ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/7/17

Οι καλοί, οι κακοί και η άσχετη


Κυριακή, 16 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Γράφει ο Κυριάκος Σιδηρόπουλος

Οι καλοί, οι κακοί και η άσχετη.

Όσοι με παρακολουθείτε, γνωρίζετε ότι είμαι πάντα με τους καλούς. Τους τίμιους, εργατικούς συναδέλφους, τους σωστούς επαγγελματίες, που πασχίζουν με προσωπικές θυσίες να προοδεύσουν ατομικά στον χώρο τους και με όσες δυνάμεις διαθέτουν, να σπρώξουν μπροστά το ΕΚΑΒ.

Όλοι οι υπόλοιποι είναι οι κακοί, με εμπροσθοφυλακή τους συνδικαλιστές. Αυτοί διαπλεκόμενοι και με ότι λαμογιά μπορείς να φανταστείς, κράτησαν τον Οργανισμό 50 χρόνια πίσω, με αποτέλεσμα να γελάνε μαζί μας ακόμη και οι πρώην του παραπετάσματος.

Σήμερα όμως, είμαι με τους κακούς, επειδή τους την έπεσε η άσχετη. Γενικά οι άσχετοι (ή, οι εκ του πονηρού παριστάνοντες τους άσχετους) είναι πιο επικίνδυνοι από τους κακούς. Γράφουν κάτι "καλοπροαίρετες" αναρτήσεις, σαν κι αυτήν της κας Angeliki Tsioupa στο "ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒΙΤΗ", οι οποίες αποπροσανατολίζουν, μεταφέρουν αλλού την συζήτηση και κάνουν την μεγαλύτερη ζημιά. Εδώ μπορείτε να ψάξετε την ανάρτησή της και να δείτε τι γράφει: ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒΙΤΗ

Ας δούμε όμως, τι πραγματικά γράφει και αν δικαιούται να γράφει. Κατ' αρχήν να δηλώσω ότι δεν την γνωρίζω, ούτε που εργάζεται, ούτε που έχει κολλήσει ένσημα, ούτε τι σπουδές έχει στην Επείγουσα. Δεν έχει βεβαίως, αφού από τις απόψεις της, φαίνεται ότι δεν έχει καν επαφή με το αντικείμενο.

Και ξεκινάει εντελώς ανάποδα, αναφέροντας ότι: "η επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα, είναι βασικός πυλώνας του ΕΚΑΒ". Λάθος τεράστιο. Ανάποδα είναι το σωστό. "Το ΕΚΑΒ είναι ο βασικός πυλώνας της ΕΠΦ". Ο άλλος είναι τα ΤΕΠ. Όταν αυτά τα δύο δουλεύουν σωστά, όχι ανεξάρτητα, αλλά διασυνδεόμενα, τότε μιλάμε για σωστή αντιμετώπιση του επείγοντος προνοσοκομειακά. (για να μην είμαστε μόνον επικριτικοί, αλλά να διδάξουμε και κάτι).

"Υπάρχουν κι άλλα πεδία για το ΕΚΑΒ", ισχυρίζεται η καλή γιατρός. Ναι υπάρχουν, η εκπαίδευση και η αντιμετώπιση καταστροφών. Τέλος. Με αυτά τα τρία, ασχολούνται οι Υπηρεσίες Ιατρικών Επειγόντων, σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν εσείς εννοείται τα εξιτήρια, τότε η  συζήτηση τελειώνει.

"Αν δεν κάνει εξιτήρια το ΕΚΑΒ, τότε θα αποδυναμωθεί και θα ιδιωτικοποιηθεί. Θα αποκοπεί από τις υπόλοιπες δομές Υγείας και θα μαραζώσει". Αυτή είναι η κεντρική ιδέα, της επόμενης πρότασης στην ανάρτηση. Ε λοιπόν, αυτό είναι το τελειωτικό χτύπημα. Θα προτείνω στην Διοίκηση, να πάρει την γιατρό ως επιστημονική σύμβουλο, για την σύνταξη του νέου Οργανισμού!

Είναι κουραστικό να επαναλαμβάνω, αλλά θα το κάνω, μήπως τελικά κάποιοι "μάθουν μπαλίτσα" και βγάλουμε όφελος.Τα ΤΕΠ και το ΕΚΑΒ, είναι 50 χρόνια πίσω, δεν δουλεύουν σωστά, δεν διασυνδέονται, οπότε η ΕΠΦ στην Χώρα μας είναι ανύπαρκτη.

Όταν το ΕΚΑΒ βάζει πολλά καρπούζια κάτω από την μασχάλη, αυτό που θα πέσει και θα σπάσει είναι τα επείγοντα.

Σε όλον τον Πλανήτη, τα εισιτήρια, τα εξιτήρια, τις επανεξετάσεις των Νοσοκομείων τις κάνουν τα ίδια τα Νοσοκομεία, με δικά τους μέσα και δικό τους προσωπικό. Αυτό κοστίζει το 1/3, απ' ότι σε μας. Δηλαδή, όσοι μας δανείζουν, έχουν μικρότερο κόστος από μας ανά διακομιδή. Όσα Νοσοκομεία, δεν έχουν μεγάλο όγκο διακομιδών, τα διακινούν μέσω συμβάσεων με ιδιώτες.

Σε όλον τον Πλανήτη, οι διανοσοκομειακές διακομιδές βαρέως πασχόντων, γίνονται από τα Νοσοκομεία, χωρίς μεσάζοντα το ΕΚΑΒ. Σε καμία Χώρα του Πλανήτη, δεν υπάρχουν Κινητές Ιατρικές Μονάδες στον δρόμο.

Τι μπορούσε να γράψει, η καλή γιατρός; "Θέλω να κάνω την δουλειά μου και ο πιο εύκολος τρόπος, είναι να πάει το ΕΚΑΒ, άλλα 50 χρόνια πίσω". Ή, "ήθελα κάτι να γράψω και το ΕΚΑΒ προσφέρεται, επειδή εκεί είναι αμόρφωτοι και παίζουν μπάλα ακόμη και οι οδηγοί των Δήμων". Ή, "μου αρέσει ο Υπουργός και σεις μου τον στενοχωρείτε". Και μένα μου αρέσει, αλλά για πάρτη του χρόνια περιστατικά δεν κάνω.

Ο μόνος τρόπος για να απαλλαγούμε από "τους τουρίστες, επαγγελματίες συνδικαλιστές", είναι η ανάπτυξη, ο εκσυγχρονισμός και η εναρμόνιση με τα διεθνώς ισχύοντα. Αυτό μπορεί να γίνει, μόνο με έναν τρόπο. Συζήτηση και προτάσεις, από επαγγελματίες του χώρου, που έχουν μελετήσει το Σύστημα σε διεθνές επίπεδο. Είναι χάσιμο χρόνου, όταν ο καθένας λέει την γνώμη του. Γιατί ξέρετε τι λένε για τις γνώμες.

Αναρτήθηκε από Κυριάκος Σιδηρόπουλος στις 15/7/2017, 10:39 μ.μ.

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

7 σχόλια :

 1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. 1) η γυναίκα μου έκανε αμοιβαία με μένα, άρα ειναι νόμιμη κοπρίτη και μην ξαναασχοληθεις .
  θες να πεις δηλαδή ότι αφού εγώ πήρα μετάθεση, μετά έγινε το χάος και δεν μπορούσαν να φύγουν οι συνάδελφοι από την Αθήνα;;;
  πως προκύπτει αυτή η βλακεία, αυτό το σανό που τρως εσύ και άλλοι;;;
  το επιχείρημα αυτό ειναι ότι πιο σαθρό έχω ακούσει και ξεπεσμένο
  αλλά λες ότι λες, πίσω από την μπούργκα που φοράς, σαν γυναικούλα από χαρέμι.
  και θα συνεχίσω να γράφω και να λέω ότι πρέπει.
  μωρέ κάτι δημοκράτες του κώλου...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. και η δική μου μετάθεση κοπρίτη, ειναι νόμιμη, όσο και όλες οι άλλες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. τι άλλο να πεις κοπρίτη, μόνο αυτά ξέρεις γιατί σου σερβίρισαν, ώστε να σε κάνουν να πιστεύεις ότι είσαι ξεχωριστός και αξιόλογος, που είσαι κοντά τους...
  αν όμως ήξερες όσα πρέπει, θα ήξερες ότι την ίδια περίοδο υπήρξε διορισμένος σε νησί του Αιγαίου, με καλή και νόστιμη φέτα, που δεν πάτησε το πόδι του στο νησί για μήνες και πριν από μένα πήρε μετάθεση στη βόρεια Ελλάδα.
  με ποιανού πλάτες και τα υπόλοιπα κομφόρ το έκανε αυτό;;;
  ποιοι ήταν από πίσω;;;
  ποιοι έδιναν συμβουλές;;;
  τι έλεγαν τα προγράμματα εργασίας;;;
  πόσο σανό θα φας ακόμα, εσύ και άλλοι;;;
  δεν πιστεύω να το ήξερες αυτό, γιατί δεν έπρεπε να το ξέρεις, ξέρεις μόνο όσα σε δίνουν στο πιάτο, για να περάσουν άλλα κρυφά.
  ελπίζω να αισθάνεσαι ηλίθιος ή ηλίθια, λίγο η πολύ δεν έχει σημασία, πάντως είσαι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Χαχαχαχα!!!!
  Έτσι απλά και καθάρισες;;;
  Το σύνδρομο του ψεύτη.
  Σε ποιο θέμα επωφελούμαι με το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης, τι είναι αυτό που επιδιώκω, ποιος σε πληροφορεί με τόσο λεπτομέρεια;;;
  Τελικά ισχύει όντως, εκείνο που λέει ότι να ρωτάς τους άλλους, για να μάθεις ότι σε αφορα...
  Κανένα όφελος δεν επιδιώκω, δόξα τον θεό, 27 χρόνια στο ασθενοφόρο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Όσο για τους συναδέλφους που λες και συμφωνώ, ας ρωτήσεις τα σωματεία τους τι γνώμη έχουν, τους επιτρέπουν να φύγουν και αν ναι γιατί δεν έφυγαν ως σήμερα, τι τους εμποδίζει;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews