ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/8/17

Κατεπείγουσα έρευνα μετά από καταγγελία της διοίκησης σε διασώστες του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης!


Σάββατο, 12 Αυγούστου 2017
ΕΚΑΒNews

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Εμμανουέλα Κετσιατζή ύστερα από καταγγελία της διοίκησης του ΕΚΑΒ!

Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ αρνήθηκαν να μεταβούν σε περιστατικά και επικαλέστηκαν ότι τα οχήματα δεν ήταν ασφαλισμένα και ότι υπήρχε κίνδυνος για τους πολίτες. Όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές, οι ασφάλειες καλύπτουν μόνο δύο διασώστες και όχι το σύνολο των επιβαινόντων!

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΕΡΕΥΝΑ: ΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΕΚΑΒ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
voria.gr

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ κατήγγειλε ότι κάποια πληρώματα ασθενοφόρων στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκαν να μεταβούν σε περιστατικά, ενώ είχαν κλήσεις για βοήθεια.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Εμμανουέλα Κετσιατζή ύστερα από καταγγελία της διοίκησης του ΕΚΑΒ για την άρνηση των πληρωμάτων να μεταβούν σε περιστατικά με διακομιδές ασθενών στη Θεσσαλονίκη.

Ζήτησε από το τμήμα εγκλημάτων κατά Ζωής και της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να διερευνήσει αν τελέστηκαν τα αδικήματα της «έκθεσης σε κίνδυνο», της «παράβασης καθήκοντος» και οποιοδήποτε άλλο αδίκημα.

Στο πλαίσιο της έρευνας ελήφθησαν ήδη οι πρώτες καταθέσεις από την Αστυνομία.

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος έφθασε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να καταγγείλει την αντίθεση των εργαζομένων στην μετακίνηση ασθενοφόρων. Μαζί με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης μετέβησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών όπου υπέβαλαν έγγραφη αναφορά, ενώ ακολούθως κατέθεσαν στους αστυνομικούς που ανέλαβαν την έρευνα και έσπευσαν επί τόπου.

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ κατήγγειλε ότι κάποια πληρώματα ασθενοφόρων αρνήθηκαν να μεταβούν σε περιστατικά ενώ είχαν κλήσεις για παροχή βοήθειας.

Σύμφωνα με στοιχεία που προσκόμισαν, την περασμένη Πέμπτη, από τα συνολικά 20 ασθενοφόρα της Θεσσαλονίκης μόνο τα τρία εξυπηρέτησαν ασθενείς. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ επικαλέστηκαν ότι τα οχήματα δεν ήταν ασφαλισμένα και ότι υπήρχε κίνδυνος για τους πολίτες. Όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές, οι ασφάλειες καλύπτουν μόνο δύο διασώστες και όχι το σύνολο των επιβαινόντων.

Στην αναφορά της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του ΕΚΑΒ επισημαίνει ότι τα ασφαλιστικά συμβόλαια καλύπτουν 5 άτομα και του οδηγού συμπεριλαμβανομένου.

Πηγή: voria.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews