ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/7/17

Ρόδος: Λεωφορεία τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ!


Τετάρτη, 19 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, εκτελούν δρομολόγια από και προς την οδό Ορφανίδου στημν Ρόδο με περιστατικά μέθης,  σαν να είναι… λεωφορεία!

Τις παλιές… ένδοξες ημέρες ξαναζεί η οδός Ορφανίδου!
dimokratiki.gr

Τις παλιές… ένδοξες ημέρες της ξαναζεί η οδός Ορφανίδου, όπου μόλις πέσει η νύχτα μετατρέπεται σε ένα υπαίθριο κέντρο διασκέδασης, με δεκάδες τουρίστες-κυρίως Σκανδιναβούς- να κατακλύζουν τον δρόμο, οι περισσότεροι σε κατάσταση μέθης.

Η οδός Ορφανίδου εξάλλου, φημίζεται για την έντονη νυχτερινή ζωή της, που αποτελεί πόλο έλξης για πολλούς νεαρούς τουρίστες, οι οποίοι έρχονται στη Ρόδο αποκλειστικά για να διασκεδάσουν καταναλώνοντας τεράστιες ποσότητες αλκοόλ.

Το σύστημα… all inclusive εφαρμόζεται σε πολλά μπαρ της οδού Ορφανίδου, όπου οι θαμώνες μπορούν, έναντι χαμηλού τιμήματος, να καταναλώσουν άφθονη ποσότητα αλκοόλ αμφιβόλου ποιότητας σε πολλές περιπτώσεις, με αποτέλεσμα πολλοί τουρίστες να καταλήγουν στο νοσοκομείο με συμπτώματα μέθης μέχρι και δηλητηρίασης!

Είναι χαρακτηριστικό, πως σε συγκεκριμένες ημέρες της εβδομάδας, που οι εκπτώσεις και οι προσφορές στα ποτά είναι ακόμα μεγαλύτερες, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, εκτελούν δρομολόγια από και προς την οδό Ορφανίδου σαν να είναι… λεωφορεία!

Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που καλείται ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει περιστατικό μέθης και τελικά καταλήγει να μεταφέρει περισσότερους του ενός μεθυσμένους τουρίστες στο νοσοκομείο, αφού πρόκειται πια για γενικευμένη κατάσταση, που τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, λόγω της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ Ρόδου κι επειδή τα περιστατικά αξιολογούνται από τους διασώστες κι αναλόγως δίνεται προτεραιότητα, αφού ως γνωστόν για την πόλη της Ρόδου υπάρχουν διαθέσιμα μόνον δύο ασθενοφόρα κι ένα για το υπόλοιπο νησί, πλέον οι υπεύθυνοι των καταστημάτων, δεν δηλώνουν μέθη αλλά επικαλούνται άλλα συμπτώματα, προκειμένου να μην καθυστερήσει να φτάσει το ασθενοφόρο!

Αυτό συμβαίνει διότι όταν υπάρχουν σε εξέλιξη διάφορα περιστατικά, και με δεδομένο ότι δεν επαρκούν τα ασθενοφόρα για να καλύψουν ταυτόχρονα τις ανάγκες που προκύπτουν, προτάσσονται τα σοβαρά και αυτά που αφορούν μέθη, καλύπτονται σε επόμενη φάση.

Έτσι λοιπόν, οι υπεύθυνοι των μπαρ και των νυκτερινών κέντρων που αναλαμβάνουν να καλέσουν το ασθενοφόρο, πολλές φορές αποφεύγουν να δηλώσουν μέθη στον τηλεφωνητή του ΕΚΑΒ για να αποφευχθεί η όποια καθυστέρηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για όσους έχουν πραγματικά ανάγκη την άμεση μεταφορά στο Νοσοκομείο!

Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, έγιναν περισσότερες από 20 (!) κλήσεις στο ΕΚΑΒ αποκλειστικά για την οδό Ορφανίδου, με τα ασθενοφόρα να εξυπηρετούν, πολλές φορές, περισσότερα του ενός περιστατικά μεθυσμένων τουριστών, πολλοί από τους οποίους κείτονται αναίσθητοι στη μέση του δρόμου.

Οι περίοικοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για όσα εκτυλίσσονται καθημερινά στην οδό Ορφανίδου, ζητώντας να επιβληθεί τάξη, καθώς πέρα από τις «στρατιές» μεθυσμένων θαμώνων, ξεσπούν καβγάδες ακόμα και για ασήμαντες αφορμές με την κατάσταση, όπως λένε, να γίνεται κάθε βράδυ όλο και πιο επικίνδυνη.


Πηγή: dimokratiki.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews