ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/8/17

Ρόδος: Διακομιδή «ασθενή» με το «ζόρι» - Ζήτησαν την συνδρομή του ΕΚΑΒ παρουσία του Περιφερειάρχη και όταν ήρθε το ασθενοφόρο αρνήθηκε να μεταφερθεί!


Τρίτη, 29 Αυγούστου 2017
ΕΚΑΒNews

Καταγγελία για «προβοκάτσια» εις βάρος του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου.

«Προβοκάτσια» εις βάρος του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου
dimokratiki.gr

Μια απίθανη όσο και προκλητική «προβοκάτσια» με σκοπό την δημιουργία εντυπώσεων ως και επεισοδίου και με στόχο τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο, «στήθηκε» το βράδυ του Σαββάτου, στην γιορτή του κρασιού στον Έμπωνα.
Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου συνοδευόμενος από την σύζυγό του και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλ. Ζαννετίδη, επέλεξε, παρά το γεγονός ότι ήταν κλινήρης με υψηλό πυρετό, να μεταβεί, χωρίς την συνοδεία του αστυνομικού ασφαλείας του στον Εμπωνα, για να εορτάσει με τους κατοίκους στο τοπικό πανηγύρι, με προσκεκλημένους καλλιτέχνες την Γλυκερία και τον Δημήτρη Μπάση και να απολαύσει τα χορευτικά σύνολα των πολιτιστικών συλλόγων Έμπωνας, «Τερψιχόρη» και «Χορόσπιτο».
Στον χώρο των εκδηλώσεων ο φούρνος προσέφερε εξάλλου άρωμα νοσταλγίας και παράδοσης αφού αχνιστά παραδοσιακά αρτοσκευάσματα ετοιμάζοντο μπροστά στους προσκεκλημένους από τον κινητό ξυλόφουρνο.
Από την παραδοσιακή αυτή εορτή επέλεξε να μην απουσιάζει παρά την ασθένειά του ο περιφερειάρχης, που απολάμβανε τον εορτασμό σε τραπέζι στο οποίο κάθονταν και οι κ.κ. Παν. Κολάης και Βασίλης Ψυλλάκης.
Κατά την διάρκεια του εορτασμού πλησίασε τον περιφερειάρχη ένα ζευγάρι, που με άγριες διαθέσεις άρχισε να τον επιπλήττει για την εγκατάλειψη του χωριού από το ΕΚΑΒ (παρότι δεν υπάγεται στην αρμοδιότητά του αλλά στο Υπουργείο Υγείας) και να διαμαρτύρεται διότι δεν υπάρχει ασθενοφόρο για να μεταφέρει ασθενή στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου παρά τον σοβαρό τραυματισμό του.
Ο περιφερειάρχης με την σύζυγό του και τον αντιπεριφερειάρχη έσπευσαν στο Κέντρο Υγείας του χωριού, ενώ ταυτόχρονα ζήτησαν την άμεση συνδρομή του ΕΚΑΒ για την μεταφορά του ασθενή, τον οποίο δεν είχαν δει και δεν είχαν ενημερωθεί έως τότε για την κατάστασή του.
Οταν μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας ενημερώθηκαν από τον ιατρό, αφού περίμεναν δεύτερο να επιστρέψει από το σημείο, που είχε τραυματιστεί δήθεν σοβαρά ένας κάτοικος του χωριού, ότι το περιστατικό δεν ήταν σοβαρό κι ότι ο ασθενής, ήταν περιπατητικός, είχε πλήρεις τις αισθήσεις του και ότι έφερε δύο εκδορές στο κεφάλι του, που δεν στάθηκαν μάλιστα ικανές να διακόψουν την διασκέδασή του στο πανηγύρι.
Σε λίγη ώρα (40 λεπτά της ώρας περίπου αφού ειδοποιήθηκε) έφτασε στο χωριό το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και άρχισε να αναζητεί τον ασθενή για να γίνει η διακομιδή του στο νοσοκομείο.
Εκείνος με κανένα τρόπο δεν ήθελε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, ενώ μόνο ως κωμικοτραγικό μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι δύο συντοπίτες του, άρχισαν να τον κυνηγούν και να τον τραβούν, προκειμένου… «ντέ και καλά» να μεταφερθεί με το ΕΚΑΒ.
Ακολούθησαν σκηνές απείρου κάλλους κι όταν ο περιφερειάρχης μετέβη στην πλατεία για να δει τι ακριβώς συνέβαινε δέχτηκε ανοίκεια και προσβλητική επίθεση έως και απειλές κατά της σωματικής του ακεραιότητας από δύο άτομα, τα στοιχεία της ταυτότητας των οποίων και εξασφάλισε.
Καθυβρίστηκε συγκεκριμένα χυδαία γιατί δήθεν καθυστέρησε το ΕΚΑΒ να παραλάβει τον ασθενή, που δεν χρειαζόταν διακομιδή και δεν την επιθυμούσε ενώ απειλήθηκε και με ξυλοδαρμό.
Η αίσθηση, που επικρατεί μεταξύ εκείνων που ήταν παρόντες στο επεισόδιο, ήταν ότι το όλο σκηνικό… «στήθηκε» προκειμένου να εκτεθεί ο περιφερειάρχης και να σημειωθεί επεισόδιο.
Ο ίδιος επέλεξε να μην υποβάλει μήνυση άμεσα ενώ πρόκειται δια του νομικού συμβούλου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου να προχωρήσει στην καταγραφή του περιστατικού στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα με επιφύλαξη των δικαιωμάτων του.

*Στην φώτο δύο άνδρες επιδιώκουν την διακομιδή με το ζόρι του …«ασθενή»

 Πηγή: dimokratiki.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews