ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/8/17

Καταργήθηκε με τον Ν.4484/2017 η χορηγούμενη αποζημίωση για την προμήθεια στολής στους διασώστες του ΕΚΑΒ!


Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017
ΕΚΑΒNews

Καταργήθηκε η χορηγούμενη αποζημίωση για την προμήθεια στολής στους διασώστες του ΕΚΑΒ!

Διατηρήθηκε η  ασφαλιστική κάλυψη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας!

Δημοσιεύτηκε ο Ν.4484 «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις» στον οποίο με το άρθρο 43 (Μη μισθολογικές παροχές) καταργείται οριστικά η χορηγούμενη αποζημίωση για την προμήθεια στολής στους διασώστες, πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Ν. 4484 Άρθρο 43
Μη μισθολογικές παροχές
4. Για τις παροχές που έχουν στόχο τη διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των συνθηκών εργασίας, προβλέπεται η χορήγησή τους αποκλειστικά και μόνο σε είδος. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρείται, για τα έτη 2016 και 2017, η χορηγούμενη αποζημίωση για την προμήθεια στολής στους διασώστες, πληρώματα ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, που προβλέπεται από την παρ. 1 του άρθρου 30 του ν. 4024/ 2011 (Α΄ 226), όπως αυτή τροποποιήθηκε και ισχύει. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται επίσης τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π.) και το γάλα προηγούμενων ετών εργαζομένων στους Ο.Τ.Α., τα οποία μπορεί να καταβάλλονται σε χρήμα, σύμφωνα με ειδικότερες διατάξεις.

Στο ίδιο άρθρο παραμένει η ασφαλιστική κάλυψη στους διαδώστες του ΕΚΑΒ κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας.

5. Παροχές από φορείς γενικής κυβέρνησης που αφορούν σε κάθε είδους Ασφαλιστήρια Συμβόλαια ή Προγράμματα Ιατροφαρμακευτικής Κάλυψης των εργαζομένων, καθώς και σε μειωμένα εισιτήρια, δωρεάν Κάρτες Διαδρομών καταργούνται. Από τη ρύθμιση αυτή εξαιρούνται οι παροχές που αφορούν την προβλεπόμενη από την παρ. 5 του άρθρου 5 του ν. 2194/1994 (Α΄ 34) ασφάλιση του προσωπικού του ΕΚΑΒ και των Μονάδων Μεταμοσχεύσεων κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας με τα μέσα μεταφοράς (ελικόπτερα, αεροπλάνα, αεροσκάφη, ειδικές κινητές μονάδες, ασθενοφόρα, πλωτά μέσα) επειγόντων περιστατικών.


Δείτε στο ΕΚΑΒNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

 1. Παραμένει η ασφαλιστική κάλυψη στους διαδώστες του ΕΚΑΒ κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας… παραμένει για όλους όμως;
  Αναφέρονται τα ελικόπτερα, αεροπλάνα, αεροσκάφη, ειδικές κινητές μονάδες, ασθενοφόρα και πλωτά μέσα…
  Οι μηχανές;
  Όσοι απασχολούνται στα τηλεφωνικά κέντρα;
  Όσοι απασχολούνται σε άλλα καθήκοντα; Γραφεία; Συνεργεία;
  Όλοι αυτοί θα συνεχίσουν να ασφαλίζονται;
  Γιατί ο νόμος δεν τους αναφέρει!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews