ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/7/17

Χανιά: Μεγάλα τα προβλήματα στα Κέντρα Υγείας, Ηχητικό


Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Νομού Χανίων Αντώνης Κιοπές

Χανιά: Μεγάλα τα προβλήματα στα Κέντρα Υγείας
ert.gr

Ασθενοφόρα ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης προσωπικού. Γιατροί που αναγκάζονται να εκτελούν χρέη τραυματιοφορέων. Βάρδιες που δεν βγαίνουν. H διαδικασία διακομιδής ασθενών αποτελεί «ανοιχτή πληγή» για τα Κέντρα Υγείας του Νομού Χανίων, με συνέπεια το έργο αυτό να επωμίζεται το ήδη επιβαρυμένο με πολλά καθήκοντα ΕΚΑΒ.

Το πρόβλημα αναδείχθηκε χθες στο πλαίσιο των παραστάσεων διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν μέλη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Χανίων, στα Κέντρα Υγείας Βάμου και Κισάμου, ζητώντας βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Σε κάθε περίπτωση, το βάρος από τα προβλήματα κίνησης των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας, που υπάγονται στην αρμοδιότητα της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, το «φορτώνεται» το ΕΚΑΒ.

Μια υπηρεσία που ήδη είναι επιβαρυμένη με πολλά καθήκοντα, ενώ ειδικά το καλοκαίρι οι ανάγκες αυξάνονται κατακόρυφα λόγω της τουριστικής κίνησης. «Αυτό που γίνεται με τα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας είναι απαράδεκτο γιατί όλα φορτώνονται στην καμπούρα του ΕΚΑΒ», σχολίασε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Αντώνης Κιοπές, μιλώντας στο σταθμό μας και πρόσθεσε: «Για παράδειγμα σήμερα το πρωί (σ.σ. χθες) από τα 3 Κέντρα Υγείας μόνο εκείνο της Κισάμου είχε τη δυνατότητα να κινήσει ασθενοφόρο. Την ίδια στιγμή, από τα 3 συνολικά ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που είναι στην πρωινή βάρδια το ένα έχει μεταβεί στο Ηράκλειο για διακομιδή. Με άλλα λόγια, όλος ο νομός καλύπτεται με δύο μόλις ασθενοφόρα».

Ο κ. Κιοπές επεσήμανε ότι η υποστελέχωση στα πληρώματα των ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας έχει ως συνέπεια οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ «να έχουν γίνει λάστιχο». «Οι διακομιδές στο Ηράκλειο είναι σχεδόν καθημερινές και συγχρόνως έχουμε επιφορτιστεί με όλο το “πακέτο” του Γενικού Νοσοκομείου, δηλαδή διακομιδές για επανεξετάσεις, εισιτήρια, εξιτήρια κ.λπ. Θα πρέπει, λοιπόν, να ζητηθεί από τις Διευθύνσεις των Κέντρων Υγείας η κάλυψη των θέσεων που έχει να κάνει με τα πληρώματα των ασθενοφόρων τους ώστε να μπορούν να εκτελέσουν το έργο τους για να μπορέσουμε κι εμείς να επιτελέσουμε καλύτερα το δικό μας», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Κιοπές.


Ακούστε τον κ. Κιοπέ:


Δημοσιεύτηκε 14/7/2017

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Πηγή: ert.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews