ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/7/17

Δελτίο Τύπου της ΠΟΠ ΕΚΑΒ Για την Μη Καταβολή των Δεδουλευμένων μας!


Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Από την πρώτη δέσμευση του Υπουργείου Υγείας για την καταβολή των δεδουλευμένων των Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ  περάσαν περίπου …  2 ΧΡΟΝΙΑ!!!

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη τροπολογία ώστε να γίνει  εφικτή η καταβολή των δεδουλευμένων μας.

Μετά από λίγες ημέρες, αντιληφτήκαμε ,ότι η τροποποίηση ήθελε προσοχή, τόσο για τα εκτός στα νησιά όσο και για τα εκτός όχι μόνο των διασωστών αλλά και του λοιπού προσωπικού του ΕΚΑΒ.

Ζητήσαμε συνάντηση με το υπουργείο και τη διοίκηση ,για αυτό και άλλα θέματα, Καμία απάντηση.

Ξαναζητήσαμε ...τίποτα!!

Ο καιρός περνούσε.

Αναγκαστήκαμε να στείλουμε επιστολή ,και να τους τονίζουμε ότι θα υπάρξει πρόβλημα με την τροποποίηση. Την πρώτη ακόμη.!!!

Τίποτα από πλευράς υπουργείου και διοίκησης !!

Ξανά επαφές για να συζητήσουμε το θέμα των εκτός, αλλά … αδιαφορία απ τους διοικούντες και το υπουργείο.

Εξώδικο με κινητοποίηση για τα εκτός έδρας. Αδιαφορία απ την διοίκηση.
Ξεκινάμε την επίσχεση, 8 ημέρες.

Βγαίνει δελτίο τύπου απ το υπουργείο και διαβεβαιώνει, ότι λύθηκε το θέμα.
Σταματάμε την επίσχεση.

Η διοίκηση δείχνοντας το μένος της και για να καλύψει την αδιαφορία της, μας στέλνει στα δικαστήρια για την επίσχεση, απαιτώντας και 50000€ από τους εργαζόμενους σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τους !!!!!!  ακλουθώντας πιστά, τις εντολές της τρόικας για πάταξη των κινητοποιήσεων και εμπόδια στις αποφάσεις των απεργιών.

Παρά ταύτα δεν έχει γίνει καμιά καταβολή δεδουλευμένων έως σήμερα.

Όλο αυτό το διάστημα, έλεγαν ψέματα ότι το θέμα είχε λυθεί .;; Και το υπουργείο και η διοίκηση ;;. Ο αντιπρόεδρος δε, έλεγε ότι διεκδικούμε με "γεμάτο στομάχι" και ότι το θέμα είχε δρομολογηθεί.

Πέρασαν άλλοι πέντε μήνες ,και οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι.

Σε επερωτήσεις βουλευτών για την μη καταβολή των Εκτός Έδρας αποζημιώσεων ο Υπουργός μας μονίμως δεσμευόταν ότι το θέμα είχε δρομολογηθεί.

Όμως οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για δεδουλευμένα ολοκλήρου του 2016  και το πρώτο εξάμηνο του 2017 !!!!!!!!!!!!!

Η διοίκηση γιατί δεν ενημερώνει επίσημα τους εργαζομένους και να μας πει τα πως και τα πότε;

Δεν το αξίζουν οι εργαζόμενοι ,να ενημερωθούν επίσημα ;

Δεν είναι υποχρέωση της ;

Οφείλει να ενημερώσει επίσημα η διοίκηση ,αναλυτικά το πότε και πώς θα πληρωθούν τα εκτός και τους λόγους καθυστέρησης, αν σέβεται τους εργαζόμενους.

Ως  ΠΟΠΕΚΑΒ  έχουμε  υποχρέωση να προασπίσουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων γι αυτό τον λόγο έχουμε  δώσει εντολή στην Νομική μας σύμβουλο να διερευνήσει τυχόν Αστικές και Ποινικές Ευθύνες και  έχουμε  καλέσει τα Σωματεία  του ΕΚΑΒ  να συγκαλέσουν Γεν. Συνελεύσεις με θέμα την έναρξη των κινητοποιήσεων από τον Σεπτέμβριο σε περίπτωση που δεν έχουν ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ τα παραπάνω δεδουλευμένα έως τότε.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΠηγή: popekab.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews