ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/8/17

Κάλεσμα της ΕΣΚΕ ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΑΣ στα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ


Δευτέρα, 7 Αυγούστου 2017
ΕΚΑΒNews

ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ

7.8.2017

Κάλεσμα της ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΑΘΗΝΑΣ στα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στα μέσα του Φθινοπώρου, σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί σύμφωνα με το καταστατικό μας, θα διεξαχθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου 11μελούς διοικητικού συμβουλίου στο μεγαλύτερο σωματείο του ΕΚΑΒ. Οι εκλογές γίνονται σε μια περίοδο που δοκιμάζεται για μια ακόμη χρονιά από την συνεχιζόμενη λιτότητα και κατάργηση των βασικών εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων. 
Η ενορχηστρωμένη αντεργατική και αντισυνδικαλιστική πολιτική που εφαρμόζεται σήμερα απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα του ΕΚΑΒ και τους εργαζόμενους (εκφοβισμοί, δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας, ποινική δίωξη για την επίσχεση εργασίας, απαξίωση και παρεμβάσεις στο συνδικαλιστικό κίνημα, ελαστικές μορφές εργασίας, ρουσφέτια που θυμίζουν προηγούμενες παλιές εποχές, προτεινόμενο ποσοστό ασφαλείας στις απεργιακές κινητοποιήσεις 65%!! και απαγόρευση χρησιμοποίησης ασθενοφόρων οχημάτων σε αυτές, απώλεια κεκτημένων, αμφισβήτηση της ειδικότητας μας κ.α.) της «αριστερής» ηγεσίας του Υπουργείου υγείας, η οποία εκφράζεται από την διοίκηση του ΕΚΑΒ, δεν έχει καμία διαφορά από την γνωστή νεοφιλελεύθερη πολιτική της επερχόμενης κυβέρνησης, στην Υγεία και στο ΕΚΑΒ.

Το ΕΚΑΒ, έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Τα πάντα ρευστά και αβέβαια. Όσο και αν προσπαθούνε να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα, η κομματικοποίηση, η προσπάθεια δημιουργίας νέων συσχετισμών, οι συνεχείς αποτυχημένες νομοθετικές πρωτοβουλίες  και η έλλειψη σχεδίου έχουν οδηγήσει το ΕΚΑΒ σε αδιέξοδο. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι έχουν χάσει την αίσθηση της πραγματικότητας.

Οι εργαζόμενοι ζητάνε ελπίδα, αισιοδοξία και προοπτική και όχι εικονικές λύσεις. Οι στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις ανήκουν στο παρελθόν!

Η διοίκηση θα έπρεπε να είναι αυτή που θα ενώνει τους εργαζόμενους και όχι αυτή που θα διχάζει, βάζοντας διαχωριστικές γραμμές. Η έντεχνη προσπάθεια κατασκευής «ψευτοδιλημμάτων» περασμένων εποχών δεν πρέπει να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους. Κριτήριο πρέπει να είναι η επιλογή των καλύτερων και των ικανότερων για να μας εκπροσωπήσουν. Στο ξεπερασμένο «δίλλημα» ΕΙΜΑΣΤΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ ή την ΔΕΞΙΑαπαντάμε: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΕΚΑΒ!

Όταν δεν μπορείς να ανταποκριθείς στις απαιτήσεις, καταφεύγεις στους «τσαμπουκάδες»!

Η περίοδος που έρχεται θα είναι δύσκολη. Θα έρθουμε αντιμέτωποι με το αντιδραστικό πρόσωπο της κυβερνητικής και εργοδοτικής εξουσίας που βαφτίζει το παράλογο «λογικό». Και απειλεί – όταν δεν τάζει.
Θα χρειαστεί να δώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, χωρίς μικροπολιτικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, μια ακόμη μεγάλη μάχη, όπως άλλωστε κάνουμε τόσα χρόνια από την «πρώτη γραμμή» για την αυτοτέλεια και την αναβάθμιση του ΕΚΑΒ.

Θέλουμε την ενεργή συμμετοχή σου, τις προτάσεις σου και την στήριξη σου στις επερχόμενες εκλογές

Είμαστε η δύναμη της αλήθειας και της ευθύνης-Πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα.
Εμείς (ΕΣΚΕ ΕΚΑΒ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ) δεν είμαστε απλοί χειροκροτητές και κομπάρσοι της κάθε διοίκησης. Δεν έχουμε δεσμεύσεις οποιασδήποτε μορφής. Πιστεύουμε στην συμμετοχή όλων των εργαζομένων χωρίς εξαιρέσεις. Έχουμε σχέδιο, προτάσεις και εμπειρία καθώς ως μέλη προηγούμενων προεδρείων του ιστορικού σωματείου μας έχουμε διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις, μέσα από τις οποίες το ΕΚΑΒ και το σωματείο βγήκε αλώβητο. Μπορούμε να διασφαλίσουμε τον ρόλο του διοικητικού συμβουλίου και των εργαζομένων, την αξιοκρατία, την αναβάθμιση του επαγγέλματος και του ΕΚΑΒ και την διασφάλιση της εργασίας μας.

Για να πετύχουμε τον στόχο μας θέλουμε την συμμετοχή σας και την στήριξη σας, στις εκλογές. Μέσα από ένα διαπαραταξιακό προεδρείο που εμείς πρώτοι υλοποιήσαμε το 2011, θα δώσουμε αυτή την μάχη αποφασιστικά.
Για ένα πρωτοπόρο και δυναμικό σωματείο. Για ένα ΕΚΑΒ αυτόνομο, λειτουργικό, σύγχρονο και αποτελεσματικό. Με σεβασμό στα στελέχη του και στο εξειδικευμένο προσωπικό του.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Σας καλούμε να καταθέσετε τις δικές σας προτάσεις (στο email: dimokratikisinergasiaekab@gmail.com) προκειμένου να συμπληρώσουμε το πρόγραμμα του συνδυασμού μας, το οποίο θα έχει σαν βασικές αρχές: Δημόσια και δωρεάν προνοσοκομειακή φροντίδα, ανάπτυξη και ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε όλη την χώρα με εξειδικευμένο προσωπικό με σταθερή σχέση εργασίας μέσα από το ΙΕΚ ΕΚΑΒ, αναβάθμιση του επαγγέλματος, ενιαίο και αυτόνομο ΕΚΑΒ, διαπαραταξιακό προεδρείο με προοδευτικό προσανατολισμό στο σωματείο.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να δηλώστε την συμμετοχή σας στον συνδυασμό ΕΣΚΕ ΕΚΑΒ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Η ενότητα και ο αγώνας φέρνει αποτέλεσμα.
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews