ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/8/17

Σε «γραφειοκρατικούς λόγους» η ασάφεια για το τι καλύπτει η ασφάλεια για τα ασθενοφόρα, Βίντεο


Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017
ΕΚΑΒNews

Σε "γραφειοκρατικούς λόγους" η ασάφεια για το τι καλύπτει η ασφάλεια για τα ασθενοφόρα (βίντεο)
verianet.gr

Μπορεί να υπάρχει ασάφεια για το τί καλύπτει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο; Και μάλιστα όταν αυτό το συμβόλαιο αφορά δημόσια υπηρεσία και μάλιστα υπηρεσία που λειτουργεί σε συνθήκες υψηλού κινδύνου;

Μπορεί να υπάρχουν "ασάφειες" ακόμη και στο αν το ασφαλιστικό συμβόλαιο καλύπτει μόνο τους διασώστες ή και τα όποια πρόσωπα εμπλέκονται σε κάθε περιστατικό, δηλαδή γιατρούς, νοσοκόμους, ασθενείς;

Μπορεί αυτές οι "ασάφειες" να οφείλονται σε "γραφειοκρατικούς" ή τυπικούς λόγους;
Φαίνεται ότι στην Ελλάδα όλα μπορούν να συμβούν. Και όχι μόνο μπορούν όλα να συμβούν, αλλά και να στρέφεται δικαστικά η διοίκηση μιας εξαιρετικά ευαίσθητης υπηρεσίας εναντίον των εργαζομένων...

Το θέμα απασχόλησε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης.

Δείτε την είδηση:

2017 08 16 ΕΤ1 Δελτίο ειδήσεων Καταγγελία διοίκησης του ΕΚΑΒ κατά πληρωμάτων ασθενοφόρων
Verianet.gr

Δημοσιεύτηκε στις 16 Αυγ 2017


Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του onmed.gr:

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση παρήγγειλε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, ύστερα από καταγγελία της διοίκησης του ΕΚΑΒ για την άρνηση πληρωμάτων να μεταβούν σε περιστατικά με διακομιδές ασθενών στη Θεσσαλονίκη.

Η διοίκηση του ΕΚΑΒ κατήγγειλε ότι κάποια πληρώματα ασθενοφόρων στη Θεσσαλονίκη αρνήθηκαν να μεταβούν σε περιστατικά, ενώ είχαν κλήσεις για βοήθεια.

Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Εμμανουέλα Κετσιατζή ζήτησε από το τμήμα εγκλημάτων κατά Ζωής και της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης να διερευνήσει αν τελέστηκαν τα αδικήματα της «έκθεσης σε κίνδυνο», της «παράβασης καθήκοντος» και οποιοδήποτε άλλο αδίκημα.

Στο πλαίσιο της έρευνας ελήφθησαν ήδη οι πρώτες καταθέσεις από την Αστυνομία.

Ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος έφθασε από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη για να καταγγείλει την αντίθεση των εργαζομένων στην μετακίνηση ασθενοφόρων. Μαζί με τη διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης μετέβησαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών όπου υπέβαλαν έγγραφη αναφορά, ενώ ακολούθως κατέθεσαν στους αστυνομικούς που ανέλαβαν την έρευνα και έσπευσαν επί τόπου.

Σύμφωνα με στοιχεία που προσκόμισαν, από τα συνολικά 20 ασθενοφόρα της Θεσσαλονίκης μόνο τα τρία εξυπηρέτησαν ασθενείς. Οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι του ΕΚΑΒ επικαλέστηκαν ότι τα οχήματα δεν ήταν ασφαλισμένα και ότι υπήρχε κίνδυνος για τους πολίτες. Όπως υποστηρίζουν οι συνδικαλιστές, οι ασφάλειες καλύπτουν μόνο δύο διασώστες και όχι το σύνολο των επιβαινόντων.

Στην αναφορά της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, η διοίκηση του ΕΚΑΒ επισημαίνει ότι τα ασφαλιστικά συμβόλαια καλύπτουν 5 άτομα και του οδηγού συμπεριλαμβανομένου.

Πηγή: onmed.grΠηγή: verianet.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews