ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/8/17

Τον… χειμώνα θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ με προσωπικό μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ!


Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017
ΕΚΑΒNews

Η στελέχωση του ΕΚΑΒ με συνολικά 40 Διασώστες/Πληρώματα Ασθενοφόρου με συμβάσεις έργου (έως 19-01-2018), αφορά τους Τομείς στα νησιά: Μυτιλήνη 9 διασώστες, Χίος 5 διασώστες, Σάμος 5 διασώστες, Λέρος 3 διασώστες, Κάλυμνος 5 διασώστες, Κω 7 διασώστες, και Ρόδος με 6 διασώστες.
Η ενίσχυση σε προσωπικό γίνεται μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο υλοποιεί την δράση με τίτλο: «Ολοκληρωμένη επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση - PHILOS» της  Έκτακτης Βοήθειας του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης (AMIF)  της Γενικής Διεύθυνσης Μετανάστευσης & Εσωτερικών Υποθέσεων (DG Migration and Home Affairs) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.Τον… χειμώνα θα ενισχυθεί το ΕΚΑΒ με προσωπικό!
dimokratiki.gr

Σε κλαυσίγελο εξελίσσεται η υπόθεση με την στελέχωση του ΕΚΑΒ στη Ρόδο, αφού τα έξι επιπλέον άτομα που επρόκειτο να προσληφθούν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για να ενισχύσουν από τα τέλη Αυγούστου τον τοπικό τομέα προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της… σεζόν, παραμένουν άφαντα!

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, όχι μόνο δεν θα πρέπει να αναμένονται εντός του Σεπτεμβρίου οι έξι διασώστες αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσλήψεις τους παραπέμπονται για Οκτώβριο και… βλέπουμε.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αν και έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την κάλυψη των θέσεων και από κατοίκους της Ρόδου, οι διαδικασίες εξελίσσονται με ρυθμούς χελώνας και όπως φαίνεται η ενίσχυση του υπάρχοντος προσωπικού θα γίνει στη διάρκεια του χειμώνα, γεγονός που χαρακτηρίζεται ως δώρο άδωρο για το τοπικό ΕΚΑΒ.
Το υπάρχουν προσωπικό του ΕΚΑΒ έχει επωμιστεί έναν τεράστιο όγκο εργασίας στη διάρκεια του καλοκαιριού, αφού για πρώτη φορά η Ρόδος κλήθηκε να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες της σεζόν με την κατακόρυφη αύξηση πληθυσμού με μόλις τρία ασθενοφόρα για τα έκτακτα περιστατικά (!) και πλέον υπάρχει φόβος ότι η κατάσταση αυτή δεν αποκλείεται να παγιωθεί με ό,τι αυτό συνεπάγεται, αφού το θέμα πέρασε στα ψιλά και από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς.
Οι προσλήψεις 21 ατόμων συνολικά, που συνδέονται άμεσα με την διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού προβλήματος θα γίνουν μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως έγινε και πέρυσι, εκ των οποίων επτά θα στελεχώσουν την υπηρεσία στην Κω, πέντε στην Κάλυμνο, τρία στη Λέρο και έξι στη Ρόδο.
Το υπάρχον προσωπικό κλήθηκε φέτος να φέρει εις πέρας ένα τιτάνιο έργο προκειμένου να καλύψει τις τεράστιες ανάγκες που προκύπτουν από την κατακόρυφη αύξηση του πληθυσμού υπερβάλλοντας εαυτόν, με τους διασώστες να γίνονται πολλές φορές εξιλαστήρια θύματα στον τόπο του συμβάντος.
Η Ρόδος παραμένει με τρία πλήρως επανδρωμένα ασθενοφόρα στο νησί και ενίοτε τέσσερα, όμως, λόγω και των συχνών τροχαίων ατυχημάτων, οι ανάγκες έχουν υπερπολλαπλασιαστεί και ως εκ τούτου και ο χρόνος αναμονής έχει αυξηθεί σημαντικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», και προκειμένου να αντιμετωπίζονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα έκτακτα περιστατικά, η διοίκηση του ΕΚΑΒ σε συνεργασία με τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ρόδου, έδωσαν λύση εκ των έσω, επανδρώνοντας ασθενοφόρο το οποίο τις πρωινές ώρες εξυπηρετεί τακτικά περιστατικά, όπως είναι η μεταφορά ασθενών από και προς την μονάδα αιμοκάθαρσης, συμβάλλοντας σημαντικά στην αποσυμφόρηση του έργου των διασωστών.
Να σημειωθεί ότι μόλις τρία πλήρως επανδρωμένα ασθενοφόρα της Ρόδου πρέπει να καλύπτουν τα έκτακτα περιστατικά, τα τακτικά του Νοσοκομείου (επανεξετάσεις – εξιτήρια και μεταφορές από και προς σε λιμάνια και αεροδρόμια) καθώς και τις μετακινήσεις αιμοκαθαιρούμενων ασθενών από και προς την μονάδα αιμοκάθαρσης.

Πηγή: dimokratiki.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews