ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/8/17

Βόλος: Ακάλυπτη παραμένει η απογευματινή βάρδια οδηγού ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Αλμυρού - Πυρά Εσερίδη κατά της 5ης ΥΠΕ, Βίντεο


Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017
ΕΚΑΒNews

Βόλος: Ακάλυπτη παραμένει η απογευματινή βάρδια οδηγού ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Αλμυρού
Το περιστατικό με τον 75χρονο στον Πλάτανο Αλμυρού, που αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας και έχασε τη ζωή του μέχρι να βρεθεί τρόπος για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Βόλου, αποτέλεσε τη σταγόνα η οποία ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης για τον δήμαρχο Αλμυρού, που ξέσπασε κατά του διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας.
Η δριμεία επίθεση του κ. Εσερίδη κατά του κ. Αντωνίου, δεν περιορίστηκε μόνο στις καταγγελίες για αδιαφορία του διορισμένου επικεφαλής της υγειονομική μας περιφέρειας. Οι αναφορές του δημάρχου αποκάλυψαν ότι ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από δύο οδηγούς του ΕΚΑΒ να μεταφερθούν στο κέντρο υγείας Αλμυρού και να προσφέρουν τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, καλύπτοντας τα κενά σε ότι αφορά στην απογευματινή βάρδια οδηγού ασθενοφόρου, εδώ και τέσσερις ολόκληρους μήνες η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ δεν δρομολογεί τις απαιτούμενες διαδικασίες έτσι ώστε να κλείσει αυτό το κεφάλαιο.

Βόλος Ακάλυπτη παραμένει η απογευματινή βάρδια οδηγού ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Αλμυρού 310717
TRT GREECE 

Δημοσιεύτηκε στις 1 Αυγ 2017

Πυρά Εσερίδη κατά της 5ης ΥΠΕ, καταγγέλλοντας πλήρη αδιαφορία
taxydromos.gr

Άστραψε και βρόντηξε χθες κατά της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας ο δήμαρχος Αλμυρού, Δημήτρης Εσερίδης, με αφορμή τη θλιβερή απώλεια 75χρονου από τον Πλάτανο, ο οποίος πριν από μερικές μέρες εξέπνευσε στον δρόμο για το νοσοκομείο, καθώς δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού.

Ο δήμαρχος εξαπέλυσε επίθεση κατά του διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας, Νέστορα Αντωνίου, τον οποίο κατήγγειλε για πλήρη αδιαφορία απέναντι στα αιτήματα των δήμων. «Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ενημερωνόμαστε για ένα ακόμη λυπηρό γεγονός, το οποίο συνέβη με υπαιτιότητα της 5ης ΥΠΕ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εσερίδης και καταλόγισε ευθύνες στον κ. Αντωνίου για πλήρη αδιαφορία.

 «Δεν έχει κάνει καμία απολύτως ενέργεια για να βελτιωθούν οι συνθήκες λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Αλμυρού, ενώ απαξιοί να έρθει στις συσκέψεις των δημάρχων Μαγνησίας με αντικείμενο τα θέματα υγείας», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Ενημέρωση για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Αλμυρού προς την 5η ΥΠΕ υπάρχει, πλην όμως φαίνεται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλμυρού, ότι η Υγειονομική Περιφέρεια δεν επιδεικνύει ενδιαφέρον. «Όλοι οι δήμαρχοι ενημερώνουμε για τα προβλήματα στα Κέντρα Υγείας. Δυστυχώς, παρά τις ενέργειές μας και τις παρεμβάσεις μας εξακολουθούμε να έχουμε τέτοια περιστατικά», επισήμανε.

Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού, επισήμανε, εδώ και ένα χρόνο λειτουργεί με πάρα πολλά προβλήματα. «Το κυριότερο είναι ότι δεν έχει οδηγό ασθενοφόρου για την απογευματινή βάρδια, με αποτέλεσμα αυτή να μένει ακάλυπτη, με κίνδυνο ζωής για τους κατοίκους.

 Εμείς έχουμε κάνει συναντήσεις και με τον Σύλλογο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ και με τον Σύλλογο Εργαζομένων στα Κέντρα Υγείας Μαγνησίας. Τα προβλήματα έχουν καταγραφεί. Υπάρχει η πρόταση για μεταφορά δύο εργαζομένων του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα», ανέφερε.

 Η ακάλυπτη απογευματινή βάρδια του Κέντρου Υγείας Αλμυρού δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η πρωτοβάθμια δομή υγείας στην περιοχή.

 «Επικρατεί μία χαοτική κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Εσερίδης. «Εμείς απλώς καλούμαστε να τη διαχειριστούμε. Το Κέντρο Υγείας Αλμυρού δεν έχει παιδίατρο, άλλες ειδικότητες. Λειτουργεί υποστελεχωμένο, ενώ δεν έχει και το απαιτούμενο φαρμακευτικό υλικό», είπε.

 Η δημοτική αρχή Αλμυρού προσπαθεί να βοηθήσει με κάθε τρόπο. Έχει δηλώσει και είναι στη διάθεση της δομής για την καθαριότητα καθώς και τις επισκευές και συντηρήσεις των νοσοκομειακών οχημάτων. «Όταν και όποτε ζητηθεί βοήθεια είμαστε πάντοτε εκεί», είπε ο κ. Εσερίδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος 75χρονος παρελήφθη από κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ στο ύψος του κόμβου Μικροθηβών. Διασωληνώθηκε στην πορεία, όμως ήταν ήδη αργά. Όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία δεν υπήρχε οδηγός ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού. Ο γιος του ανέλαβε να τον μεταφέρει αρχικώς στο Κέντρο Υγείας και στη συνέχεια στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, η καρδιά «πρόδωσε» τον άτυχο άνδρα στη διαδρομή.

Δημοσιεύτηκε 1/8/2017

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Πηγή: taxydromos.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews