ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/7/17

Πρέβεζα: Κάτοικοι του Φαναρίου έκλεισαν το δρόμο στο κόμβο του Μεσοποτάμου ζητώντας την ίδρυση Τομέα ΕΚΑΒ και στελέχωση των Κ.Υ.


Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017
ΕΚΑΒNews

Ένα από τα πάγια αιτήματα των τοπικών κοινωνιών των Δ.Ε. Φαναρίου και Πάργας, του Δήμου Πάργας, είναι η δημιουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στον Μεσοπόταμο. Παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις εδώ και χρόνια για την ίδρυση και στελέχωση  του Τομέα ΕΚΑΒ στην περιοχή, τόσο από τις διοικήσεις του ΕΚΑΒ όσο και από υπουργούς και βουλευτές, πρώην και νυν, αυτό δεν έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα.

Έτσι για ένα ακόμη καλοκαίρι, από τις 20 Ιουλίου σύμφωνα με τον Δ/ντητου ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα ξεκινάει από τα Ιωάννινα για να καλύπτει την περιοχή της Πάργας και των παραλίων της Πρέβεζας τα Σαββατοκύριακα και ίσως… και κάποιες καθημερινές!


Έκλεισαν το δρόμο οι κάτοικοι του Φαναρίου για τα Κέντρα Υγείας και το σταθμό του ΕΚΑΒ
mypreveza.gr

Άλλη μία δυναμική κινητοποίηση των κατοίκων του Φαναρίου για τα Κέντρα Υγείας της περιοχής, αλλά και την πολυσυζητημένη δημιουργία του σταθμούς ΕΚΑΒ στο Μεσοπόταμο

Κάτοικοι του Φαναρίου έκλεισαν το Δρόμο στο Κόμβο του Μεσοποτάμου
mypreveza gr

Δημοσιεύτηκε στις 9 Ιουλ 2017

Αποφασισμένοι να μην κάνουν βήμα πίσω και να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και τις διαδηλώσεις τους, δήλωσαν οι δημότες Πάργας, που την κυριακή 9 Ιουλίου 2017 έκλεισαν συμβολικά τον κόμβο στο Μεσοπόταμο, διαδηλώνοντας υπέρ των υπηρεσιών υγείας στην περιοχή τους. Το σύνθημα που κυριάρχησε ήταν «Θέλουμε υγεία και όχι κοροϊδία»

Ο κόμβος στο Μεσοποτάμο έκλεισε συμβολικά για περίπου μισή ώρα, από κατοίκους του Φαναρίου οι οποίοι διεκδικούν την  αναβάθμιση των κέντρων υγείας Πάργας και Καναλακίου και την έναρξη της λειτουργίας του Σταθμού του ΕΚΑΒ στην περιοχή. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο βουλευτής κ. Γιαννάκης, ο δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ζιάκα, από την περιφερειακή κίνηση Αριστερή Παρέμβαση για την Ήπειρο ο Βαγγέλης Νάνος κ.α.Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Πάργας Αντώνης Νάστας τόνισε ότι είναι κρίμα και άδικο να συμβαίνει αυτό στα κέντρα υγείας της Πάργας που ειδικά το καλοκαίρι η περιοχή υποδέχεται περισσότερους από 50 χιλιάδες επισκέπτες, σημειώνοντας ακόμα ότι αυτή η κατάσταση προσβάλλει την ίδια τη χώρα και την εκθέτει στους τουρίστες της.Η Είδηση βέβαια που μας έδωσε ο Αντώνης Νάστας είναι ότι ο ίδιος επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα τον κ. Παπαδιώτη, τον διαβεβαίωσε ότι από 20 Ιουλίου και μετά Παρασκευή -Σάββατο-Κυριακή ξεκινά η λειτουργία του ΕΚΑΒ για όλο το καλοκαίρι, από Λούτσα, Βράχο, μέχρι και την Πάργα. Πάντως από τον πλευρά του ο δήμαρχος Πάργας, τόνισε ξανά ότι είναι παράδεκτο να μένουν κλειστά τα κέντρα υγείας του δήμου ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο. Σε κάθε περίπτωση οι κάτοικοι του δήμου Πάργας ευρύτερα δηλώνουν αποφασισμένοι, να κλιμακώσουν την κινητοποιήσεις τους.
Ανδριάνα Σολδάτου             

Δημοσιεύτηκε 9/7/2017

Πηγή: mypreveza.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews