ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/7/17

Τοποθετήθηκε Εξωτερικός Απινιδωτής στην είσοδο του δημαρχείου Αγρινίου-Επίδειξη από το ΕΚΑΒ


Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΑΒ
agriniosite.gr

Τοποθετήθηκε σήμερα την είσοδο του Δημαρχείου Αγρινίου Αυτόματος Εξωτερικός  Απινιδωτής (AED) για Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση. Αμέσως μετά πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του ΕΚΑΒ,  στην αίθουσα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ, προχώρησε σε επίδειξη εφαρμογής Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ) και χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS/AED) με την βοήθεια συναδέλφων της και από το τμήμα μοτοσυκλετιστών ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ Αθήνας.Το μηχάνημα είναι δωρεά του Δήμου Αγρινίου, «δώρο ζωής» όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκρίζης και υπογραμμισε «Ο Δήμος Αγρινίου πριν από δύο χρόνια τοποθέτησε απινιδωτή στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο και ήδη έχουμε εφαρμόσει το μηχάνημα σε συμπολίτες μας που αντιμετώπισαν καρδιοπνευμονικά προβλήματα. Με την τοποθέτηση του απινιδωτή  στο Δημαρχείο Αγρινίου  καλύπτουμε την ανάγκη αντιμετώπισης ανάλογων περιστατικών στο κέντρο της πόλης. Πρόθεσή μας είναι η εφαρμογή του προγράμματος σε πολλά σημεία, κυρίως σημεία συνάθροισης κοινού. Είναι μια υπηρεσία που μπορεί να σώσει ζωές».   

Η Θεοδώρα Τσιόλη, εκπαιδεύτρια ΕΚΑΒ από την πλευρά της τόνισε «Στο πλαίσιο της καλής μας συνεργασίας με τον Δήμο Αγρινίου έχουμε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα εκπαιδεύσεως των πολιτών.   Όταν σημειωθεί ανακοπή  το ΑΕD μπορεί να επαναφέρει την καρδιά και γι αυτό είναι σημαντικό να βρίσκεται σε πολλά σημεία της πόλης  και  να είναι προσβάσιμο.  Όλοι οι διασώστες είναι εκπαιδευμένοι να τον χρησιμοποιούν. Τώρα ήρθε και η σειρά των πολιτών να εξοικειωθούν με τον απινιδωτή ώστε να μπορέσουν, αν χρειαστεί, να σώσουν τους συνανθρώπους τους. Με την βοήθεια τη δική μας θα γίνει η εκπαίδευση. Είναι δωρεά του Δήμου προς τους πολίτες και  είναι ανεκτίμητο».   

Δημοσιεύτηκε 10/7/2017

Πηγή: agriniosite.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews