ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/8/17

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εκπαιδεύει την ΕΛ.ΑΣ. στις Πρώτες Βοήθειες!!!


Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017
ΕΚΑΒNews

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εκπαιδεύει την ΕΛ.ΑΣ. στις Πρώτες Βοήθειες
onmed.gr

Το πρώτο 12ωρο πρόγραμμα εκπαίδευσης στις Πρώτες Βοήθειες πραγματοποιήθηκε από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κορίνθου, στην Ελληνική Αστυνομία Περιφέρειας Κορίνθου.

Το εν λόγω πρόγραμμα, υλοποιήθηκε έπειτα από σχετικό Σύμφωνο Συνεργασίας που έχει υπογράψει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξης, το οποίο και προβλέπει την οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων εκπαίδευσης του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.) σε θέματα Πρώτων Βοηθειών σε όλη την Ελλάδα από εξειδικευμένους εκπαιδευτές του Ε.Ε.Σ.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε στις 26 & 27 Ιουλίου 2017. Είχε διάρκεια 6 ώρες ανά ημέρα και σε αυτό συμμετείχαν 15 Αστυνομικοί. Στόχος του ήταν η εκμάθηση Βασικών Γνώσεων και δεξιοτήτων Πρώτων Βοηθειών για τον γενικό πληθυσμό.

Όσοι ολοκληρώνουν επιτυχώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι σε θέση να παράσχουν τις Πρώτες Βοήθειες σε περίπτωση ατυχήματος, με σκοπό τη διατήρηση της φυσικής ακεραιότητας του θύματος έως την άφιξη των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης. Για τις ανάγκες της εκπαίδευσης χρησιμοποιούνται προπλάσματα και κατάλληλος εξοπλισμός για την πρακτική εξάσκηση των συμμετεχόντων.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών E.E.Σ. Κορίνθου έχει ήδη προγραμματίσει τα επόμενα προγράμματα ώστε να εκπαιδευτούν όλοι αστυνομικοί της Κορίνθου.

Δημοσιεύτηκε 1/8/2017

Πηγή: onmed.gr


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews