ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/8/17

Ζητούνται οδηγοί για το Κέντρο Υγείας Μετσόβου! – Χωρίς Τομέα ΕΚΑΒ η περιοχή


Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017
ΕΚΑΒNews

Παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις από το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ιδρυθεί Τομέας ΕΚΑΒ στο Μέτσοβο!

Χωρίς ασθενοφόρο μένει το Μέτσοβο δύο ημέρες την εβδομάδα!

Ακόμα ζητούνται οδηγοί για το Κέντρο Υγείας Μετσόβου!
proinoslogos.gr

Με πληγή που δεν κλείνει μοιάζουν οι ελλείψεις και τα προβλήματα που εντοπίζονται στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και ειδικά όσον αφορά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα που παραμένει ο μεγάλος «ασθενής»!

Τα ανοιχτά θέματα που χρήσουν αντιμετώπισης είναι πολλά και στο Νομό Ιωαννίνων, όπου εξάλλου οι απαιτήσεις είναι μεγάλες λόγω των πολλών διάσπαρτων χωριών και του  ορεινού  αναγλύφου. Εντοπίζονται δε, ακόμα και σε  περιοχές όπου υπάρχουν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για την αξιοπρεπή λειτουργία Κέντρων Υγείας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι ο Δήμος Μετσόβου. Παρά τον τουριστικό χαρακτήρα της έδρας του Δήμου και το γεγονός ότι καλύπτει υγειονομικά όλη τη γύρω περιοχή με τα χωριά που υπάγονται σ’ αυτόν, πλήρες κλιμάκιο του ΕΚΑΒ δεν υπάρχει, προκειμένου η διακομιδή των ασθενών στα νοσοκομεία να γίνεται γρήγορα και με ασφάλεια.

Ζητείται κλιμάκιο…
Η ίδρυση κλιμακίου του ΕΚΑΒ στην περιοχή, προκειμένου οι ασθενείς να μεταφέρονται άμεσα στα Γιάννενα για τα περαιτέρω αποτελεί πάγιο αίτημα του Δήμου Μετσόβου. Σήμερα το τοπικό Κέντρο Υγείας διαθέτει υπερσύγχρονο ασθενοφόρο, δωρεά τοπικού Ιδρύματος, όχι όμως και αρκετούς οδηγούς που να καλύπτου τις βάρδιες του, με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς, σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη, αν θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τον ασθενή. Όπως έχει γράψει ήδη ο «Π.Λ.», ο Δήμος προτίθεται να καλύψει εξολοκλήρου τις δαπάνες λειτουργίας του κλιμακίου, σύμφωνα και με έγγραφο που απέστειλε τον περασμένο Μάρτιο ο Δήμαρχος Κώστας Τζαφέας προς τον Υπουργό Υγείας.

Παραλίγο να πεθάνει!
Το επείγον του αιτήματος παραλίγο να επιβεβαιωθεί με τον χειρότερο τρόπο πριν μερικές ημέρες όταν ένα συνάνθρωπός μας παραλίγο να χάσει τη ζωή του εξαιτίας της έλλειψης οδηγού για το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Μετσόβου.
Ο άτυχος νεαρός άνδρας τραυματίστηκε σοβαρά σε νυχτερινό τροχαίο ατύχημα στην περιοχή. Επειδή όμως δεν μπορούσε να μεταφερθεί με το ασθενοφόρο του Κ.Υ. Μετσόβου στο Νοσοκομείο, λόγω της απουσίας οδηγού, χρειάστηκε να περιμένει επί μιάμιση ώρα προκειμένου να έρθει και να τον παραλάβει ασθενοφόρο από τα Γιάννενα, με αποτέλεσμα η κατάστασή του να επιδεινωθεί σοβαρά. Ο εν λόγω τραυματίας παραμένει νοσηλευόμενος σε Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

Ο Δήμαρχος Μετσόβου
«Το πρόβλημα της έλλειψης οδηγού ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Μετσόβου το έχουμε κοινοποιήσει και επισημάνει σε όλες τις αρχές. Παρόλα αυτά, δεν γίνεται τίποτα», ανέφερε χθες, μιλώντας σχετικά στον «Π.Λ.», ο Δήμαρχος Κώστας Τζαφέας.  Όπως πρόσθεσε, «στα Γιάννενα περισσεύει προσωπικό και έχουμε ζητήσει να λειτουργήσει κλιμάκιο του ΕΚΑΒ στον Δήμο μας στο πλαίσιο του Κέντρου Υγείας. Μάλιστα, έχουμε προτείνει να καλύψουμε εμείς τις λειτουργικές δαπάνες του, όμως ούτε κι αυτό έχει γίνει αποδεκτό μέχρι σήμερα». Αυτό που έχει λάβει ως υπόσχεση ο Δήμος Μετσόβου είναι πως θα σταλεί με απόσπαση ένας οδηγός για το ασθενοφόρο του, αλλά και πάλι δε λύνεται το πρόβλημα, αφού όπως ανέφερε ο κ. Τζαφέας, υπάρχουν τρεις βάρδιες μέσα στο εικοσιτετράωρο. «Με μία απόσπαση δε γίνεται, το πρόβλημα πρέπει να αντιμετωπιστεί μόνιμα.
Η περιοχή μας είναι ορεινή με άσχημες καιρικές συνθήκες πολλούς μήνες το χρόνο και δεν είναι δυνατόν να μη παρέχονται οι στοιχειώδεις έστω υγειονομικές υπηρεσίες στους κατοίκους και τους επισκέπτες ή να μεταφέρονται ασθενείς με εμφράγματα ή από βαριά τροχαία τριτοκοσμικά, μέσα σε κλούβες», επισήμανε ο Δήμαρχος προειδοποιώντας πως «δεν θα ανεχθούμε άλλο την αδιαφορία του Κράτους»!

ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ

Δημοσιεύτηκε 2/8/2017

Πηγή: proinoslogos.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews