης Κ.Υ. Θάσου ιατρός κος Θωμάς Αγγελόπουλος

ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ

Όταν προ 6ετίας περίπου ξεκίνησε να λειτουργεί το Τμήμα μοτοσυκλετιστών του ΕΚΑΒ Αθήνας, υπήρξαν αμφιβολίες και αντιδράσεις, που όμως δεν κράτησαν πολύ. Η επιτυχία του εγχειρήματος ήταν απόλυτη από τον πρώτο κιόλας μήνα λειτουργίας. Ακολούθησε στατιστική επιβεβαίωση του κόστους-οφέλους και σήμερα πια είναι απολύτως αποδεκτό ότι τα δίκυκλα αποτελούν μια πολύ φτηνή και αποτελεσματική λύση για το ΕΚΑΒ Αθηνών σε πολλά προβλήματα.

Η προσπάθεια πλέον δεν θεωρείται ούτε πρόχειρη, ούτε ερασιτεχνική, ούτε πιλοτική αλλά μια προσπάθεια αναβάθμισης της επείγουσας προνοσοκομειακής βοήθειας από το ΕΚΑΒ .

Το Τμήμα στελεχώνεται από διασώστες εκπαιδευμένους στην οδήγηση του μέσου, με αγάπη για τη δουλειά τους και με τις ίδιες γνώσεις-δεξιότητες-εμπειρία των συναδέλφων τους στα ασθενοφόρα αλλά ενταγμένους σε ένα διαφορετικό αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας.

Ο μόνιμος εφιάλτης του ΕΚΑΒ είναι ο χρόνος και η "μάχη" με το χρόνο είναι συχνή και διαρκής. Ο Διασώστης της μηχανής φτάνει πολύ πιο γρήγορα στον τόπο του συμβάντος -λόγω της φύσης του μέσου-και αρχίζει άμεσα την επείγουσα προνοσοκομειακή βοήθεια.
Οι μηχανές είναι εξοπλισμένες με αυτόματο εξ. απινιδωτή, φιάλη οξυγόνου, ζαχαρόμετρο, πιεσόμετρο, οξύμετρο, αεραγωγούς-λαρυγγικές μάσκες, κολάρα ΑΜΣΣ, νάρθηκες, ορούς, επιδεσμικό υλικό και πλήρες φαρμακείο.

Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην ταχύτητα ανταπόκρισης και στην εφαρμογή πρωτοκόλλων σε όλα τα περιστατικά από άριστα εκπαιδευμένους διασώστες. Μια δεύτερη σημαντική παράμετρος είναι οι άσκοπες αρκετές φορές μετακινήσεις του ασθενοφόρου, που στερούν τη δυνατότητα να επιχειρήσει εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

Ο τομέας ΕΚΑΒ Θάσου είχε την τύχη να στελεχωθεί με ένα άριστο διασώστη-μοτοσυκλετιστή με θασίτικη καταγωγή τον κ. Αθ.Χαιδευτό-Ματζαβέλα, που είναι πανέτοιμος για την εφαρμογή πιλοτικής κίνησης μοτοσυκλέτας στη Νότια Θάσο.

Να διευκρινήσουμε ότι στις επείγουσες κλήσεις προς τη Νότια Θάσο ξεκινάει το ασθενοφόρο εφόσον είναι διαθέσιμο και ταυτόχρονα η μηχανή, η οποία θα βρεθεί στον τόπο του συμβάντος σε ελάχιστο χρόνο. Ο διασώστης της μηχανής παρέχει άμεσα επείγουσα βοήθεια μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου. Αν εκτιμηθεί ότι δεν είναι αναγκαία η χρήση του ασθενοφόρου το πλήρωμά του ειδοποιείται για να επιστρέψει στη βάση του.

Είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι αυτό θα αναβαθμίσει τις υπηρεσίες επείγουσας προνοσοκομειακής βοήθειας στο νησί των 15.000 μόνιμων κατοίκων και των πολυάριθμων επισκεπτών κατά τη θερινή περίοδο.


Πηγή: Facebook Θωμάς ΑγγελόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews