ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/7/17

Με προβλήματα η στέγαση διασωστών του ΕΚΑΒ στα νησιά


Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Με προβλήματα η στέγαση διασωστών του ΕΚΑΒ σε νησιά
kathimerini.gr

ΠΕΝΝΥ ΜΠΟΥΛΟΥΤΖΑ

«Σας ενημερώνουμε ότι λόγω της καλοκαιρινής περιόδου, καθώς και λόγω των αυξημένων υπηρεσιακών αναγκών, προγραμματίζεται η εθελοντική μετακίνηση πληρωμάτων ασθενοφόρων-διασωστών κατά τη διάρκεια της άδειάς τους από την Κεντρική Υπηρεσία και τα παραρτήματα του ΕΚΑΒ».
Η τελευταία πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς διασώστες του ΕΚΑΒ που θέλουν κι εφέτος να ανταλλάξουν τις καλοκαιρινές ημέρες της άδειάς τους με εργασία σε νησί και αυξημένες αποδοχές (εκτός έδρας), εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες και αφορά την περίοδο 16/07 έως 28/08 και τα νησιά Κω, Κάλυμνο και Λέρο.
Είναι μία από τις πολλές που έχουν εκδοθεί από την άνοιξη και καταλήγουν πάντα με τη φράση «προτεραιότητα θα έχουν τα πληρώματα ασθενοφόρου που διαθέτουν κατάλυμα».
Ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εθελοντές διασώστες του ΕΚΑΒ είναι η εύρεση καταλύματος, αφού δεν δείχνουν όλες οι τοπικές κοινωνίες ευαισθησία στην παροχή δωρεάν στέγης σε ανθρώπους που εντέλει θυσιάζουν τις καλοκαιρινές διακοπές για να ενισχύσουν υγειονομικά έναν τόπο προσθέτοντας αξία και στο τουριστικό προϊόν αυτού.

Ήδη, στις αρχές Ιουνίου 45 διασώστες του ΕΚΑΒ έχουν μετακινηθεί από την έδρα τους προκειμένου να ενισχύσουν τουριστικές περιοχές της χώρας. Αντίστοιχος αριθμός διασωστών «φτιάχνει τις βαλίτσες του», για να ταξιδέψει προς τα νησιά εντός Ιουλίου. «Σε πολλές περιπτώσεις, ωστόσο, δεν έχει βρεθεί ακόμα μέρος να μείνουν», σημειώνει στην «Κ» ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Μιλτιάδης Μυλωνάς.
Όπως αναφέρει ο ίδιος, μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι η Σκιάθος, όπου ενώ έχει προγραμματιστεί για τις ερχόμενες ημέρες να μεταβούν στο νησί δύο εθελοντές, έως και χθες το μεσημέρι η αρμόδια διευθύντρια ΕΚΑΒ Θεσσαλίας δεν είχε καταφέρει να «βρει» τηλεφωνικά τον δήμαρχο για να μάθει εάν υπάρχει κατάλυμα. Το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και στη Λέρο.

Στο νησί αυτό, ακόμα και ο χώρος που έχει παραχωρηθεί για τη στέγαση του ΕΚΑΒ είναι προβληματικός. «Πριν από λίγες ημέρες επισκέφθηκα τη Λέρο και έκπληκτος είδα ότι στους διασώστες είχε διατεθεί ένα δωμάτιο στην είσοδο του νοσοκομείου, χωρίς ούτε καν μία τουαλέτα. Είχαμε ζητήσει έναν χώρο στο λιμάνι του νησιού, τον οποίο όμως ο δήμος παραχώρησε στη Φιλαρμονική...», σημειώνει ο κ. Μυλωνάς, προσθέτοντας ότι το ΕΚΑΒ θα νοικιάσει τελικά κτίριο στο νησί.

Ακόμα και για τους μόνιμους διασώστες τα ενοίκια είναι σε κάποια νησιά ιδιαίτερα υψηλά. Είναι ενδεικτική η ανακοίνωση του ΕΚΑΒ. Σε ειδική αναφορά στη Σαντορίνη, η οποία πρόκειται σύντομα να ενισχυθεί με επιπλέον πέντε μόνιμους διασώστες, αναφέρει «θα πρέπει να επισημάνουμε και τη δυσκολία εξεύρεσης στέγης για όλους τους συναδέλφους, λόγω των υψηλότατων ενοικίων. Θα πρέπει, όμως, ορισμένοι με θεσμικό ρόλο να κατανοήσουν ότι λόγω αυτών των ιδιαιτεροτήτων θα πρέπει να συνεισφέρουν κι αυτοί στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Για τέτοια παραδείγματα, ας κοιτάξουν δίπλα τους».

Δημοσιεύτηκε 8/7/2017

Πηγή: kathimerini.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews