ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/7/17

Θέλω να συγχαρώ τους διασώστες της Κινητής Ιατρικής Μονάδας Ιλίου..!


Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ως ιατρός του ΕΚΑΒ θέλω να συγχαρώ  τους διασώστες  της ΚΙΜ  Καματερού  που στις 4/7/2017 κλήθηκαν  για ανακοπή στο Ίλιον  επί της οδού Ιδομενέως  και Αίαντος. Ο ασθενής παρελήφθηκε   άσφυγμος  και υπό συνεχή ΚΑΡΠΑ και χρήση  απινιδωτή, σύμφωνα  με τα πρωτόκολλα  του BLS, παραδόθηκε στα ΤΕΠ  του νοσοκομείου  Αττικόν,  με σφυγμό, όπου σταθεροποιήθηκε και νοσηλεύεται στην μονάδα εμφραγμάτων (τελευταία ενημέρωση  από τους θεράποντες προ τριημέρου).

Οι διασώστες, έπραξαν στο ακέραιο  το καθήκον τους αξιοποιώντας τον άρτιο  υλικοτεχνικό  εξοπλισμό της κινητής μονάδας, προς όφελος του ασθενούς. Ένα μεγάλο «εύγε» και στον πολίτη που έκανε ΚΑΡΠΑ έως ότου  έρθει η εξειδικευμένη  βοήθεια.

Τέλος προς ενημέρωση όσων ισχυρίζονται  πως άκουσαν  τον διασώστη  της πρώην κινητής μονάδας  Ιλίου  να απαντά, όταν ρωτήθηκε από  παρευρισκόμενους, πως το ασθενοφόρο  δεν διέθετε  απινιδωτή, σας δηλώνω  ΥΠΕΥΘΥΝΑ  ότι, ΟΛΑ τα οχήματα  του ΕΚΑΒ (Μηχανές Ταχείας Ανταπόκρισης, Οχήματα, ασθενοφόρα, Κινητές Μονάδες) διαθέτουν απινιδωτή και βασικό υλικοτεχνικό εξοπλισμό. Το αποτέλεσμα  άλλωστε  το αποδεικνύει. Η κινητή  ιατρική μονάδα διαθέτει  εξειδικευμένο   εξοπλισμό  και φαρμακευτικό  υλικό. Όταν συνοδεύεται από ιατρό του ΕΚΑΒ είναι πλέον αυτό που λέει το όνομα της. ΚΙΝΗΤΗ  ΙΑΤΡΙΚΗ  ΜΟΝΑΔΑ.

Οι  εργαζόμενοι διασώστες των ασθενοφόρων, δεν υποχρεούνται  να δώσουν πληροφορίες για τον εξοπλισμό της μονάδας σε πολίτες, παρά μόνο αν δηλώσουν υγειονομικοί και ότι επιθυμούν να συμμετέχουν  στην καρδιοαναπνευστική αναζοωγόνηση  καθοδόν προς το νοσοκομείο  και όχι στο σημείο, γιατί αυτό είναι χάσιμο πολύτιμου χρόνου  για τον ασθενή.

Τέλος  προσκαλούμε όλους τους πολίτες που ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή  στα ΔΩΡΕΑΝ  σεμινάρια ΚΑΡΠΑ  και χρήσης  αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή   πιστοποιημένα  από το ΕΚΑΒ.  
ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΝΤΕΙΜΕΝΤΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ  ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΣ Β΄
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews