ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/8/17

Σοκ: Πρόωρο τέλος σε συντάξεις πριν από τα 62 – Ποιοι οι μεγάλοι χαμένοι


Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017
ΕΚΑΒNews

Σοκ: Πρόωρο τέλος σε συντάξεις πριν από τα 62 – Ποιοι οι μεγάλοι χαμένοι
newsbomb.gr

Οριστικό τέλος στις πρόωρες συντάξεις του Δημοσίου πριν από τα 62 έτη βάζει η κυβέρνηση με διάταξη - «φωτιά» που αναμένεται να περιληφθεί σε νομοσχέδιο – σκούπα του υπουργείου Εργασίας τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα λίγο μετά τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», η επίμαχη διάταξη θα προβλέπει την οριστική κατάργηση της μεταβατικότητας των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στο Δημόσιο που ισχύει μέχρι το 2021.

Όπως επισημαίνουν στην εφημερίδα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, η νέα νομοθετική παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας, που στην ουσία τροποποιεί το νόμο 4336/2015, θα προβλέπει ότι οι υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται με μειωμένο όριο ηλικίας δεν θα λαμβάνουν σύνταξη, αν η διαφορά από το όριο ηλικίας για πλήρη σύνταξη είναι μεγαλύτερη από πέντε χρόνια.

Γνώστες της κοινωνικής ασφάλισης υπογραμμίζουν ότι, αν και η συγκεκριμένη διάταξη αφορά το συνταξιοδοτικό καθεστώς του Δημοσίου, ανοίγει επί της ουσίας το δρόμο για ανάλογη εφαρμογή του ιδιωτικού τομέα, δηλαδή για το ΙΚΑ, τα ταμεία ΔΕΚΟ-τραπεζών και άλλους φορείς που έχουν καθεστώς πρόωρης εξόδου.

Υπενθυμίζεται, ότι αυτές οι ευνοϊκές μεταβατικές διατάξεις για τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, που κανονικά έχουν ισχύ μέχρι το 2021, αφορούν χιλιάδες ασφαλισμένους σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ΙΚΑ. Η επίμαχη διάταξη επικεντρώνεται μόνο στο Δημόσιο, καθώς στα υπόλοιπα ταμεία μισθωτών που έχουν καθεστώς μειωμένης θα επιτρέπεται η έξοδος. Σύμφωνα με την εφημερίδα, όχι όμως για πολύ, καθώς από το 2022 όλοι, ανεξαιρέτως, οι ασφαλισμένοι για να συνταξιοδοτηθούν θα πρέπει να έχουν 40 χρόνια ασφάλισης ώστε να λάβουν πλήρη σύνταξη τα 62, ενώ με λιγότερα χρόνια θα πάρουν μειωμένη στα 62 χρόνια και πλήρη στα 67.

Δημοσιεύτηκε 24/8/2017

Πηγή: newsbomb.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews